KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

DEM'li Meclis Üyelerinden Arıkan'a Ziyaret

Su sorunun ve çözüm yollarının konuşulduğu ziyarette DEM Partili Belediye Meclis üyeleri, uyuşturucuyla mücadele konusunda da bir dizi talepleri paylaştılar.

DEM`li Meclis Üyelerinden Arıkan`a Ziyaret
19 HAZİRAN 2025 PERŞEMBE 16:06
1
1696
1
AA aa

Bingöl'de bir süredir yaşanan ve özellikle Mirzan Mahallesi'nin üst kısımlarında artan su sıkıntısının sıklıkla gündeme gelmesi üzerine Bingöl Dem Parti Bingöl Belediye Meclis Eşsözcüleri Mihriban Ekinci, ve Yılmaz Yüksel ile Meclis Üyeleri Gülsüm Borlukan, Tuba Guleyan, Sami Arıkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı makamında ziyaret ettiler.

Su sorunun kalıcı olarak çözülmesi, halkın yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması hususunda beklentileri ileten DEM partili Meclis Üyeleri, su sorununun Bingöl gündeminden kaldırılması gerektiğini ve bu husustaki çalışmaların ivedilikle tamamlanması isteklerini aktardılar.

BAŞKAN ARIKAN ÇALIŞMALARDAKİ SON DURUMU AKTARDI

Bingöl'ün su ihtiyacının en önemli kaynağı olan Kürük İsale hattından gelen suyun yetersiz kaldığını, yaz dönemlerinde de bu miktarın önemli ölçüde azalmasıyla sıkıntı yarattığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu sorunun giderilmesi için Bingöl'ün Karlıova İlçesi Bahçe ve Kaynak köylerinden 285 Lt/Sn ek su kaynağı getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ek kaynağın Kürük'e dahli için 13 kilometre hattın yaklaşık 9 kilometresinin tamamlandığı, kalan 4 kilometrelik kısmın tamamlanması için de çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Başkan Arıkan, bölgede kurulacak arıtma tesisiyle birlikte 3-4 aya kadar Bingöl'ün su sıkıntısından kalıcı olarak kurtulacağını vurguladı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE…

Su sorunun acilen giderilmesi hususundaki hassasiyetlerini paylaşan DEM Partili Belediye Meclis Üyeleri, kullanım yaşı her geçen dün düşen uyuşturucuyla ilgili beklentilerini de paylaştılar.

Uyuşturucu bağımlılığının önlenmesi ve bu alanda verilen mücadelenin desteklenmesi için Belediye bünyesinde ücretsiz pedegog, psikolog, psikiyatri bölümlerinin kurulmasını istediler.

Bu hususta çeşitli örneklemelerin yapılıp çözüm yollarının paylaşıldığı ziyarete ilişkin DEM Parti'den yapılan açıklamada, misafirperverliğinden dolayı Başkan Arıkan'a teşekkür edildiği belirtildi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114938)
19 Haziran 2025 Perşembe 19:09
İkinci dönemin 1 buçuk yılı da geride kaldı fakat memleket bir arpa boyu yol alamadı. Sürekli aynı kısır döngü içinde aynı sorunlar konuşuluyor ve değişen hiçbir şey olmuyor. Olan memleketin asla zamanın geri getiremeyeceği koca iki dönemine oldu.
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın