KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Dedesi yüzünden kardelen olamadı

Muş'ta bir kişi, torununu, ''kendisine hizmet ettiği'' gerekçesiyle okula göndermiyor. İl Milli eğitim yetkilileri, 13 yaşındaki Aynur'u 'kardelen' yapmak için uğraştı ama dedesi ikna edilemedi. Aynur'un gözyaşları yetkilileri de üzdü

Dedesi yüzünden kardelen olamadı
31 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 17:42
0
1223
0
AA aa
Muş'ta bir kişi, torununu, ''kendisine hizmet ettiği'' gerekçesiyle okula göndermiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Haydi Kızlar Okula Kampanyası görevlileri, Varto ilçesine bağlı Akçetepe köyünde okula gönderilmediği belirtilen 13 yaşındaki Aynur Yüksel'in evini ziyaret etti. Yüksel'in okula devam etmesi için dedesi Bari Yüksel (65) ile görüşen yetkililer, tüm çabalarına rağmen sonuç alamadılar.

Dede Bari Yüksel, eşinin bir süre önce vefat ettiğini, tekrar evlenmediğini belirterek, ''Aynur bana hizmet ediyor. O olmazsa kimse benim hizmetimi yapamaz. Onun için Aynur'u okula gönderemem'' dedi. Aynur Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin tüm çabalarına rağmen dede Bari Yüksel'i kararından vazgeçiremeyince gözyaşlarına hakim olamadı. Okumayı çok istediğini söyleyen Yüksel, ''Ancak dedem buna izin vermiyor'' diyerek ağladı.

Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nda görev alan Muş Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Mehmet Güneş de şartlar ne olursa olsun kız çocuklarının okula kazandırılması için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti. Bir haftada 12 kız çocuğunu eğitime kazandırdıklarını ifade eden Güneş, ''Aynur kızımızın da okumasını istedik ancak tüm çaba ve ısrarlarımıza rağmen dedesi buna engel oldu. Çok üzüldük'' diye konuştu.


Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
01.07.2026
08:20
Bingöl`de ‘koruyucu aile` çağrısı
Bingöl'de 'koruyucu aile' çağrısı
Bingöl'de Koruyucu Aile Günü'nde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Yürütülen çalışmalarla koruyucu aile hizmetinin toplumun her kesiminde daha fazla tanınmasını amaçladıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkı sağlamayı ve koruyucu aile bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
01.07.2026
08:16
Sarım Çayı`nda kaybolmuştu! Cansız bedenine ulaşıldı
Sarım Çayı'nda kaybolmuştu! Cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesi ile Diyarbakır'ın Lice ilçesi sınırlarında bulunan Sarım Çayı'na düşen Vedat Karabulut'un cansız bedeni, 18 gün sonra, kaybolduğu yerden 2,5 kilometre ileride bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın