KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Değerlendirme süreci başladı

Arı ve Arı ürünleri ile Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi kapsamında üniversiteye aktarılan 2017 bütçesi çerçevesinde iki ana başlık altında 13 alt başlıkta proje başvuruları alınmıştı.

Değerlendirme süreci başladı
24 MART 2018 CUMARTESİ 01:01
4
2451
2
AA aa

Pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) tarafından belirlenen başlıklarda alınan proje başvuruları ardından proje değerlendirme süreci de başladı. Gelen 48 projeyi değerlendirecek komisyonda, farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri ve Kalkınma Bakanlığı temsilcileri yer alıyor.

Son zamanlarda yaptığı atılımlarla adından sıkça söz ettiren ve Pilot Üniversite seçilmesi ile de bölgesel kalkınmanın öncüsü olan Bingöl Üniversitesi, bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2016 yılında Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, bünyesinde kurulan PİKOM birimi tarafından belirlenen başlıklarda proje başvuruları için ilana çıkmıştı.

İki ana başlık altında kabul edilen proje başvurularının sona ermesiyle değerlendirme süreci de başladı. Farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri ile Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluşan komisyon, farklı oturumlarda moderatör başkanlığında değerlendirilecek. 

“Arı ve Arı ürünleri” ile “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi” kapsamında üniversiteye aktarılan 2017 bütçesi çerçevesinde iki ana başlık altında 13 alt başlıkta proje başvuruları alınmıştı.

Bingöl Üniversitesi 5 Pilot Üniversiteden biri

Bingöl Üniversitesi, 18 Ekim 2016 tarihinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilmişti.  Bu programın temel amacı; bölgenin kaynak donanımına uygun şekilde tarım ve havza bazlı gelir getirici ve istihdam oluşturacak faaliyetlerin havza düzeyinde yaygınlaştırılması, mevcut verimlilik düzeyi ve inovasyon kabiliyetinin artırılması, halkın refah seviyesinin yükseltilmesidir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24179)
24 Mart 2018 Cumartesi 13:20
Evet 5 pilot Üniversiteden biri ama nasıl fiziki ve beşeri alt yapısının uygun olması nedeniyle 2016 yılında pilot Ünv.seçildi.ama maalesef iki yıl oldu hiç bir ilerleme yok bırakın ilerlemeyi gerileme var.60 trilyon para verildi bunu nasıl kullanacaklarıda önemli.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24220)
26 Mart 2018 Pazartesi 11:17
@Misafir Kullanıcı Bu iş caddede dönerci dükkanı açmaya benzemez. Bu para milletin parası tabiki milletle istişare etmek lazım. Doğru adımlar için zamana ihtiyaç var. Eleştiri yanında birde öneri alsak???
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın