KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Denetim seferberliği devam ediyor

Bingöl'de ürün bazlı gıda denetim seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Ürünlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde iş yerlerine 2 bin ile 27 bin TL arasında idari para cezalarının kesileceği aktarıldı.

Denetim seferberliği devam ediyor
21 ŞUBAT 2020 CUMA 16:08
4
2406
0
AA aa

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 17-22 Şubat tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak ürün bazlı gıda denetimlerinin başladığı duyurmuştu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince başlatılan denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Denetimlerde lokanta, okul kantinleri ve unlu mamul satan iş yerinin denetlendiğini açıklayan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “İl Müdürlüğümüzde görev yapan tüm Gıda Kontrol görevlileri tarafından 6 günlük program çerçevesinde süt ve süt ürünleri üreten işyerleri, et ve et ürünleri üreten işyerleri, unlu mamul üreten işyerleri, okul kantin ve yemekhaneleri ve lokanta-restoran gibi toplu tüketim yerleri özenle denetleniyor. Denetimlerde görülen aksaklıklar konusunda öncelikle işletmelere süre verilecek, gerektiği hallerde idari yaptırım uygulanacaktır. Yine gerekli görülen hallerde numune alınacak ve numuneler analiz edildikten sonra uygunsuzluk tespit edilmesi halinde yasal işlem uygulanacaktır” şeklinde açıklamaya yer verdi.

 Ürünlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde iş yerlerine kesilecek cezalar ise şu şekilde:

“1-Birincil üretim hijyen koşullarına uymayanlar, Kayıt belgesi olmadan perakende satış yapanlar, son tüketim tarihi geçmiş ürünler satanlar ve yanıltıcı faaliyette bulunanlar için 2.700 TL,

2-Etiketi izlenebilirliğe aykırı olanlar ve kayıt belgesi olmadan üretim yapanlar için 5.500 TL,

3-İşletmede zorunlu olan personeli çalıştırmayanlara 8.356 TL,

4-Kodekse aykırı etiketleme yapanlar, Bakanlıkça istenilen bilgi ve belgeleri bulundurmayanlara, denetimi engelleyenler ve etiketteki beyanlar ile analitik değerin uymayanlar için 13.934 TL,

5-Kodekse aykırı üretim yapanlar, taklit, tağşiş, onay belgesi olmadan üretim yapanlar ve yanıltıcı faaliyette bulunanlar için 27.877 TL,

6-Hijyen eğitim belgesiz personel çalıştıranlar için 3.180 TL'dir.

Üreticilerimiz ve perakendecilerimizin tüm kurallara hassasiyetle riayet ettiklerine inanıyoruz. Halk sağlığının güvenliği için denetimlerimiz hız kesmeden devam ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın