KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Değirmenci: Birlik olmayan güçlü olamaz! Çok şükür bu güce sahibiz!

Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci: 'Dernek olarak Kocaeli'nde önemli bir karşılığımızın olduğuna inanıyor ve bunu hissedebiliyoruz. Birliğin, dayanışmanın olmadığı yerde güç olmaz, başarı olmaz. Çok şükür ki, bunu başarabilmişiz. İnşallah bu gücümüz daha birçok alanda kabul görecek ve hemşehrilerimize daha büyük katma değerler sağlayacaktır.'

Değirmenci: Birlik olmayan güçlü olamaz! Çok şükür bu güce sahibiz!
24 MAYIS 2022 SALI 18:56
16
19857
4
AA aa

Dergimizin 3. Sayısında Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Sayın Ali Değirmenci'ye konuk olduk. Dernek faaliyetlerini, neler yapıldığını, hangi hedeflerinin olduğunu konuştuk. Genç ve dinamik oluşu kadar samimiyetiyle de dikkat çeken Değirmenci, faaliyetleri sıralarken asıl hedefinin ‘birliği güçlü tutmak' olduğunun altını çiziyor.

Çocukluğundan buyana yaşadığı Kocaeli'ne tutkusu kadar, Bingöllü hemşehrileriyle birlikte vakit geçirmenin de kendisi için farklı bir anlam taşıdığını anlatan Değirmenci, dernek çatısı altında sağlamaya çalıştıkları dayanışmanın birçok çevreye örnek olduğunu ve bunun saygıyla karşılandığını ifade ediyor.

İşte Ali Değirmenci'den sorularımıza samimi yanıtları ve hem siyaset, hem de dernekçilik alanındaki çalışmalarının sonuçları….

Ali DEĞİRMENCİ Kimdir?

1977 Bingöl Karlıova Doğumlu. 1987'da iş için Kocaeli'ye gelen babasının buraya yerleşme kararının ardından 1989'da ailece Kocaeli'ye taşındılar. Çocukluğu, eğitim hayatı ve gençliği bu şehirde geçti. Evlenip yuva kurdu, 2 çocuk babasıdır. İş hayatı da burada şekillendi. Enerji ve maden üzerine işler yapan Değirmenci, Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde ikamet ediyor. Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanlığı görevini sürdürmekte olup, AK Parti Başiskele Belediye Meclis Üyeliği görevini de yürütüyor.

Bingöl'le irtibatınız ne sıklıktadır?

Bingöl doğduğum, Kocaeli doyduğum şehirdir. Evimiz, ailemiz, işimiz Kocaeli'de olsa da Bingöl'e sıklıkla gelip gidiyorum. Orası ata toprağımızdır, aile büyüklerimiz oradadır. Gerek ziyaret amaçlı, gerekse çeşitli organizasyonlar vesilesiyle de olsa sık sık gelip gitmeye, bağlarımızı diri tutmaya gayret gösteriyorum şahsen. Ayrıca Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanlığı görevim nedeniyle hemşehrilerimizle iç içeyiz diye küçük bir Bingöl'ü burada da hissediyor ve yaşıyoruz.

Dernek Başkanlığı göreviniz ne zamandan beri devam ediyor?

Kocaeli Bingöllüler Derneği 2010 yılında kuruldu. O günkü şartlarda kurucular arasında yer aldım. 2014'te de başkanlık görevini üstlendim ve halen bu görevimi sürdürüyorum. Şuanda 18 Bin Bingöllü hemşehrimiz Kocaeli'nde ikamet ediyor. Dernek olarak da aktif olmakla birlikte çok daha etkin olmanın gayretindeyiz. 

Kuruluşundan beri görev üstlendiğiniz Dernekte başkanlık görev sürecinizde neler yaptınız?

Üyelerimizin yanı sıra yakın dostlarımızın da maddi manevi destek sunduğu derneğimizde başkanlık görev süresince profesyonel futbol turnuvaları, piknik organizasyonları, iftar programları, konferanslar, kitap ve bilgisayar kampanyaları düzenledik. Gerek Bingöl'den, gerekse farklı illerden gelen siyasilerimizi, bürokratlarımızı, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi ve iş insanımızı Bingöllülere yakışır şekilde ağırlanması gibi faaliyetlere imza attık. Gerek siyasi, gerekse bürokratik alanda hemşehlerimizin her türlü ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.

Kampanyaları biraz açabilir miyiz? Kimler faydalandı, amaca ulaşıldı mı?

Karlıova Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu'na bilgisayar laboratuvarı (teknoloji) sınıfı kurduk. Karlıova'yı tercih etmemizin sebebi de, Adaklı ve Yedisu ilçelerinin yakınlığı ve oradaki öğrencilerin de ihtiyaç halinde buradan istifade etmesini sağlamaktır. Nitekim bu amaç da gerçekleşti. Özellikle pandemi sürecinde Adaklı ve Yedisu'dan öğretmen ve öğrenciler gelip buradaki teknoloji sınıfından istifade ettiler. Bir sınıfla 3 ilçedeki öğrencilere hitap etmiş olduk. Bu sınıfın oluşturulmasında emeği geçen, katkı sunan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Bir diğer kampanyamız da Bingöl geneline hitap eden “Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” idi. Kampanya dahilinde il genelinde 12 okula oyuncakların yanı sıra kitap, kırtasiye ve giyim yardımlarında bulunduk. Bu kampanyadan Binden fazla öğrencimiz yararlanmış oldu. İkanlar dahilinde benzer kampanyaları gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Kocaeli'nde ‘Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu gerçekleştirilmişti. Bu organizasyondan da biraz bahsedebilir misiniz? Hedeflediğiniz etkiyi oluşturabildiniz mi?

19-22 Ekim 2018 tarihleri arasında Kocaeli'nde büyük yankı uyandıran ve Bingöllülerin varlığını daha gür bir sesle haykırmamıza vesile olan “Bingöl Tanıtım Günleri” organizasyonunu gerçekleştirdik. Daha önce 5 il Kocaeli'nde tanıtım günleri programı yapmıştı, bizler altıncısı olduk. Bu sebeple de yoğun bir ilgi söz konusuydu. Tabi kolay olmadı. Altı aylık hazırlık sürecimiz oldu. Bu süreçte gerek Bingöl'de, gerekse Kocaeli'nde ciddi çalışmalar yapıldı, toplantılar gerçekleştirildi. Amacımız, Bingöl'ümüzü en iyi şekilde tanıtmaktı. Zaman zaman motivasyonumuzu olumsuz etkileyen hadiseler de yaşandı. ‘Bingöllüler sayısal olarak çok değil' gibi türlü bahanelerle programın faydasız olacağı kanaati dillendirildi ama ‘Bizim amacımız Bingöl'ü Bingöllülere tanıtmak değil' dedik. Bingöl'ün balını, yağını, çökeleğini, peynirini, cevizini, pestilini, kavurmasını ve daha birçok ürününü Kocaeli'ndeki insanlara tanıtmak, burada bir pazar oluşmasını sağlayıp üreticilerimize fayda sağlamaktı. Ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürdük, sağ olsunlar siyaset ve bürokrasi dünyasında da önemli bir destekle programımızı gerçekleştirdik. İnsanların büyük bir ilgisi vardı. Bingöllü olmayan binlerce insan gelip stantları dolaştı, alışverişlerini yaptı ve Bingöl'ümüz hakkında bilgi sahibi oldu. Bu programın gerçekleşmesinde büyük çaba harcayan yönetim kurulumuza, 1.280 kilometre yol kat eden kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek manevi desteğini sunan hemşehri ve dostlarımıza, mülki amirlerimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve yönetimine, katılımlarıyla bizlere güç katan hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yeniden bir tanıtım günleri organizasyonu düşünüyor musunuz?

Düşünce olarak elbette var. Ama külfetli olduğu kadar yorucu bir çalışma. Şuan ekonomik koşulları da göz önünde bulundurunca yakın zamanda mümkün gözükmüyor. Ama ileriki dönemlerde imkânlar el verirse neden olmasın ki? Güzel de olur.

Yeni süreçte ne tür faaliyetleriniz olacak? Ayrıca pandeminin yansımaları nasıl oldu?

Malumunuz tüm dünyayı etkileyen bir pandemi sürecini daha yeni atlatmaya başlıyoruz. İki yıllık süreç oldukça stresli geçti ve haliyle faaliyetlerimiz de bu durumdan olumsuz etkilendi. Hane ziyaretleri yapılamadı, herkes bir birinden uzaklaştı. Telefonla irtibat kurmakla yetinebildik, zaman zaman önemli bazı toplantılarımızı da telekonferansla gerçekleştirdik. Ama hastalarımıza, öğrencilerimize koşmaya gayret ettik, sıkıntılarını gidermede elimizden gelen çabayı da sarf ettik. Faaliyetler durdu ama bir şekilde hemşehrilerimizle irtibat kurmaya ve sorunu olanları yalnız bırakmamaya gayret gösterdik. Artık normalleşme başladı. Yeni süreçte gerek toplantılarımızı sıklaştıracağız, gerekse ildeki organizasyonlarda aktif bir şekilde yer alacağız. Ayrıca derneğimizin kapılarını önceki süreçte olduğu gibi yine açık tutacak, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz.

Siyasete girdiniz ve Başiskele Belediye Meclis üyesi oldunuz. Siyasi kimliğinizin olumsuz bir yansıması oldu mu?

Dernek başkanı olarak siyasete giren ilk ben değilim. Nice dernek başkanları siyasetle iştigaller. Bunun onlarca örneği var. Nitekim siyasete girmem sadece kendi kararım değildi. Birçok hemşehrimin, dostumun ve yakın çevremdeki insanın telkini ve buna bağlı olarak yapılan istişarelerin neticesinde seçime girme kararı aldım. Ailece Milli Görüş Geleneğinden geliyoruz. Bu sebeple de siyaset mecramız AK Parti oldu. Siyasete girmemin hiçbir hemşehrimize zararı olmamış, aksine yararı olmuştur. Sadece sivil toplum örgütü temsilcisi değil, siyasi bir temsiliyet de olunca tabi ki daha fazla etkin olma, hemşehrilerimizin sıkıntılarına daha hızlı çözüm bulma gibi artıları oldu, olmaya da devam ediyor. Üstlendiğim siyasi misyonu asla derneğe yansıtmadım. Üyelerimiz arasında farklı siyasi görüşe sahip onlarca insan var ama hiçbirine siyasi gözle bakmadım. Onların da bana karşı böyle bir ayrımı olmadı. Bizim temel yaklaşımımız hemşehricilik üzerinedir. Dernekten içeri girince siyasi kimliğimizi kapıda bırakıyor, tüm üyelerimizi aynı samimiyetle kucaklıyorum. Şimdiye kadar da siyasete bağlı bir ayrışma, kopma ya da sıkıntı yaşanmadı çok şükür. Biz sevgiden, hoşgörüden, samimiyetten ve birlikten yanayız, böyle olmaya da devam edeceğiz.

Kocaeli'nde dernekleşmenin bir faydası oluyor mu gerçekten? Dernek olmazsa neler yapılamazdı?

Örgütlenmenin önemini hepimiz çok iyi biliyor ve görüyoruz. Bireysel olarak herkesin kendine göre bir etki alanı vardır ancak özellikle toplumsal anlamda derneklerin daha güçlü bir karşılığı oluyor, siyaset ve bürokratik alanda daha sağlam karşılık bulabiliyorsunuz. Birey olarak bir hemşehrinize siyasi ya da bürokratik alanda destek isteyemezsiniz ama dernek başkanı olarak isteyebilirsiniz. Kocaeli Bingöllüler Derneği olarak da Kocaeli'nde önemli bir karşılığımızın olduğuna inanıyor ve bunu hissedebiliyoruz. Çünkü davet edildiğimiz programlardan da bunu görmek mümkün. Birliğin, dayanışmanın olmadığı yerde güç olmaz, başarı olmaz. Çok şükür ki, bunu başarabilmişiz. İnşallah bu gücümüz daha birçok alanda kabul görecek ve hemşehrilerimize daha büyük katma değerler sağlayacaktır. Dernekçiliği sadece etki alanı olarak değil, birlikteliği pekiştirmek için de önemli buluyoruz. Herkesin kendince işi gücü var. Herkes kendi yakınına gidip geliyor zaten. Ama dernek olunca bir biriyle görüşemeyen birçok hemşehrimiz buradaki faaliyetlerde bir araya geliyor, kaynaşıyor, daha güçlü ve geniş bağlar gelişiyor. Bunu azımsamamak lazım. Bu yüzden bireysel çabaları kenara bırakıp kollektif bir yapıyla birliğimizi güçlü kılmalıyız.

Üyeleriniz derneği yeterince sahipleniyor mu? Faaliyetlerinizi nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Elbette sahipleniyorlar. Sadece üyelerimizin değil, farklı illerden de olsa birçok hemşehrimizin, dostumuzun önemli destekleri oluyor. Derneklerde var olan bir takım problemler hemen her ildeki derneklerde yaşanan sıkıntılardır. Ama genel olarak bakıldığında hemşehrilerimiz derneği sahipleniyor, yönetim kurulu üyelerimiz fedakârca çalışıyor. Faaliyetlerimizin giderlerini genellikle yönetim kurulu üyelerimizle birlikte karşılıyor, zaman zaman sponsorluklar alıyoruz. Elimizden geldiğince kimseye yük olmamaya gayret gösteriyoruz. Birliğimiz daim olsun, bir birimizi samimiyetle kucaklayalım da, destek konusu bir şekilde çözülür. Yeter ki bir olalım, diri olalım, her fırsatta yan yana duralım. Gerisi teferruattır.

Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Birlikte görev yaptığım cefakâr yönetim kurulu üyelerimize, her daim faaliyetlerimize iştirak eden ve maddi manevi destek sunan üyelerimize, varlığıyla bizlere güç katan hemşehrilerimize, Kocaeli'nde bizlere her daim destek olan siyasi ve bürokratlarımıza, Bingöl'ümüzün siyasi ve bürokratlarına, sivil toplum örgütlerinin değerli temsilcilerine çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Kendimizi anlatma fırsatı sunduğunuz için sizlere de teşekkür ediyor, çalışmalarınızdaki başarıların devamını diliyorum. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94871)
18 Ağustos 2022 Perşembe 10:00
Sanırım Ali bey de Bingöl'den aday olacak ki en doğal hakkı milletimiz sizi bekliyor hayırlı olur inşallah. karlıova, Bingöl tüm toplum yeni yüz istiyor Sn.Cumhurbaşkanımız gençlere değer veriyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93698)
30 Haziran 2022 Perşembe 14:56
Acaba kendilerini mi yoksa şehirlerini mi tanıtıyorlar ? Herkes kendi vicdanına bir sorsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92630)
26 Mayıs 2022 Perşembe 14:36
ülkede adalet olsaydı stk ların hiçbir siyasetçi ve bürokrata ihtiyacı olmazdı. işler kurallara göre yürütülmediği için maalesef bireyler ve topluluklar da bazı sorunlarının çözümü ya da kendilerine yasal olmayan yollardan çıkar sağlamak amacıyla bazı çalışmalarda bulunabiliyor. yanlış anlaşılmasın sn. başkanı eleştirmiyorum ülkenin gerçeklerinden bahsediyorum sadece. fakat stk ların kuruluş felsefeleri vardır bunlardan bir diğeri de kitlelerinin sorunlarını siyaset ve bürokrasiye boyun eğmeden çözmektir tabi bunun için baya bilgi cesaret ve birliktelik gerekiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92625)
26 Mayıs 2022 Perşembe 09:50
Siyasi görüşümüz farklı olsada .ali beyin faaliyetlerini giptayla gururla izliyorum son 7 yıldır.
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın