KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Demir maden sahasını incelediler

Yaklaşık 500 kişilik istihdam sağlayan tesiste çıkarılan demir madenlerinin zenginleştirme proseslerinden sonra demir yolu ve karayoluyla gönderilerek ihracata önemli katkı sağlandığı vurgulandı.

Demir maden sahasını incelediler
17 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ 00:27
2
3219
0
AA aa

Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) çalışmaları kapsamında Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç başkanlığında Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Altunhan, Bingöl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Öner, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü M.Mesut İlhan, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Koordinatörü İsa Telimen, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yunus Emre Katrancı, OSB Müdürü Serhat Çulun, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan ve ilgili alandaki Akademisyen, Uzman ve Mühendislerin  katılımıyla Genç İlçesi Servi bölgesinde bulunan Dimin Madencilik firmasına ait zenginleştirme tesisine çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında firma yetkilileri tarafından yatırımla ilgili bilgiler paylaşılıp istişareler yapıldıktan sonra işletmeye ait maden sahaları, zenginleştirme tesisleri ve laboratuvarlar gezildi.

Yaklaşık 500 kişilik istihdam sağlayan tesiste çıkarılan demir madenlerinin zenginleştirme proseslerinden sonra demir yolu ve karayoluyla gönderilerek ihracata önemli katkı sağlandığı vurgulandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın