KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Demokraside bir adım daha!

12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçim heyecanı her gün biraz daha artıyor. Her parti aday belirlemede farklı yöntemler kullanıyor. Bu bağlamda AK Parti, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de temayül yoklaması yaptı. 42 aday adayı yarıştı. Bine yakın oy kullanıldı. İlginç sonuçlar ortaya çıktı. 2007'de yapılan temayül yoklamasının aksine sandıklar Ankara'da değil, Bingöl'de açıldı. Şaibeler ortadan kaldırıldı. Hangi adayın kaç oy aldığı anında basın yoluyla kamuoyuna duyuruldu. Demokrasi adına bir adım daha atıldı görüşü hâkimiyet kazandı. Temayül yoklamasının aday belirlemede tek başına kıstas olmadığı, hatta aday belirlemede çok düşük bir yüzdeye sahip olduğu ifade edildi. Aday belirleme sürecinde kamuoyu yoklamalarının, o ildeki kanaat önderlerinin, parti genel merkezi istihbarat çalışmalarının, hatta o ildeki bazı kamu kuruluşlarından alınan görüşlerin de önemli bir kıstas olduğu vurgulanıyor.

Demokraside bir adım daha!
21 MART 2011 PAZARTESİ 10:05
0
2790
1
AA aa

Cumartesi günü saat 10:00'da Kültür Merkezi'nde başlayan oy verme işlemi, aynı gün saat 16:00'da sona erdi. Kesin sonuçlar saat 20:30'da açıklandı. AK Parti Siirt Milletvekilli Afif Demirkıran ve AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz oylamada parti adına gözlemci olarak bulundular.
Temayül yoklamasında AK Parti'nin il, ilçe, belde başkan ve yönetim kurulu üyeleri, bunların gençlik ve kadın kolu başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il disiplin ve hakem kurulu üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile köy ve mahalle başkanları oy kullandı.


AK Parti'nin Bingöl'deki temayül yoklamalarında ilginç ve şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Temayül yoklamalarına göre ilk beş sırada; Enver Fehmioğlu 191, Abdulhakim Koçin 179, Şahin Bingöl 168, Turan Buzgan 165, Ercan Arslan 157 oy ile yer aldı. Son beş sırada ise; İsmail Hakkı Gökel 9, Şenay Güner 9, Paşa Yaman 4, Faik Aytar 4, Cavit Ateş 3 oy ile yer aldı.


Söz mülakatta
AK Parti Genel Merkezi'ne göre yoklama sonuçları, adaylıklarla ilgili değerlendirmelerde tek başına bir ölçüt olmadığı gibi, bu yoklamanın sonuçlarına göre aday adayları için herhangi bir şekilde hak da teşkil etmeyeceği ifade ediliyor. AK Parti Genel Merkezi'nde 25-31 Mart tarihleri arasında yapılacak mülakata; aday adaylarının hepsinin çağrılabileceği gibi belli bir sıralama ölçüsünün de kullanılabileceği iddia ediliyor. Temayül yoklamasına mevcut milletvekilleri katılmayacak. Bunlar dışındaki aday adayları yoklamaya katılabilecek. 

AK Parti'de 42 aday adayının yarıştığı temayül yoklamasında, tüm sonuçların oy sayısına göre dağılımı şöyle:
1 Enver Fehmioğlu 191
2 Abdulhakim Koçin 179
3 Şahin Bingöl 168
4 Turan Buzgan 165
5 Ercan Arslan 157
6 Mahmut Sönmez 132
7 Mahmut Tekin 121
8 Abdullah Kolak 119
9 Eşref Taş 117
10 Kemal Tartar 115
11 Necat Burakgazi 98
12 S. Nevzat Özdemir 97
13 Mahmut Akyürekli 87
14 Fahri Alimoğlu 74
15 Ahmet Bazencir 72
16 M. Hadi Topraktan 64
17 Abdurrahman Anık 62
18 Maruf Okuyan 60
19 Cevat Tunç 50
20 Bedri Tuğ 49
21 Sedat Gül 46
22 Ufuk Nurullah Bilgin 45
23 Nazım Genç 41
24 Gani Dalan 40
25 Tahsin Gönç 32
26 Muhittin Ağırbaş 27
27 Orhan Barakazi 25
28 Suphi Burakgazi 16
29 Seçil Karatay 15
30 Abdurrahman Ensari 13
31 Abdulkadir Erkmen 13
32 Nafiz Çapın 13
33 Melik Yayan 12
34 Alican Hant 12
35 M.Sait Deniz 11
36 Nihat Karaarslan 10
37 İsmail Hakkı Gökel 9
38 Şenay Güner 9
39 Paşa Yaman 4
40 Faik Aytar 4
41 Bedri Dinçer 3
42 Cavit Ateş 3
 

 

Temayül yoklaması sonrasındaki görüşler ise şöyle:
 

Yusuf Coşkun (AK Parti Bingöl Milletvekili)
“Partimiz teşkilatların görüşüne başvurmuştur; ama bu yoklamanın bağlayıcılığı yoktur. Tek başına kriter değildir. Aday belirlemede daha geniş araştırma yapılır. Ama seçim, huzur içinde geçmiştir. Güven ortamında yapılmıştır. İlde heyecan artmıştır. Bundan sonraki süreçte de çok demokratik bir yarış olacaktır. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.”
 

Niyazi Çavuşoğlu (Solhan Belediye Başkanı)
“Demokratik standartların geliştiği ülkemizde, AK Parti aday adaylarının yerel arenada bu kadar yüksek katılımla bir demokratik yarışa girmesi bizleri mutlu etmiştir. Ayrıca halkın yüksek teveccühü partimize ve aday adaylarına olan ilgisini de göstermektedir. Bu demokratik yarışta aday adaylarımıza başarılar dilerim.”Doç. Dr. Turan Buzgan (AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı)
“Bu bir demokrasi ve hizmet yarışıdır. Biz bu yarışa biraz geriden başladık. Öncesinden siyasi kimliğimiz yoktu. İlk günden itibaren kamuoyunda ve AK Parti yönetiminde ciddi bir heyecan yarattık. Bu heyecan temayül yoklaması da yansıdı. Siyasete yeni giren biriyim, yönetimde de akrabalarımdan ve çevremden kimse yok; ama yine de başarılı idik. Bu bir teşkilat yoklaması. Bu temayül yoklaması, aynı zamanda adayların teşkilat tarafından kabul edildiğinin göstergesidir. Aday adaylık yoklaması, tek başına bir ölçüt de değildir. Aday adayları mülakat için henüz Ankara'da komisyon başkanlarının karşısına da çıkacaklar. Henüz önümüzde uzun bir süreç var.”
 

Av. Fahri Alimoğlu (AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı)
“Temayül yoklaması beni mutlu kıldı. Çünkü bugüne kadar teşkilatın hiç bir organında görev almadım. Çalışma ortamım da olmadı. Aldığım 74 oy, AK Parti'nin beni bağrına bastığının göstergesi. Temayül tek başına belirleyici değil. Bunu Sayın Başbakanımız da daha önce söyledi. Bu açıdan verilerden sadece biri. İlk 15 kişi arasındayım. Bu Bingöl için hayırlı olsun.”
 

Av. Ercan Arslan (AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı)“Bu yoklamanın aday belirlemede tek başına belirleyici olmadığı daha önceden Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Biz bu yola çıkarken, siyasetimizin merkezine halkımızı koymuştuk. İnşallah, halkımızın desteği ile bu yola devam edeceğiz. Bu vesile ile halkımızın bundan sonra da bu sürece katılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçların hayırlı olması temennisi ile desteklerinden dolayı halkımıza ve parti teşkilatlarımıza sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım.


Enver Fehmioğlu (AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı)
“Temayül yoklamasında gösterilen yoğun ilgiyi, AK Parti'ye ve aday adaylarına olan teveccüh olarak görüyorum. Parti teşkilatlarımız beni birinci olarak çıkardılar. 2007'de yapılan temayül yoklamasında da ikinci olmuştum. Parti teşkilatlarımıza ve halkımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”


Abdurrahim Ariç (Genç Belediye Başkanı )
“Delegelerin, AK Parti'yi sevenlerinin iradesinin sandığa yansıdığı bir temayül oldu. Demokrasinin gereği herkesin sonucu kabullenmesi gerekiyor. Ama tabii ki AK Parti profesyonel bir partidir. Adayını belirlerken birçok kriteri beraber göz önünde bulundurur. Dün yapılan temayül sonuçlarının öncelikle partimize ve ülkemize sonrada ilimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”


Ali Ayrancı (Servi Belediye Başkanı)
“Temayül yoklaması AK Parti'ye yakışır bir şekilde geçti. Tüm adaylar birbirinden değerli insanlar ve hepsi birbirine yakın bir oy aldı. 9. Sıradaki aday adayı ile 3. Sıradaki aday adayının arasında çokta büyük bir oran yoktu. Bu da tüm aday adaylarının AK Parti'ye yakışır olduğunu gösterdi. Yapılan temayül sonucunun tüm adaylarımıza, ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
Cevat Tunç (AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı):
“Parti teşkilatlarımızın ve halkımızın aday belirleme sürecinde göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

İlhan Bingöl (Bingolonline)

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İLHAMİ BİNGÖL ESKİ BLD MEC ÜYESİ (@Misafir_2780)
21 Mart 2011 Pazartesi 18:49
Öncelikle bu temahül yoklaması'nın ilimize hayırlı olmasını diliyorum;ve tüm aday adaylara kalan süreçte başarılar diliyorum. Geçmiş temahül yoklamalarında birinciler miLletvekili olmuşlardır.Ve bu temahül yoklaması daha geniş kapsamlı olmuştur.İnancın o ki bu temahül yoklama sonucuna göre milletvekili belirlenmesi gerekir,tabiki takdir genelmerkez ve sn:Başbakanımızındır. demokrasinin gereğinin yerine geleceğine hukukun tecelli edeciğinde hiç kuşkum yoktur.Ve aksinide düşünmem mümkün değil değerli okuyuculara ve yorumculara slm ve dua ile...
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın