KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2026 Pazartesi

Define avcıları ilçe merkezinde kaçak kazı yaptı

Yaklaşık bir metre derinlikte kazılan çukurun içinde eskiden kullanılan toprak küp parçalarının görülmesi dikkat çekerken, vatandaşlar ilçe merkezinde yapılan bu kazıya tepki gösterdi.

Define avcıları ilçe merkezinde kaçak kazı yaptı
01 HAZİRAN 2007 CUMA 11:01
0
1717
0
AA aa
Bingöl'ün Genç ilçesinde define avcılarının ilçe merkezinde kaçak kazı yapmaları tepkilere neden oldu.
İlçe merkezinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) arka kısmında define aradıkları tahmin edilen kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kazı yapıldı. Yaklaşık bir metre derinlikte kazılan çukurun içinde eskiden kullanılan toprak küp parçalarının görülmesi dikkat çekerken, vatandaşlar ilçe merkezinde yapılan bu kazıya tepki gösterdi. Kazının yapıldığı bölgede devamlı hayvanlarını otlattığını belirten Abdullah Kaçar adlı vatandaş, "Kazıyı büyük bir ihtimalle gece geç saatlerde yapmışlar. Çünkü ben akşam gün batımına kadar buradaydım. Bunlar şebeke halinde bölgede gizli kazı yapıyorlar. İlçe merkezinde elini kolunu sallayarak kazı yapmalarına anlam veremiyorum" ifadelerini kullandı.
Bu arada yine ilçe merkezine bağlı Sürekli Köyü Kuba mevkiindeki mezarlık alanında bulunan 80 yıllık tarihi tut ağacı, kimliği belirsiz define avcıları tarafından yakıldığı öğrenildi. Söz konusu bölgenin Ermeni Mezarlığı olarak bilindiğini belirten Mehmet Söyler adlı köylü vatandaş, "Define avcıları bu şekilde davranarak tarihi yerlerimizi, değerlerimizi ateşe vererek yok ediyorlar. Köy halkı olarak yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


BingolOnline / Bİngöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2026
21:57
Sarıkuşak beyaza büründü!
Sarıkuşak beyaza büründü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Sarıkuşak köyünde etkili olan kar yağışı, yerleşim alanlarını ve geniş arazileri beyaz örtüyle kapladı. Köyde kış mevsiminin ilk manzaraları ortaya çıktı.
08.11.2026
16:41
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
İlk 15 dakikada yıkıldık! Haftayı Puansız Kapattık!
Karşılaşmanın henüz ilk 14 dakikasında kalesinde iki gol gören 12 Bingölspor, erken gelen şokun ardından toparlanmaya çalıştı. İkinci yarıda Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile farkı kapatmak için yüklense de aradığı golü bulamayan yeşil-beyazlılar, sahadan puansız ayrılardı.
08.11.2026
16:39
Bakan Memişoğlu`ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet:
Bakan Memişoğlu'ndan 110 Yaşındaki Bingöllü Fatma Teyzeye Davet: 'Seni Bingöl'e Götüreyim
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yaşayan 110 yaşındaki Bingöllü Fatma Elmalı'yı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Fatma teyzeye 'Seni Bingöl'e götüreyim' diyen Memişoğlu'nun, önümüzdeki haftalarda açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışına Fatma teyzeyi de getirmesi bekleniyor.
08.11.2026
16:38
Bingöl`de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de DAEŞ Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen çalışmada, DAEŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın