KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Denetimli serbestlikte artış

Bingöl’de 2006 yılında mahkemeler tarafından Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne gönderilen dosya sayısı, 2014 yılı sonu itibariyle yüzde 35 artarak, Bin 693’e yükseldi. 2015 yılının ilk üç ayında müdürlüğe gelen dosya sayısı ise 557; 2006-2015 tarihleri aralığındaki yıllara ait toplam dosya sayısı ise 5 Bin 663.

Denetimli serbestlikte artış
27 MART 2015 CUMA 02:31
0
1930
0
AA aa

 Bingöl'de Koruma Kurulu Başkanlığı 2015 Mart ayı olağan toplantısı, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül Başkanlığı'nda yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde yapılan toplantıya, Bingöl Cumhuriyet Savcısı Uygur Meydan, Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün hizmetleri, tanıtımı ve yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Denetimli Serbestlik Uzmanı Sosyolog Zülküf Elçi, koruma kurulu hakkında bilgi verdi.

Elçi, “Koruma Kurulları Mağdurlar ile Ceza İnfaz Kurumlarından salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında, sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi sağlanmasında yardımcı olmak üzere oluşturulmuş bir kuruldur.

Cumhuriyet Başsavcısı Başkanlığı, Baro Temsilcisi, Belediye Başkanı, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Ziraat Bankası Müdürü, Halk Bankası Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, -Ziraat Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı katılımıyla oluşur. Kurulun amaçları ise, Kamu güvenliğinin sağlanmasına hizmet vermek. Mağdura verilen zararı gidermek, hükümlülerin tekrar suç işlemelerini önlemek. Toplumla iç içe olan eski hükümlüleri yeniden topluma kazandırma çalışmaları yürütmektir” dedi.

11 YILDA 5 BİN 663 DOSYA

Mahkemelerden, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne gönderilen dosyalar hakkında bilgi veren Elçi, 2006 yılında 48 olan dosya sayısının, yıllar aralığında artış göstererek, 2014 yılında Bin 693'e yükseldiğini söyledi.

2006-2015 yılları aralığında müdürlüğe gelen toplam dosya sayısının 5 Bin 663 olduğunu belirten Elçi, bugün itibariyle devam eden dosya sayısının Bin 370 olduğunu kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın