KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

'Dedikodulara bakmasınlar, aşı olsunlar'

3'üncü doz aşısını olan vatandaşlardan Murat Ertuğrul: 'Sağlık önemlidir, önde gelen bir şeydir. Alman veya Çin olduğuna bakmayın, aşı her zaman aşıdır. Dedikodulara kesinlikle bakmasınlar. Sağlık çok önemlidir. Hala aşı olmayıp da ölenler var. Lütfen aşı olun.'

`Dedikodulara bakmasınlar, aşı olsunlar`
08 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE 16:53
4
2142
3
AA aa

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Covid-19 ile mücadele kapsamında aşılama seferberliği sürüyor.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde kent merkezinde kurulan aşı uygulama noktalarında, vatandaşlar ikna edildikten sonra aşılanıyor. Kent genelinde kurulan uygulama noktalarında günlük 350 kişi aşılanırken, mobil aşılama ekipleri ise günlük bin toz aşı yapıyor. Çalışmalar ile bu güne kadar kent genelinde 111 bin 724 kişinin aşılandığı bildirildi.

Mobil ekiplerin günlük bini aşkın aşı yaptığını belirten sağlık personeli ebe Eda Erduhan, “Hem köylerde hem de kent merkezinde mobil aşı hizmeti uygulanıyor. Aşılamalar hız kazandı. Geçen haftadan bu yana merkezde ve Uydukent bölgesinde çadırlarımız kuruldu. Köylere de aşılara gidiyoruz, günlük bini aşkın aşı yapıyoruz. Hem vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışıyoruz hem de aşılarımızı hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Aşı olmak istemeyenler çevreden duyduklarından dolayı, ön yargılarından dolayı aşı olmak istemiyorlar. Aşının ne olduğunu henüz bilmiyorlar. Kulaktan kulağa yayılan bilgiler de insanları yanlış yönlendirebiliyor. Biz geldiklerinde kendilerini ikna ediyoruz. Yaşanabilecek zorlukları söylüyoruz” dedi.

3'üncü doz aşısını olan vatandaşlardan Murat Ertuğrul, “Sağlık önemlidir, önde gelen bir şeydir. Alman veya Çin olduğuna bakmayın, aşı her zaman aşıdır. Dedikodulara kesinlikle bakmasınlar. Sağlık çok önemlidir. Hala aşı olmayıp da ölenler var. Lütfen aşı olun” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84269)
09 Temmuz 2021 Cuma 12:56
Tabi canım hemen gidelim olalım. O zaman niye sorumluluk bizde değildir diye imza alıyorlar. almasınlar arkasında dursunlar aşının. 3-5 sene sonra görürüm ben aşı olanları
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84275)
09 Temmuz 2021 Cuma 21:59
@Misafir Kullanıcı İyi ki olmuşuz diyecekler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84262)
08 Temmuz 2021 Perşembe 20:52
kullandığı araba gavur arabası
yediği içtiği gavur markası
yok ben gavur aşısı olmam diyor
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın