KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Çürük diş, vücuttaki hastalıkların tetikleyicisidir

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Eliş, insan sağlığının ağızdan başladığını belirterek, dişteki basit bir çürüğün vücudun diğer organlarında enfeksiyona neden olabileceğini ve bunun ciddi olumsuzluklara yol açabileceğini söyledi.

Çürük diş, vücuttaki hastalıkların tetikleyicisidir
15 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:07
0
1214
0
AA aa
Ağız ve dişteki hastalığın kan dolaşımını etkileyerek kısa bir sürede vücudun diğer organlarına baskı kuracağını belirten Dr. Mahmut Eliş, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Ağız ve dişleri sağlıklı olan insanların tüm vücudunun sağlıklı sayıldığını belirterten Eliş; "Ağız ve dişlerin sağlıksız olduğu durumlarda vücudun bir çok bölümü olumsuz etkilenir. Basit bir çürük vücudun diğer bölgesindeki organlarda enfeksiyona ve dolayısıyla çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Dişlerdeki çürük olayı besinlerle mideye, oradan da kan yolu ile vücudun çeşitli yerlerine yerleşebilir. Bu da çok ciddi olumsuzluklara neden olmaktadır. Dişten dolayı kalp, sindirim sistemi, dolaşım sistemi bir bütün olarak böbreklerde çeşitli rahatsızlıklar oluşmaktadır" dedi.
  Vatandaşların diş sağlığına yeteri önemin vermesini isteyen Dr. Mahmut Eliş, basit bir olay olarak görülen bu durumun bütün vücudu etkisi altına aldığının bilinmesi gerektiğini söyledi. Eliş, "Ağız ve diş sağlığı insan vücudu için çok önemlidir. Ağızdaki basit bir çürüğün insan vücudunda değişik hastalıkların başlangıç nedeni ve tetikleyicisi olabilir. Bu nedenle ağız ve diş sağlığının ciddiye alınması gerekir" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın