KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Dama'dan (dağma) vazgeçilmiyor

Önemli kültürlerimiz arasında yer alan ‘dama’ (dağma) oyunu, unutulmuyor.

Dama`dan (dağma) vazgeçilmiyor
10 AĞUSTOS 2017 PERŞEMBE 01:48
0
2985
0
AA aa

Müdavimleriyle bir araya gelenler, boş zamanlarını dama ile değerlendiriyor. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biri olan ‘dama', emekli, yaşlı ve gurbetçiler tarafından rağbet görüyor. Bingöl'de 28 yıldır kahvehane işleten Emin Balat, dama oyununu devam ettiriyor.

28 yıldır işlettiği kahvede kumar olmadığını belirten Balat, "İnsanlar zevkine göre sadece dama oynuyor. İşi olmayan, emekli olan insanlarımız burada vaktini geçirmeye çalışıyorlar” dedi.

Uzun süredir Almanya'da yaşadığını söyleyen Ali Balat ise, yaz aylarında Bingöl'e geldiğini ve dama oynayarak zaman geçirdiğini belirtti.

Balat, "Bingöl'e geldiğimde dama oyunu oynanan bu kahveye geliyorum. Dama bizim kültürümüzdür. Bunu yaşatmak için bizde gelip arkadaşlarla oyun oynuyoruz. Almanya'da dama oyunu oynanmıyor. Burada bunu devam ettirmek için bizde gelip katıldık çok güzel ve zevkli oluyor. Yaşatmak için sürekli devam ettireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Emekli olduktan sonra çalışmadığını ve boş zamanlarını akranları ile dama oynayarak geçirdiğini dile getiren Emekli Ziya Erdem de, "Arkadaşlarla vakit geçiriyoruz. Oyun oynuyoruz. Güzel geçiyor, buraya gelip günün stresini atıyoruz. İş olmadığı içinde dama ile uğraşıp güzelde vakit geçiyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın