KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Dbp meclis üyelerinden greve destek

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Üniversitesi öğrencilerince başlatılan açlık grevine destek olacak. Belediye Meclis toplantı salonunda 24 saatlik açlık greve girecek olan üyeler, farkındalık oluşturacak.

Dbp meclis üyelerinden greve destek
03 MART 2015 SALI 04:35
0
1592
0
AA aa

Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Belediye Başkanvekili Halim Sugü Başkanlığında gerçekleştirildi.

DBP Meclis üyeleri, ‘görüşmeler sesli olarak kayıt altına alınması', ‘çok dilli belediyecilik', ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü' önergelerinin yanı sıra, açlık grevine giren öğrencilerin durumuna yönelik de meclise önerge verdi.

“ÜNİVERSİTEYE ÇAĞRI YAPILSIN”

Önerge kapsamında söz alan DBP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cihat Yıldırım, öğrencilerin durumuna vurgu yaparak, meclis üyelerinden destek istedi. Konunun, belediyenin sosyal anlayışını ilgilendirdiğini ifade eden Yıldırım: “Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, yönetimin baskılarına ve haksız fiillerine karşı süresiz açlık grevi başlatmışlardır. Belediye meclisi toplumun farklı kesimlerinden oluşması, meclisin en yetkili olması ve belediyenin sosyal sorumluluk görevi dikkate alınarak, meclis üyeleri olarak üniversiteye çağrı yapılması yönünde karar alınmasını ve sonuçlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

AK Partili üyeler, ‘sorumluluk alanımız dışında' diyerek önergeye karşı çıkması üzerine tekrar söz alan Yıldırım, konuya şöyle açıklık getirdi: “Bizler, siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak, insani sorumluluk duygularımızla hassasiyet göstermeliyiz. Hep birlikte basın veya yazılı bir metinle üniversite yönetimine çağrıda bulunalım. Bu çocuklar bizim memleketimizde eğitim hayatını devam ettiriyor. Açlık grevinden dolayı sağlık problemleri yaşayacak öğrencilerin aileleri ‘çocuklarımızı size emanet ettik, neden sahip çıkmadınız' diye sorarsa ne cevap vereceğiz. Biz bütün meclis üyelerinin bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyoruz.”

GÜNDEME ALINMADI

Yıldırım'ın insani sorumluluk vurgusuna rağmen yetki alanını gerekçe gösteren AK Partili üyeler, karar alınmaması gerektiğini bildirerek, önerge, gündeme almadı.

Oylamanın ardından tekrar söz alan Yıldırım: “Belediyeyi töhmet altında bırakmayarak, DBP Meclis Üyeleri olarak öğrencilere destek olmak ve bu konuda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla 24 saatlik açlık grevine gireceğiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın