KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Demokrasilerde muhalefet saydam olmalı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, &';Bizde muhalefet sorunu vardır. Demokrasilerde muhalefet ironik veya irrasyonel olmaz, saydam, rasyonel ve tamamlayıcı olmalıdır” dedi.

Demokrasilerde muhalefet saydam olmalı
04 OCAK 2011 SALI 08:40
0
2321
1
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada muhalefete eleştirilerde bulunarak, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu söyledi. 

“Muhalefet etmek demek, iktidarın politikalarını rasyonel bir şekilde eleştirip, ortaya alternatif projeler, gerçekçi öneriler koyabilmek demektir. Yapıcı katkıda bulunmak, doğruya doğru, eğriye eğri diyebilmektir” diyen Keskin, Türkiye'de muhalefetin alternatif proje, fikir, katma değer üretmek yerine “çamur at izi kalsın” mantığıyla yapıldığını ifade ederek, “Bunun da ne sahibine ne muhalifine ne de topluma hiçbir katkısı olmaz. Muhalefeti sırf engel, laf, kriz, gerilim üretmek için yapıyor olmanın kime ne yararı olacak, onu anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizim gözümüzde muhaliflerimiz asla bizim hasımlarımız değildir. Muhaliflerimiz bizim eksiklerimizi ayan beyan ifade ederken aslında bu noktada aksine bizim hısımlarımızdır. Çünkü demokraside bunun tanımı budur. Muhalefet, iktidarla özellikle ülke çıkarları konusunda her zaman için hasım değil, hısım olma konumundadır” ifadelerini kullandı.

Muhalefet bir denetim mekanizmasıdır
Yöneten demokrasinin içinde denetim mekanizmasının muhalefet olduğuna dikkat çeken Keskin, “Muhalefet sadece parlamento içinde değil, Parlamento dışında da olur. Halk da sağlıklı bir demokraside denetim mekanizmalarının en önemlisidir. Çamur at izi kalsın, anlayışı adil, adam akıllı, akil insanların veya kurumların işi değildir. İktidar kadar muhalefet de demokrasinin olmazsa olmaz unsurudur. Muhalefet yanlışı gösterip, doğruyu söylemektir. Eğer yanlış gösterilmeden, doğru söylenilmiyorsa görevinizi yapmıyorsunuz demektir. Halka da kendinizi ifade etmekte güçlük çekersiniz” diye konuştu.

Sivil toplum örgütleri toplumun aynasıdır
Sivil Toplum örgütlerinin toplumun bir aynası olduğuna vurgu yapan Keskin, “Bizim partimiz, toplumun temsilcileriyle farklı toplumsal kesimlerin sözcüleriyle birlikte düşünme birlikte karar alma konusunda son derece duyarlıdır. Toplumun taleplerine kulak verdiğimiz için sivil toplum örgütlerine büyük önem veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.
Çünkü sivil toplum örgütlerinin gücü, toplumun ortak gücüdür. Yine sivil toplumun olmadığı bir karar mekanizmasını; aksak, acib ve aciz olarak görüyoruz” diye ifade etti.

Sosyal devletin gereklerini yerine getirmek zorundayız
Sosyal hukuk devletinde devletin vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini kaydeden Keskin, sosyal hukuk devleti demek, vatandaşı kendi başına terk etmek demek değildir. Vatandaşın tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenen devlet demektir. Kış mevsimlerinde odun, kömür, soba yardımlarını yapmak sosyal devletin görevidir. Fakir ve yardıma muhtaç insanları kendi kaderleri ile baş başa bırakamazsınız. Çünkü onların sizlerin üzerinde hakları vardır.

Sosyal devlet demek; dara düşmüş olanın, garip gurebanın, fakir fukaranın yardımına koşmaktır. Garibin, gurebanın, yolda kalmışların ihtiyaç sahiplerinin, ezilmişlerin, dışlanmışların sesi, nefesi olmak bir erdemliktir. Bir sosyal sorumluluk bilincidir. Muhalefet karşı çıkıyor diye bu insanları göz ardı edemezsiniz.

Kimsesizlerin kimsesi olmak, yoksula sahip çıkmak, yakacak kömürü bulunmayan, yiyecek ekmeği bulunmayan vatandaşlarımıza kucak açmak sadece partimizin görevi değil, bir insanlık görevidir. Biz, sadece eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, tarımda, enerjide, çalışma ve sosyal güvenlikte, ihracat ve ticarette, kadastroda, barajlarda yatırım yapmadık. Elbette, annelere sağlık destekleri, kimsesiz bakımları, öğrenci paraları, şartlı nakit transferi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonunun harcamaları gibi yardımları da beraberinde yaptık. Bu bizim parti politikamızdır. Bunlarla övünüp, yetinmeyeceğimiz. Daha çok işimiz var” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
xoryes (@Misafir_1564)
05 Ocak 2011 Çarşamba 12:01
Tabiki muhalefet saydam olmalı . Peki sayın başkan iktidar ne olmalı? Size göre OPAK olmalı değil mi? Yani muhalefet saydam iktidar opak ..... Bol şans
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın