KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Demirtaş: bdp, birleştirmeye geldi

Bingöl'ün Genç ilçesinde parti binasının açılışına katılan Barış Demokratik Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Düşüncesi ne olursa olsun bugüne kadar hangi partide hangi siyasette olursa olsun BDP hepsini birleştirmeye geldi” dedi.

Demirtaş: bdp, birleştirmeye geldi
14 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ 08:45
0
3130
0
AA aa
Barış Demokratik Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Genç ilçe treşkilatının açılışını yapmak üzere haftasonu Bingöl'e geldi. Genç ilçesinde düzenlenen BDP İlçe binasının açılışına Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP İl Başkanı Halis Yurtsever ile partililer katıldı. İlçe binasının açılışı öncesi parti otobüsünün üzerinden halka seslenen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde o sandıklar meydanlara kurulduğunda o sandıklara kanepeler, Buzdolapları gitmeyecek. O sandıklara halk gidecek. Vicdanıyla, imanıyla halk gidecek. Bunu herkes görecek. Bu halk birlik oldukça beraber oldukça el ele kol kolla omuz omuza yürek yüreğe oldukça çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Bugüne kadar ne zulüm çektiysek işte bu ayrılıktandır, bu gayrlılıktandır. BDP bunu kırmaya geldi. Burada düşüncesi ne olursa olsun bugüne kadar hangi partide hangi siyasette olursa olsun bugüne kadar ekonomik durumu, aşiret ilişkisi ne olursa olsun BDP Hepsini birleştirmeye geldi. Hepsini kardeşleştirmeye ve hepsini aynı çatı altında mücadeleye davet etmeye geldi. Bugün bu dik duruşu, bugün onurlu duruşu, siyasi kazanımlarımızla zafere dönüştürmek sizlerin ellerinizdedir” dedi. BDP Eşbaşkanı Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ülkede cumhuriyetin ilk yıllarından buyana Kürt halkı kendi inancıyla diliyle kültürüyle yaşamak için bu ülkenin birliği beraberliği içersinde ne gerekiyorsa ne fedakârlık gerekiyorsa hepsini yaptı. Ama bunlara rağmen bu ülkenin hükümetleri ısrarla Kürt halkını gerici yaptılar. Kürt halkını bölücü yaptılar, Kürt halkını terörist yaptılar. Şimdi burada herkes elini vicdanına koysun Filistin halkı mazlum mu, mazlumdur, zalim İsraillin terörü altında eziliyor mu, eziliyor. Gazze halkı mazlumumu, mazlumdur. Kürt halkı da onların yanın damı, yanındadır. Bu ülkenin başbakanı üstelik mazlumların adına, İslamiyet adına, elini vicdanından uzaklaştırıp, elini cüzdanına koyup Kürt halkının masumiyetini görmeden Kürt çocuklarının mazlumiyetini görmeden sadece kendi iktidarını sağlamlaştırmak için yalanlar atabiliyor. Bir ülkenin başbakanı dini ağzına alıp yalanlar atabiliyor. Nasıl yalan atıyor bakın Filistin'de taş atan çocuklara karşı fosfor bombası kullanan İsrail diyor Terör devletidir. Onun yaptığı devlet terörüdür vicdansızlıktır diyor. Eyvallah sayın başbakan bu söze ne denir ki,  peki orada olunca devlet terörü Filistinli çocuklar taş atınca hak hukuk, Kürt çocuğuna niye bu zulüm, Kürt çocuğuna niye bu ceza evleri, Kürt çocuğuna niye 15 yıl hapis, ama sen bir halkın dilini yasaklamışsan elini kolunu bağlayıp seçilmişlerini kelepçeleyip içeri atmışsan meclise gönderdikleri temsilcilerini milletvekilleriyle konuşup tartışmak yerine onlara 2500 yıl hapis cezası istiyorsan o çocuk ne yapacak. Ben sana soruyorum o çocuk ne yapacak O çocuğa taş attıran ben miyim sen misin sayın başbakan.”
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın