KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi

Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.

DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
05 KASIM 2025 ÇARŞAMBA 14:13
3
1748
4
AA aa

Bingöl Belediye Meclisinde alınan kararla, su fiyatlarına 1 Aralık 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. Buna göre, metreküpü 9 TL olan suyun fiyatı 16 TL'ye yükseltildi. Yapılan zamma tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte süregelen su sorununa dikkat çekerek, halkın hem sağlıksız suya hem de fahiş zamlara mahkûm edildiğini belirtti.

DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte yaşanan su sorunu ve son yapılan su zammına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “23 yıldır Bingöl'ü yöneten AKP'li belediye, en temel yaşam hakkı olan temiz suya erişim konusunda sınıfta kalmıştır. Uzun süredir devam eden su sorunu, her geçen gün halkımızın sağlığını ve yaşam kalitesini daha fazla tehdit etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yapılan incelemelerde Bahçe Köyü'nden gelen içme suyunun 2 kilometrelik kısmının gölette biriktirildiği, üzeri açık kanallardan taşındığı ve herhangi bir arıtmadan geçirilmeden şehir şebekesine verildiğinin tespit edildiği belirtildi. “Üzeri açık ve arıtmasız şekilde taşınan bu suyun, halk sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığı ortadadır.” denildi.

DEM Parti Meclis Grubu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından arıtma tesisi kurulması gerektiğine dair raporlar hazırlanmasına rağmen belediye yönetiminin bu raporları görmezden geldiğini belirterek, “Yapımı planlanan arıtma tesisinin 2027 yılında tamamlanmasının öngörülmesi, Bingöl halkının en az iki yıl daha sağlıksız suya mahkûm edilmesi anlamına gelmektedir. Bu durum, ihmalkârlığın ve kötü yönetimin açık göstergesidir.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, belediyenin su kalitesini iyileştirmek yerine %78 oranında zam yaptığına dikkat çekilerek, “Tüm bu ihmallere rağmen AKP'li Bingöl Belediyesi, suyun kalitesini artırmak yerine fahiş bir zam yaparak halkın cebine bir darbe daha vurmuştur. Belediye meclisinde bu karara karşı tüm itirazlarımıza rağmen, zam oy çokluğuyla kabul edilmiştir” denildi.

DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu açıklamasında şu talepler yer aldı:

– Halkın temel yaşam hakkı olan temiz suya erişim hakkının korunmasını,

– Arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesinin derhal durdurulmasını,

– Arıtma tesisi yapım sürecinin hızlandırılmasını ve kamuoyuna şeffaf biçimde duyurulmasını,

– Su zammının geri alınmasını talep ediyoruz.

Açıklamada, “Bingöl halkı, yıllardır süregelen bu ihmal ve rant politikalarının bedelini ödemek zorunda değildir. Sağlıklı, adil ve şeffaf bir belediyecilik için mücadelemizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116686)
06 Kasım 2025 Perşembe 10:27
Kürük suyu şu an arıtılmadan veriliyor şebekeye çocuklarda karın ağrısı yapmakta. Başkan sokaklara şov için gül eksin, çarşıdaki saclar ne zaman kalkacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116680)
06 Kasım 2025 Perşembe 09:31
yeni yapılan avm etrafındaki klimalar çarşı göbeğinde resmen ağlama duvarı yaptılar sesten ve sıcaklıktan vatandaş çok şikayetçi BUNA Bİ EL ATSANIZ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116678)
06 Kasım 2025 Perşembe 02:15
Bingöl halkina koymaz bu zam. Hepsi Alamanci, seve seve öderler bu fiyati.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116670)
05 Kasım 2025 Çarşamba 17:08
ama keşke çocuklarınızı belediyeye alırken de hayır deseydiniz.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın