KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Dayak yiyen bingöllü geline 'gazete zarar görür' baskısı

Boşanma davası Bingöl Aile Mahkemesi'nde devam eden Y.G., BDP'li Tuncel'in evlendirdiği Özgür Gündem yazarı Hayri Tunç'tan dayak yiyince, partinin 'Şikâyetçi olma' baskısıyla karşılaştı. BDP'lilerin 'Gazete zarar görür' demesine rağmen Y.G. savcıya gitti.

Dayak yiyen bingöllü geline `gazete zarar görür` baskısı
11 EYLÜL 2012 SALI 14:27
0
4394
1
AA aa

BDP, karısını döven Özgür Gündem yazarı Hayri Tunç'u gazete zarar görmesin diye korumaya alarak, mağdur eşinin şikâyette bulunmasını önlemeye çalıştı. PKK'ya yakın Özgür Gündem gazetesi yazarı Hayri Tunç, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel başta olmak üzere partililerin aracılığıyla kendisinden 10 yaş küçük Y.G. ile evlendirildi.

Sebahat Tuncel ile Abdullah Öcalan'ın avukatı Doğan Erbaş'ın katıldığı düğünle evlenen çift arasında kısa sürede anlaşmazlıklar baş gösterdi. Önce eşine psikolojik şiddet uygulayan Tunç, sonra da feci şekilde dövdü. Hastaneye giden genç kadına verilen darp raporunda kolunda ısırık izleri, sol elmacık kemikte ezilme ve sağ kolda yarık bulunduğu belirtildi.

'ŞİKÂYETÇİ OLMA'

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteyen Y. G.'ye bu kez BDP'li yöneticilerden "Partimiz ve gazete zarar görür. Şikâyetçi olma" baskısı geldi. Ancak genç kadın tüm baskılara rağmen darp raporuyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, şikâyet dilekçesi verdi. Dilekçesinde eşinin kendisini darp ettiğini, eşi ve ailesi tarafından dolandırıldığını belirten Y.G., memleketi Bingöl'e döndükten sonra boşanma davası da açtı.

Yaptığı açıklamada "BDP yöneticileri susmamı istedi. En çok da bu zoruma gitti. Susmayacağım, davalarımın arkasındayım" diyen genç kadın, eşinin ailesiyle birlikte kendisini darp ettiğini, 70 bin liralık düğün gelirine el konulduğunu ve 87 bin liralık borçlu dükkânın usulsüz şekilde üzerine geçirildiğini söyledi. Boşanma davası Bingöl Aile Mahkemesi'nde devam eden Y.G. şöyle devam etti: "Hayri Tunç ve ailesi benim altınlarımı aldı. Beni BDP yöneticileri istedi. Düğünümüze katıldılar. Düğünün ikinci günü 70 bin TL'lik takılarıma el koydular. Bana şiddet uyguladılar. Dükkânın borcunu bana yıktılar, dolandırıldım. Bir de dayak attılar." Hayri Tunç'un, bir arkadaş ortamında tanıştığı Bingöllü Y.G. ile evlenmek için BDP'yi araya sokması üzerine Bingöl BDP İl Başkanı Halis Yurtsever ve beraberindeki partililerin kız istemeye gittiği öğrenildi. Ailenin rızasıyla 29 Ekim 2011'de evlenen çiftin düğününde BDP İstanbul Milletvekili Tuncel gelinle birlikte halay çekti. Ancak çiftin resmi nikâhı Y.G.'nin ısrarları sonucu evlendikten 4 ay sonra kıyıldı. Düğünde toplanan yaklaşık 70 bin TL'ye Tunç ailesi tarafından el konulduğu için kızan gelinin ailesi nikâha katılmadığı için Y. G.'nin nikâh şahitleri belediyenin temizlik personeli oldu.

AİLECE DÖVDÜLER

18 Temmuz 2012'de ise eşinin telefonda başka bir kadınla mesajlaşmasına tepki gösteren Y.G. çıkan tartışma sonucu kocası tarafından darp edildi. Y.G., Hayri Tunç'un saçından sürükleyerek götürdüğü babasının evinde de Tunç'un kardeşleri ve halası tarafından darp edildi. Kaçarak polise sığınan ve kıyafetleri yırtılmış halde Haseki Hastanesi'ne götürülen kadın bir gece hastanede kaldı ve darp raporu verildi. Bu gelişmelerden sonra Hayri Tunç'un, kendisine boşanma davası açan Y. G. hakkında, "Olayı basına sızdırırsa ben de uygunsuz fotoğraflarını yayarım" şeklinde tehditler savurduğu iddia edilirken, BDP yönetimi ve Özgür Gündem gazetesindeki birçok ismin de Y. G.'yi arayarak "Bu olay basına intikal etmesin. Parti ve gazete zedelenir" dediği öğrenildi. Sebahat Tuncel'in genç kadına haber yollayarak "Borçları üzerinden kaldıracaklar. Basında haber olmasın" dediği öne sürüldü. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aracılar kanalı ile Y.G.'ye ulaşarak şikâyetçi olmamasını, olayı basına intikal ettirmemesini istediği iddia edildi.

BORÇLU ÇIKARDILAR

İstanbul Fatih'teki özel bir hastanede kadın doğum asistanı olarak çalışan Y.G., düğününde toplanan 30 bin lira para ve 40 bin liraya yakın ziynet eşyasına eşinin ailesi tarafından el konulduğuna ilişkin savcılığa şikayette bulundu. Y.G., dilekçesinde altınları kendisinden alındığı için eşinin kitapçı dükkânını üzerine yapmak istediğini ve buna sevindiğini anlattı. Y.G.'den alınan imza ile gerçekten de dükkân genç kadının üzerine yapıldı. Ancak o imza Y.G.'nin başına bela oldu. Genç kadın, kitap dükkânı ile birlikte 14 bin liralık vergi borcu ve bankalardan toplam 87 bin liralık krediyi devraldığını fark etmedi. Y.G., yurtdışına çıkmak için yaptığı vize başvurusu "Borçlarınız var" denilerek onaylanmayınca gerçeği öğrendi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bingöl Sevdalısı (@Misafir_9236)
11 Eylül 2012 Salı 18:15
işte bdp ve terör gerçeği! Bingöllü kardeşimizi mağdur eden bu zalimler Allah'ından bulsunlar.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın