KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Cumhurbaşkanı gül, kopenhag yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gidecek.

Cumhurbaşkanı gül, kopenhag yolcusu
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 22:08
0
1203
0
AA aa

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada Gül'ün, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 15. Taraflar Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere, 17-18 Aralık 2009 tarihlerinde Danimarka'yı ziyaret edeceği bildirildi.

Zirveye, tüm kıtalardan farklı ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyelerine sahip yaklaşık 120 ülkenin, devlet veya hükümet başkanı düzeyinde katılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, Gül'ün, zirve programının elverdiği ölçüde ikili görüşmeler gerçekleştirmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, Gül'ün Kopenhag Zirvesi'ne katılmasının, G-20 üyesi olarak küresel iktisadi ve sosyal meselelerle yakından ilgilenen Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadeleye en üst düzeyde atfettiği önem ve önceliği yansıttığı ifade edildi.

Milletvekilleri, ilgili bakanlık ve kamu kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan heyetin, 7 Aralık 2009 tarihinde başlayan konferansta Türkiye'yi temsil ettiği anlatılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'e, ziyaretinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da eşlik edeceği bildirildi.

-İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN YAKLAŞIMI-

Türkiye'nin, günümüzde dünyanın ve insanlığın karşı karşıya kaldığı en hayati toplumsal ve ekonomik sorunların başında gelen küresel iklim değişikliğinin yol açtığı tehditlerin bilincinde olduğu ifade edilen ve 2004 yılında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne, bu yıl da Kyoto Protokolü'ne taraf olduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türkiye, küresel gayret ve girişimler gerektiren iklim değişikliğiyle mücadelenin, ortak fakat farklılaştırılmış sorumluluklar ilkesi temelinde, ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınma hedefleri, göreceli kapasiteleri ile milli ve özgün koşulları dikkate alınarak yapılması gerektiği görüşünü savunmaktadır.

Kopenhag Zirvesi, Kyoto Protokolü'nün geçerliliğinin sona ereceği 2012 yılı sonrasında BM İklim Sözleşmesi'ne taraf olan tüm ülkelerin sorumluluklarını kapsayacak yeni bir hukuki düzenleme üzerinde mutabakat sağlanması hedefiyle düzenlenmektedir.

Yaklaşık iki haftadır devam eden konferansta, Marakeş'te yapılan BM İklim Sözleşmesi 7. Taraflar Konferansında karara bağlanan, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede üzerine düşen görevi özgün şartları ile milli kapasitesi çerçevesinde yerine getirme kararlılığı teyit edilecektir.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
22.07.2026
02:14
Gökçekanat`ın içme suyu sorunu Meclis gündeminde
Gökçekanat'ın içme suyu sorunu Meclis gündeminde
Bingöl Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Hülakü, Gökçekanat köyünde yıllardır devam ettiği belirtilen içme suyu sorununu İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'ye yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
22.07.2026
02:13
Çapakçur Köprüsü`nde zincirleme kaza
Çapakçur Köprüsü'nde zincirleme kaza
Bingöl'de 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası maddi hasarla atlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın