KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Demirtaş: görevi devralacağız

Partisinin seçim mitingine katılmak üzere Bingöl’e gelen Demirtaş, hükümet ve Gülen Cemaatini eleştirdi. Yerelde Bingöl Belediyesini devralacaklarını belirten Demirtaş: “Bu defa görevi biz devralacağız. Bingöl halkını hizmetle taçlandıracağız. İlhan ve Zarife arkadaşlarımız, 30 Mart akşamı artık, kadınların da Bingöl'ü yöneteceğini gösterecekler” dedi.

Demirtaş: görevi devralacağız
27 MART 2014 PERŞEMBE 01:51
0
3941
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Bingöl'de düzenlenen mitinge katıldı.

PTT Kavşağı'nda düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, hükümet ve cemaati ağır sözlerle eleştirdi. Hükümetin İslamiyet'i ve dini maske olarak kullandığını öne süren Demirtaş: "Her hırsız genelde çalarken maske takar bunlarda maalesef çalarken İslamiyetçi, dinimizi maske olarak kullandılar ama şimdi maskeleri düştü bütün bunları İslamiyet mal etmeye çalışanlar onlara da şunu söylüyorum kusura bakmayın Allah'ın ilk emri ‘oku'dur oku. Çal değildir! Bunlar Allah'ın emrine uymuyor bunların dinle alakası yok. Mala mülke tapanların imanı paradır” dedi.

Konuşmasında Berkin Elvan'ın ölümüne değinen Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda Elvan'ın anasını yuhalattığını ileri sürdü. Demirtaş: “Onun acısını alanlarda analara yuhalattılar hiçbir ana başka ananın acısını yuhalamaz. Hiçbir ana bir gün önce evladı ölmüş bir ananın acısını yuhalamaz anaların suçu değil ama Başbakan oy almak için Berkin Elvan'ın anasını meydanlarda yuhalattı” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL SANDIKTA SAĞLAM DURACAK

Bingöl halkının 30 Mart seçimlerinde sağlam duracağını ifade eden Demirtaş, 5 yıl önce yapılan hatayı tekrarlamayacaklarını ve Bingöl'ü başka partilere teslim etmeyeceklerini söyledi.

Bingöl halkının tarih boyunca zulme maruz kaldığını belirten Demirtaş: “Bingöl halkına nereden geldik nereye gidiyoruz uzun uzun anlatmamıza, nasıl zulümler çekerek bu günlere geldik hatırlatmaya gerek yok ama şunu unutmasın hiçbir Bingöllü kardeşim şunu unutmasın siz Şeyh Said'in yolundan 1925'den bu yana zulüm görenlerin yolundan yürüyerek bu günlere dimdik duran noktaya geldiniz” dedi

Bingöl belediyesine destek vereceklerini kaydeden Demirtaş: “Her yerde Barış ve Demokrasi Partisi etrafında güç oluştu Bingöl bu halkanın dışında kalmamalı. Urfa'da Osman Baydemir büyük şehir belediye başkanı olacak. Mardin'de Ahmet Türk büyük şehir belediye başkanı olacak. Diyarbakır'da Fırat Anlı, Gülten Kışanak, Van'da Bekir Kaya, Hatice çoban burada da yüreği temiz, Bingöl halkının içinden çıkmış 2 kardeşimizi eğer belediyeye başkan yaparsanız bunlar el ele verecek, omuz omuza verecekler Bingöl tek başına kendi sorunlarıyla uğraşmayacak. Bütün belediyelerimiz Bingöl'ün hizmetinde olacak. Bütün gücümüzle buradaki sorunları çözme gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET VE GÜLEN CEMAATİNİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasında Hükümet ve Gülen Cemaatine yüklenen Demirtaş, 11 yıl boyunca Fethullah Gülen ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak çalıştığını ileri sürdü.

Gülen'in herkesi dinlediğini ve Başbakan Erdoğan'ın bu dinlemeleri çıkarları doğrultusunda kullandığını iddia eden Demirtaş: “ Bunları beraber yaptılar. Yani Fethullah Gülen kameraman, Tayyip Erdoğan yönetmen, filmi beraber çektiler. Gelin görün ki Başbakan'ın bilmediği bir şey var. Bu kameraman Fethullah Gülen arada Başbakan'ı da çekiyormuş. Başbakan'ın bundan haberi yok, zannediyor ki sadece AKP karşıtlarını çekiyorlar. Ama cemaat ondan kurnaz. Herkesi çekerken arada Bilal'i çekmiş, arada bakanları çekmiş, Başbakan'ı çekmiş. Başbakan farkına varınca anlaşma bozuldu. Çünkü anlaşma böyle değil. Kameramanla anlaşırken, yani Gülen'le anlaşırken böyle anlaşmamış. 'Git benim rakiplerimi çek, onların ses kayıtlarını bul, ben muhalefeti ezmek için kullanayım.' 11 yıl bunları kullandı. Şimdi çıkmış diyor ya bunlar kaset siyaseti yapıyorlar. Kaset siyasetini kim yapıyorsa Allah onun cezasını versin” diye konuştu.

“GÖREVİ DEVRALACAĞIZ”

Bingöl'de görevi devir alacaklarını sözlerine ekleyen Demirtaş, Bingöl halkının hizmetle taçlandıracağını vaat ederek: “İlhan ve Zarife arkadaşlarımız, 30 Mart akşamı artık, kadınların da Bingöl'ü yöneteceğini gösterecekler. İlhan arkadaşımız, emekçilerin, tertemiz olanların, yüreği pırıl pırıl olanların, hırsızlık yapmadan da Bingöl'ün hizmet göreceğini gösterecekler. Hep birlikte şu sözü veriyoruz; Bizler belediyelerimizde, tek bir kuruş halkın parasını çalarsak, tek bir haram lokma bu boğazdan geçerse Allah o gün bizim canımızı alsın, siz de o gün o koltuktan bizi indirin. Biz kardeşlerimize güveniyoruz, size güveniyoruz. Hep birlikte çok daha güzel, huzurlu günler göreceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

SİLVAN'DAKİ OLAYLAR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP tarafından düzenlenen mitingin ardından çıkan olaylarda başına gaz fişeği isabet ettiği iddia edilen 10 yaşındaki Mehmet Gezer'in durumuna değinen Demirtaş: "Polisin attığı gaz fişeğiyle komada Diyarbakır'da tedavi görüyor. Allah onu bağışlasın diyelim. Herkesin bilmesinde fayda var Silvan'da arkadaşlarımız miting yapıyorlar miting güzel geçiyor ve bitiyor herkes dağılıyor birkaç tane küçük çocuk kalmış meydanda polis onlara gaz atıyor. O kadar vicdansız olanlar var nereden alıyorlar bu gücü? Başbakan'dan alıyor. Nasıl olsa biz öldürünce Başbakan sahip çıkıyor, meydanlarda alanlarda onların anasını yuhalatıyor bundan cesaret alıyorlar. Bunun vicdanla insanlıkla alakası olamaz. Bunu yapanların ve arkasında duranların asla dinle imanla alakası olamaz" şeklinde konuştu.

Mitinge, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl Belediyesi Eşbaşkan adayları İlhan Çakabay, Zarife Karasungur, ilçe belediye başkan adayları ve binlerce partili katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın