KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Davutoğlu, hüsnü mübarek'le görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Davutoğlu, görüşmede hem ikili, hem de bölgesel gelişmeleri kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyledi.

Davutoğlu, hüsnü mübarek`le görüştü
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 14:18
0
1355
0
AA aa

Davutoğlu, Sheraton Otelindeki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ve İstihbarat Servisi Başkanı Ömer Süleyman ile sabah kahvaltısında bir araya geldiklerini, görüşmede hem ikili, hem de bölgesel gelişmeleri kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyledi.

Filistinliler arasında uzlaşma çalışmaları, Filistin-İsrail görüşmeleri, İsrail, Suriye ve Orta Doğu'daki gelişmeler, Irak, İran ve bölgedeki tüm konuların görüşüldüğünü belirten Davutoğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek ile de benzer çerçevede kapsamlı istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Mısır ile istişarelerin bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, 2010'da muhtemelen Mart ayına kadar Mısır'ı tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

Davutoğlu, Mısır ile ikili ilişkilerin çok sağlam temelde gelişen ilişkiler olduğunu, her iki ülkenin bunu daha ileri götürmeye kararlı olduğunu bildirdi. Bölgesel konularda da daha çok işbirliği yapılması konusunda bir mutabakat olduğuna işaret eden Davutoğlu, geçen sene Gazze savaşı sürerken çok yakın işbirliği yapıldığını, bu bağlamda ateşkesin sağlanmasında Türkiye ile Mısır'ın birlikte rol oynadıklarını kaydetti.

Bundan sonra da Filistin'e barış ve huzurun gelmesi ve Filistin davasının en sağlam zeminde güçlü bir Filistin devletiyle neticeye ulaştırılmasının her iki ülkenin de hedefi olduğunu söyleyen Davutoğlu, Irak'taki seçimlerin sağlıklı yapılması ve sonrasında Irak'ın refaha kavuşmasının da iki ülkenin ortak isteği olduğunu belirtti.

İsrail'deki mevcut yönetimle barış görüşmelerine yeniden başlanması olasılığına yönelik bir soru üzerine Davutoğlu, 'Biz geçmiş ayları kayıp aylar olarak görüyoruz. Maalesef hem dünya, hem bölgemiz 2009'da çok önemli fırsatları kaçırdı. Orta Doğu'da çok daha ileri adımlar atılabilirdi' dedi.

Türkiye'nin bu konuda ciddi çaba sarf ettiğini belirten Davutoğlu, 'Ama istediğimiz ölçüde adım atıldığını, gelişme sağlandığını söylememiz zor. Bu bakımdan 2010 yılının özellikle ilk aylarında atılacak adımlar büyük önem taşıyor' diye konuştu.

Davutoğlu, bütün taraflarla görüşerek Orta Doğu barış sürecinin tekrar canlanması ve bölgede barış süreçleriyle yeni bir barış ikliminin ortaya çıkması için çalışmaya gayret edeceklerini belirterek, tarafların güçlü iradelerle devreye girmesinin önemine işaret etti.

Sadece İsrail ile Arap ülkelerinin değil, bütün uluslararası tarafların güçlü bir iradeyle devreye girmesi gereğine dikkati çeken Davutoğlu, Türkiye'nin bu yönde çaba sarf ettiğini belirtti ve bu çerçevede ABD ve Suriye'de yapılan görüşmeleri hatırlattı.

Davutoğlu, 'Önümüzdeki aylar kritik. Olumlu gelişmeler olursa diğer olumlu gelişmeleri tetikleyecektir. Ama olumsuz bir seyir takip ederse de olumsuz senaryolara yol açabilir. O bakımdan bütün gelişmeleri yakinen takip etmek ve doğru adımları doğru vakitte atmak lazım' dedi.

Irak, Filistin ve İran'daki gelişmelere işaret eden Davutoğlu, bunların birbiriyle irtibatlı olduğunu belirterek, 'Ümit ederiz ki bu irtibatlar pozitif yönde gelişir. Bu yönde çaba sarf ediyoruz. Ümidi kesmemek lazım' diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğiyle ilgili atamaya yönelik bir soru üzerine, bu konuların idari tasarrufları olduğunu kaydetti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın