KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Çukurova, bingöl'ün belini büktü

Bingöl ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Üzer, Çukurova’daki arı zehirlenmelerine ilişkin, “Bazı bilinçsiz üreticiler tarafından yapılan bilinçsiz ve zamansız ilaçlamalar Bingöl arı yetiştiricilerinin belini büktü” dedi.

Çukurova, bingöl`ün belini büktü
06 NİSAN 2017 PERŞEMBE 22:22
0
2535
0
AA aa

Bingöl ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, arı zehirlenmeleriyle ile ilgili açıklama yaptı.

2017 yılına Çukurova'da yaşanan zehirlenmeler nedeniyle büyük bir koloni kaybıyla başladıklarını belirten Üzer, “Tüm uyarılarımıza ve Bingöl, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerince  alınan tedbirlere rağmen Çukurova'daki bazı bilinçsiz üreticiler tarafından yapılan bilinçsiz ve zamansız ilaçlamalar Bingöl arı yetiştiricilerinin belini büktü” dedi.

“BİNGÖL ARICISININ KOLONİ KAYBI YÜZDE 65-70 CİVARINDA”

Üzer, “2017 Yılına Bingöl Valiliği ve Bingöl Üniversitesinin Desteğiyle Markalaşma hazırlıklarımıza büyük heyecanla başladık ama arıcılarımızın yaşadığı bu sıkıntı hepimizi üzdü. Bingöl yayla Balının Markalaşması için bu sıkıntılarımızla birlikte kaldığımız yerden bütün azmimizle devam edeceğiz. Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde Bingöl arı yetiştiricilerinin yoğun olduğu Seyhan ve Yüreğir Bölgelerinde koloni kayıplarının yüzde 65- 70 civarında olduğu raporlanmıştır” diye konuştu.

Birliğe üye gezginci arıcıların, her yıl Çukurova bölgesini konaklama olarak kullandıklarını belirten Üzer, “Son yıllarda artan zehirlemelere bağlı olarak koloni kayıpları arıcılarımızı da bezdirmiş durumda. 2017 yılında yaşanan bu büyük kaybın Konaklama Belgesi sahibi arı yetiştiricilerimizin kayıplarının karşılanacağı konusunda umutluyuz. Arı kolonilerindeki kayıplar ekonomide zincirleme etki de yarattı. 2016 yılına göre arı fiyatları bu koloni kayıpları nedeniyle tavan yapmış durumda. Arı Yetiştiricilerimiz zarara uğramanın yanında bir de başka bölgelerden arı alarak bu zararlarını telafi etmeye çalışmaktadırlar.   5 -6 çıtalı arılı kovanlarda 2016 yılına göre yüzde 55-60 fiyat artışı gerçekleşmiş durumda. Ayrıca her yıl kovanlarının yüzde 30-40'nı yenileyen üyelerimiz bu yıl kovan alımı yapamadıklarını da ekledi. Üyelerimizin mağduriyetliklerinin giderilmesi için buradan devletimize çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın