KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ocak 2026 Salı
°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vize açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayirli mevkidaşıyla ortak açıklama yaptı. Erdoğan, Cezayirli 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük vatandaşlar için vizelerin kaldırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan vize açıklaması
27 OCAK 2020 PAZARTESİ 10:26
0
1904
0
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Tebbun ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Tebbun'u Türkiye'ye davet ettim.

Cezayir'le ortak ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmayı istişare ettik. Cezayir'deki yatırımlarımızın tutarı 3,5 milyar doları bulmuştur. Bu, girişimcilerimizin Cezayir'e olan güveninin ifadesidir.

Cezayirli kardeşlerimizin Türkiye'ye seyahatlerini kolaylaştırıyoruz. 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük Cezayir vatandaşlarına vizeyi ahiren kaldırdık.

Parlamentolarımız arasında karşılıklı ziyaret ve temaslarımızın sıklaştırılmasının faydalı olacağını da değerlendiriyoruz.

Libya'da ateşkesin kalıcı olarak tesisi için hem bölge ülkeleriyle hem uluslararası aktörlerle yoğun temaslarda bulunuyoruz. Libya'da akan kanın durması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

Libya krizinin bu kadar derinleşmesinde başta Avrupalı ülkeler olmak üzere sergilenen ikircikli tavrın çok büyük bir payı vardır. Geldiğimiz aşamada Berlin'de alınan kararların takibi ve sahaya uygulamaya geçilmesi önem taşıyor. Türkiye olarak, elimizdeki tüm imkanlarla Libyalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

TEBBUN'DAN TAZİYE MESAJI

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'un açıklamaları ise şöyle:

"Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum. Davetimize icabet ederek ikinci ülkesi Cezayir'e gelmiş bulunmaktalar. 

Kendi adıma ve Cezayir halkı adına Türkiye'de vuku bulan elim deprem neticesinde ve bunun sonucunda da 30'dan fazla vatandaşın hayatını kaybetmesinden dolayı Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye'nin şanına yakışır bir büyükelçilik için bizden satın alma talebini de onayladım. Yine kardeş Türkiye'nin Cezayir'de kültür merkezi açması ve Cezayir'in de Türkiye'de kültür merkezi açma konusunda anlaşmaya vardık."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.01.2026
23:41
Bingöl`de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Bingöl'de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Kovan başı verim düşüklüğünün nedenlerini araştırarak çözüm yolları geliştirmeyi amaçlayan proje için Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında eğitim ve danışmanlık sözleşmesi imzalandı.
26.01.2026
23:36
Vali Çelik`ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Vali Çelik'ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
26.01.2026
17:01
Bingöl`de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile KADEM Bingöl Temsilciliği, kadın yükümlülerin eğitim, rehberlik ve sosyal destek faaliyetleriyle topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzaladı.
26.01.2026
16:47
Hesarek Kayak Merkezi`nde Sömestr Yoğunluğu
Hesarek Kayak Merkezi'nde Sömestr Yoğunluğu
Bingöl'ün gözde kış turizm noktası Hesarek Kayak Merkezi, yarı yıl tatiliyle birlikte hem şehir içinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerle dolup taştı. Karın keyfini çıkarmak isteyenler pistleri doldurdu.
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın