KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Deaş'a 28 ilde eş zamanlı operasyon

Terör örgütü DEAŞ’a yönelik Bingöl'ünde aralarında bulunduğu 28 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 690 kişinin yakalanarak haklarında adli işlemlerin başlatıldığını açıkladı. Bingöl’de yakalananların sayısı ise şöyle;

Deaş`a 28 ilde eş zamanlı operasyon
06 ŞUBAT 2017 PAZARTESİ 23:51
0
2242
0
AA aa

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütü DEAŞ'a yönelik Bingöl'ünde aralarında bulunduğu 28 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonla ilgili yapılan açıklamada, son günlerde Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı akabinde DEAŞ terör örgütünün sansasyonel eylemler arayışında olduğu, kadro teminine yönelik propaganda faaliyetlerine hız verdiği ve özellikle yayın organlarında Türkiye'yi nerede ise en önemli eylem hedefi olarak belirlediğinin takip edilmekte olduğu bildirildi.

Bu kapsamda, çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduğu değerlendirilen kişi ve gruplara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde uzun süredir sürdürülen planlı operasyonel çalışmalar neticesinde; 5 Şubat 2017 günü ülke genelinde 28 ilde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalarda 690 kişinin yakalanarak haklarında adli işlemlere başlandığı kaydedildi. Yakalanan şahıslarla çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ile 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ve 355 fişeğin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün bundan sonrada ülke bütünlüğüne ve vatandaşların huzuruna yönelen her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini aralıksız ve kararlılıkla devam ettireceğinin altı çizildi.

Yakalanan şüpheliler ve yakalandığı iller şu şekilde; "Adana 25, Adıyaman 10, Ankara 62, Antalya 13, Aydın 8, Bingöl 9, Bursa 46, Çorum 17, Diyarbakır 4, Elazığ 12, Eskişehir 9, Gaziantep 45, Hatay 38, Isparta 10, İstanbul 18, İzmir, 9, Kahramanmaraş 155, Kastamonu 12, Kilis 4, Kocaeli 10, Konya 41, Malatya 2, Mersin 6, Sakarya 10, Samsun 12, Şanlıurfa 14, Van 9, Yalova 80" (İHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2025
23:15
Bingöl`ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl'ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl, bir emekçisini, bir dostunu, bir şehrin hafızasında yer eden simasını kaybetti…
12.08.2025
23:13
Ziver İnşaat Bingöl`de okul yapacak
Ziver İnşaat Bingöl'de okul yapacak
Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 240 öğrenci kapasiteli 8 Derslikli ilkokul, Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde inşa edilecek.
12.08.2025
23:12
Cinayetten aranıyordu! Bingöl`de yakalandı
Cinayetten aranıyordu! Bingöl'de yakalandı
Bingöl'de 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
12.08.2025
23:11
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.
12.08.2025
23:10
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.
12.08.2025
23:09
Bingöl`de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de 8 ayrı noktada yapılan baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın