KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

‘Demokratik Açılım’a destek

Bingöl'de STK'lar ortak basın açıklaması düzenledi. Demokratik Açılım sürecini desteklediklerini açıklayan STK'lar, DTP'ye de çağrıda bulundular: “Son gelişmeleri iyi yönetemediniz. Bundan sonra daha hassas davranın”...

‘Demokratik Açılım’a destek
03 KASIM 2009 SALI 08:42
0
1903
0
AA aa
Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları (STK), düzenledikleri basın toplantısıyla hükümettin başlattığı ‘Demokratik Açılım' sürecini desteklediklerini deklare ettiler.

Bugün saat 11.00'da Gülderen Çalışanlar Derneği'nde düzenlenen toplantıda hazırlanan ortak basın açıklamasını Gülderen Çalışanlar Derneği Başkanı Selahattin Bulut okudu.

Bölgede umutlar arttı

Son 30 yıldır devam eden iç savaşta insanların canına ve ülke kaynaklarının heba olmasına neden olan, bölgenin geleceğini ipotek altına alan Kürt sorununun çözümü için siyasi iradenin inisiyatifi ve İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda başlatılan, Türkiye tarihinin en büyük siyasi projesi olarak değerlendirilen ‘Demokratik Açılık Projesi' ile Kürt sorununun çözümü için toplumun değişik kesimlerinin görüşü alınarak olumlu bir çalışma başlatıldığını kaydeden Bulut: “Özellikle bölgemizde bu çalışma ile sorunun çözümüne dönük umutlar da artmıştır” dedi.

DTP'ye ‘hassasiyet' çağrısı

Henüz sürecin başında olunduğunu ve bu sürecin kolay olmayacağını her daim ifade ettiklerini vurgulayan Bulut, sürecin, bazen kesintilere uğrayabileceğini, bazen de inişli ve çıkışlı süreçlerin yaşanabileceğini akıllardan çıkarmamak gerektiğini kaydetti.

80 yıllık bir sorunun birkaç ayda çözülebileceğini de kimsenin beklememesi gerektiği aktaran Bulut: “Herkesin sabırlı olması gerektiği düşüncesindeyiz. Başlatılan ve yürütülen bu çalışma kapsamında, bir kısım örgüt üyelerinin Habur'dan, bir kısmının da Avrupa'dan Türkiye'ye girişleri olacağı ifade edildi. Barış için atılan bu adımların bölgemiz insanında umutların artmasına ve olumlu bir havanın oluşmasına neden olmuştur. Ancak karşılama törenlerinde bölge halkının barışa olan özleminin ifade ediliş biçimi, ülkenin batısında farklı yorumlara neden olmuş, bunu fırsat bilen bazı medya ve siyasi gruplarda bunları kullanmaktan çekinmemişlerdir. Bu sürecin oluşmasında olumlu katkılar sunmuş olan ve bu kitle üzerinde belirleyici etkisi olan Demokratik Toplum Partisi (DTP), bu son gelişmeleri iyi yönetememiş, oluşan durumun arkasına düşmüştür. Bundan sonraki süreçlerde DTP'nin daha hassas davranmasını ve inisiyatif almasını bekliyoruz” diye konuştu.

Batıdaki STK'lara ‘destek olun' çağrısı

Bulut. “AK Parti'nin bu süreçteki kararlılığı devam etmelidir. Hükümetinde bu süreçle birlikte başlatmış olduğu çalışmayı somut adımlara dönüştürmesi gerekmektedir. Dağa çıkış sebeplerini ortadan kaldırmadan tüm örgütün dağdan inmesini beklemekte gerçekçi değildir. Bu sürecin devamlılığında ve sürdürülmesinde ülkenin özellikle batısında demokrasiden ve barıştan yana olan tüm sivil toplum örgütlerini, siyasetçilerini ve her kesimden insanımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ortak basın açıklamasına, Gülderen Çalışanlar Derneği, Memur-Sen, Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Göltepesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği (GÖL-DER), Toç-Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Yıldırım Eğitim Vakfı, Bingöl küçük Millet Meclisi (BkMM) imza attılar.


Bingöl Kent Haber/Bingöl MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın