KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Delgado kozu iyi kullandı

Delgado,'Maçların % 10'unu oynamazsam haklı fesih mümkün' mesajını verince Beşiktaş yönetimi, Arjantinli oyuncunun her isteğini kabul etti ve sözleşme donduruldu.

Delgado kozu iyi kullandı
03 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 11:50
0
1478
0
AA aa

FATİH DOĞAN'ın haberi

Beşiktaş'ta Matias Delgado'nun dönüşü sonrası çıkan yabancı kontenjanındaki kriz, Arjantinli futbolcunun sözleşmesinin yeniden dondurulmasıyla son buldu. Siyahbeyazlı yöneticiler, dün 28 yaşındaki futbolcunun babası ve menajeri Eduardo Delgado ile bir araya gelerek, anlaşma sağladı ancak bu görüşme sırasında oldukça zorlandılar. Çünkü baba Delgado'nun elinde çok önemli bir koz vardı.

Sözleşmesinin ikinci yarıda da dondurulması önerilen Delgado, artık iyileştiği için teklifi geri çevirip haklı fesih yoluna gidebilirdi. Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transfer Talimatı'nın 'Futbolcunun fesih hakkı' başlıklı 28. maddesinin 5. fıkrası, 'Futbolcu, sezon sonunda, kulübünün oynadığı resmi müsabakaların % 10'undan daha azında görevlendirildiği takdirde sözleşmesini sportif haklı sebeple feshetme hakkına sahip olur. Böyle bir fesih, futbolcunun durumu ve şartlar göz önüne alınarak değerlendirilir' şeklinde.

Beşiktaş bu sezon 43 resmi maç oynayacağından Delgado'nun bu kapsama girmemesi için en az beş maçta oynaması gerekiyordu.

RESMEN AÇIKLANDI

Elindeki raporlarla sakat olmadığını ispat eden ve ilk yarıda yapılan anlaşmaya göre, sözleşmesinin aktif hale getirilmesini bekleyen Arjantinli futbolcunun babası aracılığıyla, 'İstediğim rakam verilmezse sözleşmemi fesh ederim. Bunun için gerekirse FIFA yolunu kullanırım' mesajını verdiği öğrenildi.

Bonservisini 2009 başında Yıldız Holding'den 7 milyon 750 bin Dolar'lık maliyetle aldığı futbolcuyu kaçırmaktan çekinen yönetim, eli daha güçlü olan Delgado'nun tüm isteklerini kabul etti. Delgado, yıllık alacağı olan 2.2 milyon Euro'nun kalanını (1.1 milyon Euro) da Beşiktaş'tan tahsil edecek. Bu arada Beşiktaş'ın dün yaptığı açıklamada 'Delgado'nun sözleşmesi dondurulmasına karşın kendisi kulübümüzün futbolcusudur. Yurt dışında oynamak istediği takdirde izin verilecektir' denildi.

Sabah

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın