KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Danıştay'dan erdemir özelleştirmesine iptal

Danıştay, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın Oyak Grubu'na satılmasına onay vermedi

Danıştay`dan erdemir özelleştirmesine iptal
01 MAYIS 2008 PERŞEMBE 11:12
0
1052
0
AA aa
Danıştay, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın Oyak Grubu'na satılmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararını iptal etti. 
 
 
 
Erdemir'den yapılan açıklamada, Danıştay 13. Dairesi'nin 30 Ocak tarihli kararıyla, şirketin özelleştirilmesine izin veren ÖYK kararının iptaline karar verdiği bildirildi. Erdemir'in İMKB'ye yaptığı açıklamaya göre, Makine Mühendisleri Odası'nın açtığı davada iptal kararının gerekçesinde 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da yapılan değişiklik uyarınca 7 üyeden oluşan Rekabet Kurulu'nun 8 kişi ile karar almasında, 'hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle Rekabet Kurulu'nun devre izin veren kararının daha önce Danıştay tarafından iptal edilmesi ve bunu esas alan ÖYK kararının hukuki dayanağının kalmaması' gösterildi. Açıklamada Danıştay kararına karşı temyiz yolu bulunduğu belirtildi. Oyak, Erdemir'i 2005 yılında 3 milyar dolara satın almıştı.




HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
11.07.2025
15:15
Bingöl`de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan aranan 4 şüpheli yakalandı. İkisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın