KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de son dakika yapmış olduğu açıklamada 2022 yılı asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı
16 ARALIK 2021 PERŞEMBE 15:42
9
1676
7
AA aa

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü ve son toplantısının bitmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

İşçi ve işveren temsilcileri kıymetli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında çalışan ve işveren kesimleri ile belirlenmektedir.

Nasıl aralık başında başladıysak, önümüzdeki yıl da yine çalışmalarını sürdürecek ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250 TL OLDU

Komisyon asgari ücretin 4 bin TL olması yönünde bildirmiştir. Biz de asgari ücreti belirledik. 4 bin 250 TL olarak belirledik. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir. Ortalama asgari ücret yüzde 50 zam olarak yapılmıştır.

Yeni asgari ücretim çalışan işveren ülkemize hayırlı olsun. Çalışanlarımızı fiyat artışı karşısında ezdirmeme kararlılığını ortaya koyduk. Elbette çalışanlarımız fazlasını hak ediyor. Çalışan olmadan işveren olmaz. İşveren olmadan çalışan olmaz.

Devletin güçlü olması noktasında taraflar olarak bizim sırtımızı dayadığımız 2 önemli unsurdur. Türkiye büyüdükçe çalışanlarımız hakettiği payı alacaktır. Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden spekülasyona girmemeli. Bunların istismarını yapmamalı.

DÖVİZ KURU VE FAHİŞ FİYAT MESAJI

Bizim paramız bellidir, o da Türk lirasıdır ve biz Türk lirasını yedirmeyeceğiz. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız

SENDİKALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Uzun zamandır merak edilen asgari ücretle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Kararımızı verdik. Biz de bu süreçte özellikle komisyondaki katkılarıyla işveren sendikalarımıza işçi sendikalarımıza teşekkür ediyoruz. Komisyon kararlarını Başkan Erdoğan'a taktim ettim. Başkanımızın manevi desteğini hissettik. Kendisine teşekkür ediyoruz. " dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Toplu sözleşme pazarlık olarak değil de ortak olarak nereye vararız diye hep konuştuk. Biz diyoruz ki çalışan olmadan işveren olmaza işveren olmadan çalışan olmaz devlet olmadan hiç biri olmaz dedik. Cumhuriyet tarihinde olmayan adımlar atıldı. Herkese hayırlı uğurlu olsun." dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87865)
16 Aralık 2021 Perşembe 19:48
Chpliler kiskanmayin, reis yine guldurdu yuzleri. Allah razi olsun, herkesin eli ekmek tutuyor altinda araba ceplerde luks telefonlar var elhamdulillah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87864)
16 Aralık 2021 Perşembe 19:47
Allah senden razi olsun tum oylarimiz senindir. Sen olmasan suan hicbir seye sahip olamazdik allah isini rast getirsn
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87860)
16 Aralık 2021 Perşembe 18:49
dolar iki katina cikti 1 ocak'tan bu yana ve artmaya devam ediyor, bu bir. ikincisi, memurlar ve geri kalan tum orta sinif asgari ucretlilerin aldigi gibi yuzde elli zam alamayacak maalesef. bu da, orta sinifin yok olmasi; cok kucuk bir zenginler sinifi ve saray mesrebi; geri kalan herkesin asgari gecimini saglamaya calistigi bir toplum demek olacak. yeni model turkiye yavas yavas sekilleniyor, hayirli olsun. insallah sayin cb yine secilir ve modeli tamamina erdirir. zira bizim toplum bu modeli hakediyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87857)
16 Aralık 2021 Perşembe 17:19
Buraya yazayımda kalsın yarın zamlar gelinceye deyin ki geçinemiyoruz diye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87855)
16 Aralık 2021 Perşembe 17:15
2 sene önceki alım gücü daha iyidi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87854)
16 Aralık 2021 Perşembe 16:45
Akp partinin uzun zamandır yapamadığı doğru kararların en büyüğü Allah razı olsun iyi bir rakam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87856)
16 Aralık 2021 Perşembe 17:16
@Misafir Kullanıcı Senin alım gücün önemli değil mi istersen 10000 tl olsun sen eğer aldığın parayla ay sonunu zor getiriyorsan yada getirmiyorsan ne ehemmiyeti var biraz aklınızı çalıştırın da görün
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın