KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Darbecilerin hiçbir kutsalı yoktur

15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine Bingöl'de halkın her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Darbecilerin hiçbir kutsalı yoktur
21 TEMMUZ 2016 PERŞEMBE 03:42
0
2658
0
AA aa

Meydana gelen darbe girişimine ilişkin konuşan vatandaşlar, halkın iradesine yapılan bu iğrenç darbe kalkışmasını lanetlediklerini belirttiler.

10 yılda bir darbe yapılan bir ülke olduğumuz için, darbenin ne olduğunu, ülkeyi ve milleti içine düşürdükleri durumu çok iyi bildiklerini belirten Sosyolog Musa Apuhan, “Şükürler olsun ki kalkışma başarısızlıkla neticelenmiştir. Ancak bu kalkışma yasalarda ve hukuk sistemimizde suçtur ve bu suçun cezası yetersiz olsa da yasalarla belirlenmiştir. Bu tür kalkışmalarda darbeciler için arzu edilen şey  idam cezasıdır.” dedi.

“HALKINI BOMBALAYACAK KADAR CANİLEŞENLER İÇİN İDAM GELMELİDİR”

Vatandaşın her şeyi göze alarak tankların önüne atılması ve üzerine çıkması ile akamete uğrayan kalkışmada, 208 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade eden Apuhan, “Halkına savaş uçaklarıyla bomba yağdıracak ve kendi meclisini bombalayacak kadar canileşen bu vatan hainlerine karşı meclis, iktidarı ve muhalefetiyle acil toplanmalı ve gerekli hukuki düzenlemeler derhal yapılmalıdır.”diye belirtti.

Sapkın grubun darbe girişimi ne kadar büyük olursa olsun, hakkın yardımının ve halkın cesaretinin daha büyük olduğunu bir kez daha gördüklerini söyleyen Apuhan, şunları kaydetti:

“Bu halkın özgürlüğüne, bağımsızlığına, onuruna ve vatanına ne kadar düşkün olduğunu, tereddüt etmeden tankların üzerine çıkmasından, darbeye kalkışanların silahlarını alıp onları nasıl etkisiz hale getirdiğin eşahit olduk. Bu millet imanlı ve inançlı bir milletir. Türkiye'nin 81 vilayetinde ve dış ülkelerde, Zaza, Türk, Kürt, Çerkez, Laz demeden, mezhep, meşrep farkı gözetmeden, nasıl el ele kol kola yürüdüklerini gördük.”

“DARBECİLERİN HİÇBİR KUTSALI YOKTUR”

Bingöl Merhamet Eli Gıda bankası Mehmet Tamaç, “Darbeci zihniyet ülkeyi hep sömürüp kendileri yemiştir.  Ne zaman hakkı ve hukuku gözeten birileri çıkmışsa ve sömürücü zihniyetin menfaatı tehlikeye girmişse, menfaatleri uğruna hiç bir kutsal ve hukuk tanımadan hukuksuzluğa ve zalimliğe başvurmuşlardır. Yani bugün yapılan darbede gördüğümüz gibi bu darbecilerin hiçbir kutsalı yoktur. Ne millet, ne insan ve inanç diye bir kutsalları vardır. Kendi çıkarlarını elde etmek için her yolu meşru görmektedirler. Dolayısıyla hakka ve hukuka dayalı olmayan her kalkışma zülümdür ve zulüm de lanetlenmesi gereken bir eylemdir.” İfadelerini kullandı.

“ALLAH'IN İZNİYLE BU DARBENİN HAKKINDA GELİRİZ”

Resul İnan adlı genç, “Ben bir kürdüm. Yaşadığımız vatanımız için canımı veririm. Bu topraklar için binlerce şehidin kanı akmış. Bu yapılan darbeyi kınıyorum. Bu haksız kalkışma başarılı olamayacaktır. Bundan önce de başaramadılar ve bundan sonra da başaramayacaklardır. Allah'ın izniyle bu darbenin hakkından geliriz”dedi.

“DARBEYE KARŞI DURAN HALKIMIZI GERÇEKTEN KUTLUYORUM”

Bingöl Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Yılmaz Çapak ise, şunları söyledi: “Bu darbe olayını nefretle kınıyorum. Halkın parasıyla maaş alan ve böyle bir kalkışmaya yeltenenlerin yaptığı iş kadar daha kötü bir şey yoktur. Bunların yaptığının insanlıkta yeri yok. İstanbul ve Ankara'da halkın uçağı, helikopteriyle yine halkı vurdular, böyle bir alçak durumu kimse yaşamadı bundan önce.”

Darbeyi kınamak için meydanlara çıkan insanları kutladıklarını ifade eden Çapak,”Bu halk yaşanan darbeyi önlemiştir. Duyarlı olup bu darbeye karşı duran halkımızı gerçekten kutluyorum. Allah'ın izniyle bu ülkede ezan sesleri, bu imanlı halk olduğu müddetçe susmayacak. Bu kötü kalkışmayı nefretle kınayıp meydanlara çıkan herkesi canı gönülden kutluyorum. Özelikle siz basını da özverili çalışmanızdan dolayı kutluyorum.”diye konuştu.

“BU İNANÇLI HALK HİÇBİR ZAMAN DÜŞMEZ”

“Darbe denilince kötülükten başka bir şey akla gelmiyor.” Diyen İş adamı Lütfü Çağrıbay, “Darbeler bu memlekete bir menfaat getirmedi ve getirmeyecek. 59 yaşındayım ve bundan önce birçok darbe gördüm. Bu darbe kalkışması hiç görülmemiş bir darbe çeşididir ve lanetliyorum. Bu halk bu darbeyi hak etmemiştir. Bizim vergi ve paramızla maaş alan bu hainler, bize kurşun sıkıyor. Onları lanetliyorum. Bu inançlı halk hiçbir zaman düşmez. Bu halk inançlı ve dinine bağlı olduğu müddetçe yere düşmeyecek ve mücadelemize devam edeceğiz. Biz Allah'a ve Hz. Muhammed'e tabi olan Müslümanlarız, hiç kimseden bir korkumuz yoktur.” şeklinde konuştu.

“İLİMİZİ VE ÜLKEMİZİ SAVUNMAK İÇİN BURADA TOPLANDIK”

İlimizi ve ülkemizi savunmak için burada toplandıklarını ifade eden Sena Nur Işık, “Ülkede yapılan darbeyi kınamak için buraya geldik. Bingöl'ü savunmak için buradayız. Darbe denilen şey çok kötü bir şey” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın