KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Dap eylemi planı masaya yatırıldı

Bölgenin ihtiyaçlarını tespit edilip yol haritası çıkarılması amacıyla DAP Kalkınma Eylem Planı toplantısı düzenlendi. DAP Eylemi Planı'nın Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 14 ili kapsadığını vurgulayan Güler, eylem planın temel amacının öncelikle bu illerde yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için yatırımların doğru planlanması olduğunu söyledi.

Dap eylemi planı masaya yatırıldı
21 ŞUBAT 2013 PERŞEMBE 08:47
0
1663
0
AA aa

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma Eylem Planı toplantısı yapılarak, ilin kalkınması için neler yapılabileceği ele alındı.

Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından bölgenin kalkındırılması ve kurum ve kuruluşlar arasında projelerin uyum ve bütünlük içerisinde yürütülmesi amacıyla planlanan DAP Eylem Planı konulu toplantı dün saat 09.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvençer, DAP Eylemi Planı'nın Bingöl'ün ve bölgenin kalkınması, ekonomik ve sosyal alandaki yatırımların doğru planlanması için önemli olduğuna dikkat çekti.

DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın kurumsal yapısını yeni yeni tamamlamaya çalıştığını dolayısıyla kurumun bölge için ne anlam ifade edeceğinin zaman içerisinde daha iyi anlaşılacağını belirten Vali Güvençer, kaynakların doğru kullanılması için planlamanın ve öncelik sırasının önemli olduğunu vurgulayarak, DAP idaresinin de bölgenin kalkınması için bu planlamayı yapacak önemli bir yapılanma olduğunu söyledi.

Toplantı hakkında bir değerlendirme yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, toplantıda önce DAP İdaresi ve yürütülen DAP Eylem planı hakkında açıklamalarda bulundu.

DAP Eylemi Planı'nın Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 14 ili kapsadığını vurgulayan Güler, ülkenin en az gelişen illerinin bu 14 il arasında yer aldığını, eylem planın temel amacının öncelikle bu illerde yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için yatırımların doğru planlanması olduğunu söyledi.

Güler, 14 ilin tümünü içine alan toplantıların gayesinin, bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek DAP Eylem Planının kapsamını belirlemek, eylem planının amaç ve hedefleri doğrultusunda bu ihtiyaçları önceliklendirmek, planlanan proje ve faaliyetleri görüşmek ve DAP Bölge Kalkınma İdaresini tanıtmak olduğunu söyledi.

Kalkınma Eylem Planı'nın 5 yıllık bir planlamayı esas aldığını belirten Güler, eğitim, sağlık, turizm, sanayi, ulaşım, iletişim, enerji, çevre, konut, kültürel, tarım ve hayvancılık ile diğer alanlarda öngörülen yatırımların belirlenerek kamu kuruluşlarının bu yönde proje hazırlamalarını istedi.

Güler, DAP Eylem planının beş yıllık bir çalışmayı içerdiğini ve 2018 yılına kadar çalışmaları sürdürüleceğini, planın ise Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından Haziran ayı gibi onaylanıp yürürlüğe gireceğini belirterek: “Onayın ardından plan, Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından tüm detaylarıyla kamuoyuna ilan edilecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın