KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Demirkuş: akp'nin kadrolaşma politikası sürüyor!

Demirkuş: “Haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvence altına alınması, gelir dağılımında adalet, parasız eğitim ve sağlık hakkı, ücrette eşitlik, demokratik anayasa ve yasaksız siyaset hakkı ile barış, kardeşlik ve demokrasi istiyoruz” 

Demirkuş: akp`nin kadrolaşma politikası sürüyor!
01 MAYIS 2007 SALI 10:16
0
1518
0
AA aa
‘1 Mayıs İşçi Bayramı' nedeniyle yaptığı açıklamasında hükümete yüklenen Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Tarkan Demirkuş,  “AKP tarafından, Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşma politikası başta eğitim alanı olmak üzere birçok alanda gerçekleşiyor” dedi.
Türkiye kaotik bir ortamdan geçtiğimi belirten Demirkuş, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle siyasal alanda gerilimin arttığına işaret etti.
‘Yürütülen tartışmalar egemenlerin iktidar kavgasının dışında bir anlam ifade etmiyor' diyen Demikuş: “Türkiye'yi bu kavganın içerisinde yeni bir karanlığa sürükleyenler, toplumu kendi geri düşünceleri arkasında saf tutmaya çağırıyor. 1 Mayıs bu hesaplar karşısında eşitlikten, demokrasiden ve özgürlükten yana başka bir seçeneğin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmanın adıdır. Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma aynı zamanda geçmişle de hesaplaşmayı gerektirir. Bu anlamda 30. yılında 1 Mayıs 1977'de izini sürmeden o gün emekçilerin üzerine kurşun yağdıran karanlık güçlerle hesaplaşmadan gerçek bir demokrasiden söz edilemeyeceği de ortadır” dedi.
Türkiye'nin, sermayenin açık tahribat alanında büyük bir özelleştirme operasyonuna tabi tutulduğunu ifade eden Demirkuş, kamu hizmetlerinin paralı hale getirildiğini söyledi.
AKP hükümetinin milyonlarca insanı sosyal güvenlik kapsamı dışında bırakarak güvencesizliğe ve geleceksizliğe mahkûm ettiğini öne süren Demirkuş, sağlığın hak olmaktan çıkarılıp paralı hale getirildiğini vurguladı.
Eğitimde öğrenciler ve öğretmenler arasındaki ayrıcalıklı uygulamaların ilişkiler parçaladığına dikkat çeken Demirkuş: “AKP tarafından, Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşma politikası başta eğitim alanı olmak üzere birçok alanda gerçekleşiyor.  Irkçı, gerici, saldırganlık dalgası her geçen gün artarak devam etmektedir. Özellikle Kürt sorunu ekseninde geliştirilen şiddet ve çözümsüzlük politikası ile insanlar arasındaki birlik ve kardeşlik duyguları zedeleniyor. ABD'nin Irak'ta yarattığı etnik ve dini boğazlaşmanın senaryoları ülkemizde ırkçı milliyetçi kalkışmalarla deneniyor. Özellikle toplumsal hayat bu düşüncelerle kışkırtılmaya ve sıkıştırılmaya çalışılıyor. Siyasal alan giderek halka ve demokrasiye kapanıyor. Gün, bu tür ablukaya karşı durma zamanıdır” diye konuştu.
Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılması, halkların eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye'de bir arada kardeşçe yaşamasını istediklerini aktaran Demirkuş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.
“Başta Kürt sorunu olmak üzere bütün sorunlar demokratik ve barışçıl yöntemlerle acilen çözülmeli, şiddet ve anti-demokratik politikalar terk edilmelidir. Ayrıca haklarımızın ve özgürlüklerimizin güvence altına alınması, gelir dağılımında adalet, parasız eğitim ve sağlık hakkı, ücrete eşitlik, demokratik anayasa ve yasaksız siyaset hakkı ile barış, kardeşlik ve demokrasi istiyoruz.Tüm dünya emekçilerinin “Birlik ve Dayanışma günü” olan 1 Mayısı kutluyor, herkesi ölüme karşı yaşamı, sömürüye karşı emeği, baskılara karşı demokrasiyi, düşmanlığa karşı kardeşliği, savaşa karşı barışı savunmaya çağırıyoruz” 

BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın