KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2025 Salı
°C

Değerlendirme süreci başladı

Arı ve Arı ürünleri ile Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi kapsamında üniversiteye aktarılan 2017 bütçesi çerçevesinde iki ana başlık altında 13 alt başlıkta proje başvuruları alınmıştı.

Değerlendirme süreci başladı
24 MART 2018 CUMARTESİ 01:01
4
2242
2
AA aa

Pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) tarafından belirlenen başlıklarda alınan proje başvuruları ardından proje değerlendirme süreci de başladı. Gelen 48 projeyi değerlendirecek komisyonda, farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri ve Kalkınma Bakanlığı temsilcileri yer alıyor.

Son zamanlarda yaptığı atılımlarla adından sıkça söz ettiren ve Pilot Üniversite seçilmesi ile de bölgesel kalkınmanın öncüsü olan Bingöl Üniversitesi, bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2016 yılında Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, bünyesinde kurulan PİKOM birimi tarafından belirlenen başlıklarda proje başvuruları için ilana çıkmıştı.

İki ana başlık altında kabul edilen proje başvurularının sona ermesiyle değerlendirme süreci de başladı. Farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri ile Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluşan komisyon, farklı oturumlarda moderatör başkanlığında değerlendirilecek. 

“Arı ve Arı ürünleri” ile “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi” kapsamında üniversiteye aktarılan 2017 bütçesi çerçevesinde iki ana başlık altında 13 alt başlıkta proje başvuruları alınmıştı.

Bingöl Üniversitesi 5 Pilot Üniversiteden biri

Bingöl Üniversitesi, 18 Ekim 2016 tarihinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilmişti.  Bu programın temel amacı; bölgenin kaynak donanımına uygun şekilde tarım ve havza bazlı gelir getirici ve istihdam oluşturacak faaliyetlerin havza düzeyinde yaygınlaştırılması, mevcut verimlilik düzeyi ve inovasyon kabiliyetinin artırılması, halkın refah seviyesinin yükseltilmesidir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24179)
24 Mart 2018 Cumartesi 13:20
Evet 5 pilot Üniversiteden biri ama nasıl fiziki ve beşeri alt yapısının uygun olması nedeniyle 2016 yılında pilot Ünv.seçildi.ama maalesef iki yıl oldu hiç bir ilerleme yok bırakın ilerlemeyi gerileme var.60 trilyon para verildi bunu nasıl kullanacaklarıda önemli.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24220)
26 Mart 2018 Pazartesi 11:17
@Misafir Kullanıcı Bu iş caddede dönerci dükkanı açmaya benzemez. Bu para milletin parası tabiki milletle istişare etmek lazım. Doğru adımlar için zamana ihtiyaç var. Eleştiri yanında birde öneri alsak???
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın