KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

DEM Parti'den GES, RES ve HES tepkisi!

Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisinin sermayedarlara peşkeş çekildiğini savunan DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya: 'Halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır' dediler.

DEM Parti`den GES, RES ve HES tepkisi!
11 ŞUBAT 2025 SALI 15:22
8
1691
0
AA aa

DEM Parti İl Genel Meclis Eş Sözcüleri Suna Sarı ve Aydın Kaya, Solhan Yenidal köyü sınırlarında bulunan 11 hektarlık alanda yapılması planlanan güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile Karlıova Bahçe köyü ve Yukarı Yağmurlu köyü sınırlarındaki 101 Ada ve 1 No'lu parselde kurulması planlanan Rüzgâr Enerji Sistemi (RES) Projesi'ne dair tepkilerini paylaştılar.

Solhan'daki GES Projesinin hayvancılığa vereceği zararlara dikkat çeken Sarı ve Kaya, Karlıova'daki projeye dair devam davaya rağmen alınan Meclis kararlarını, hukuku hiçe saymak olarak nitelendirdiler.

Sarı ve Kaya, şunları kaydettiler;

“HALKIN YAŞAM KAYNAKLARI ELİNDEN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

"Son aylarda, rutin bir şekilde her ayın Meclis çalışma döneminde bir GES, RES veya HES projesi gündeme gelmektedir. Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde yapılmaya çalışılan bu projeler için yüzlerce dönüm mera arazisi sermayedarlara peşkeş çekilmektedir. Zaten can çekişen hayvancılığın bu gidişle bitme noktasına geleceği aşikârdır. Elbette ülkeye enerjinin de gerekli olduğunun bilinciyle, bu tür projelerin kontrolsüz bir şekilde diğer ekolojik dengelerin ve doğanın bütünlüğünü sağlayan parametrelerin gözetilmeden hayata geçirilmesinin fayda yerine zarar vereceğini biliyoruz.

Son olarak Şubat 2025'te Meclis gündemine gelen Solhan Yenidal köyü sınırlarında bulunan 11 hektarlık alan, yine bir GES projesi için sermayeye peşkeş çekiliyor, doğa ve eko kırımın yanında halkın yaşam kaynakları elinden alınmaya çalışılıyor. Şehrimizin doğasının kontrolsüzce talan edilmesine karşı hep birlikte ses yükseltmemiz gerektiğini ifade ediyor, iktidarı ve kurumları şehrin doğasına ve köylünün merasına dokunmaması konusunda uyarıyoruz.”

“İKTİDAR, SERMAYEYİ MUTLU ETMEK İÇİN HUKUKU HİÇE SAYIYOR!”

Ocak 2025'te Meclis gündemine gelen “Karlıova Bahçe köyü ve Yukarı Yağmurlu köyü sınırlarındaki 101 Ada ve 1 No'lu parselde kurulması planlanan RES projesi” için İmar ve bayındırlık komisyonu tarafından bir çalışma gerçekleştirildiği bilgisini paylaşan Sarı ve Kaya, şunları kaydettiler;

“Karlıova Bahçe köyü 101 Ada 1 parselin, Bahçe köyü sakinlerinden bir vatandaş söz konusu parselin kendisine ait olduğunu iddia ederek Karlıova Asliye Hukuk Mahkemesinde 2022 yılında dava açmış ve dava halen devam etmesine rağmen resmî kurumların ilgili ada parsele RES yapılması hususunda olumlu yönden görüş bildirdiği komisyonumuzca tespit edilmiştir. Ancak bu hususta DEM Parti haricindeki komisyon üyeleri de devam eden mahkeme sürecini görmezden gelip hukuksuz bir şekilde olumlu yönde görüş bildirmiştir. DEM parti üyeleri olarak tüm çabamıza rağmen karar oy çokluğu ile meclisten geçirilmiştir. Meclisin bu kararının asıl amacı, hukuki süreci yok sayarak RES projesini alelacele bir şekilde onaylamaya çalışmaktır. Bizler, DEM Parti grubu olarak bu sürecin tüm yönleriyle takibini yapacağımızı ve Bingöl kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi ifade ediyoruz.”

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın