KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Demokrasi nöbeti tutulacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ülke çapından 81 ilde birçok faaliyet yapılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasi nöbeti başlatılacak. 15 Temmuzun unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor” dedi.

Demokrasi nöbeti tutulacak
04 TEMMUZ 2017 SALI 23:01
0
1990
0
AA aa

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basın mensuplarına açıklama yaparak, "Milletin birinci gündemi 15 Temmuz'un kahramanlık ruhunu yaşatmaktır" dedi.

15 Temmuz haftasına değinen Kalın, "15 Temmuzla ilgili yaklaşık bir hafta sürecek etkinlik programı hazırlandı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın sevk ve idaresinde bu programlar hazırlandı. 15 Temmuz şehitleri unutturulmamalı ve unutmamalı. 15 Temmuz'un ruhuna, manasına ve maneviyatına uygun programlar hazırlanıyor. Temel vurgumuz demokrasi için, bağımsızlık için vatan için sokağa çıkan şehitlerimiz aziz hatırasını yaşatılması gazilerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılanması ve millet için yaşadığımız bu hain darbe girişiminin unutulmaması unutturulmaması. 15 Temmuz'da Türk milleti büyük imtihan vermişti. Modern siyasi tarihinde bir milletin elinde bayrağı ve göğsünde imanıyla darbeyi püskürttüğü vaki değildir. Bu açıdan bakıldığında demokrasi tarihine altın harflerle yazılmış bir hadiseyi anacağız. Hüznümüz var şehitlerimiz var. Ama büyük bir kahramanlık var. Bir dizi faaliyet yapılacak. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir dizi faaliyet gerçekleşecek. Mecliste özel oturuma katılacak. Ankara ve İstanbul'da bir dizi faaliyetler olacak. Cumhurbaşkanımız bir kısmına katılacak. Bir noktanın altını çizmiş olalım. 15 Temmuz şu anda milletin temel gündemidir. Bu da hem FETÖ'ye, PKK'ya, DEAŞ'a ve diğer terör örgütlerine karşı ortak mücadele azminin sergilenmesi olacak. İstanbul'da ve Ankara'daki anıtların da açılışları gerçekleşecek. Ülke çapından 81 ilde birçok faaliyet yapılacak. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasi nöbeti başlatılacak. Kendisi de katılacak bu nöbete. 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor. Türkiye'nin içinden ve dışından çeşitli yapay gündem oluşturma çabalarına karşı bizim 15 Temmuz gündemini tekrar tekrar hatırlamamız gerekiyor. " dedi. AK Parti yöneticilerinin PKK Terör örgütü tarafından katledilmesine değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, " PKK terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyor. AK Parti yöneticileri PKK Terör örgütü tarafından şehit edilen katledildi Şehadet makamına ulaştılar milletimizin başı sağ olsun. Siyasetçiler yönelik bu saldırılan PKK Terör örgütünün gerçek yüzünü gösteriyor. Türkiye'yi terör örgütleriyle mücadelede eleştirenler aslında bu hadiseler yaşandığını ne düşünüyor diye sormamız gerekiyor. Avrupa'da, Amerika'da ya da başka yerlerde PKK Terör örgütüne mücadeleye yönelik Türkiye karşı eleştiri getirenler, bu katliamlar karşısında sessiz kalmaları ayrıca bir not olarak düşmek gerekir. Bu aslında terörle mücadele ikiyüzlü bir tutum içerisine olduğunu teyit eden hazin bir durumu gösteriyor. Onlar ne derse desinler terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. Herhangi bir geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

15 Temmuz haftasının ne zaman başlayacağının sorulması üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "15 Temmuz haftası 11- 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak çok önceden planlandı. Cumhurbaşkanımızın katılacağı birçok program olacak. Meclis oturumuna katılacak. 15 Temmuz Şehitler köprüsündeki yürüyüşe mitinge katılacak. Külliye'nin önündeki anıt açılışına katılacak. Cumhurbaşkanımızın katılacağı birçok program olacak. 15' inde meclis oturumuna, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüş ve mitinge, daha sonra Ankara'da Külliye'nin önündeki anıtın açılışına katılacak” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ve provokasyon iddialarıyla ilgili sorulan soruya Kalın, "Bu tür provokasyon girişimlerine karşı tedbirler en üst düzeyde önlem alındı. Böyle bir şeyi arzu etmeyiz, müsamaha da göstermeyiz. 15 Temmuz sene-i devriyesinde milletin gündemi 15 Temmuz'un kahramanlık ruhunu yaşatmaktır. Milletin birinci gündemi budur" dedi.

Kendisinin 15 Temmuz haftasında sahneye çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir soruya ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Sürprizler olabilir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın