KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Denizli'den bingöl'e kardeş eli

Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kimse Yok Mu Derneği’nin Denizli ve Bingöl şubeleri, “Kardeş şehir Projesi” kapsamında Bingöl'de ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Denizli`den bingöl`e kardeş eli
09 EKİM 2012 SALI 08:34
0
1893
2
AA aa

Denizli'den 24 kişilik heyet, İzmir'den havayoluyla Elazığ'a gitti. Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Hakan Yörükoğlu başkanlığındaki heyet, oradan da otobüsle Bingöl'e gelerek, Bingöl'de kardeş ailelerinin yanına giden heyet, çeşitli hediyeler takdim etti.

Bingöl Çağlayan Çalışanlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, sanayinin olmadığı, tamamen öğrenci ve esnaf ağırlıktan yapıya sahip şehirde iş sahalarının yeterli olmadığını belirtti. Güven: “İnsanlar evine ekmek götürmek için inşaatlarda haftanın birkaç günü iş bulabilirse mutlu oluyor. Bingöl halkı, teröre karşıdır. Terörle anılmaktan rahatsız oluyoruz. Bazen münferit olaylar olmakta ama bunu bütün Bingöl'e mal edilmesi yanlış.” dedi. Bingöllü ailelerin, yardımdan ziyade kardeş olduklarını hissetmek ve görmek istediğini vurgulayan Güven, “Beraber olduğumuzu herkes görmeli. Bu ve benzeri ziyaretler, birbirimize kenetlenmemize vesile oluyor” dedi.

“Bingöl medyada görüldüğü gibi değil”

Bingöl'ün medyada görüldüğü gibi olmadığını ve Denizli'de hayat nasıl devam ediyorsa Bingöl'de de aynı olduğunu ifade eden Koordinatör Yörükoğlu: “30 civarında Bingöllü fakir ve yardıma muhtaç aile yerinde ziyaret edilerek kardeş aileler oluşturuldu. Gıda, oyuncak, eğitim ve ev gereçleri hediye edildi. Üç odalı bir evde, Van depreminde buraya gelen üç ailenin her birinin bir odada kaldığını gördük. Mutfakta hiçbir şey yok. Su, dışarıda semaverde ısıtılıp kullanılıyor. Yemekler de semaver üzerinde pişiriliyor. Bu vatandaşlarımızın zor gününde yanlarında olmak için buradayız” dedi.

Bingöl Belediyesi'nin iş merkezinde okuma salonu olduğunu anlatan Yörükoğlu: “Çok güzel hizmet veriliyor. Salonda yatılı ve gündüzlü yaklaşık 250 öğrenci var. Buradan çıkan öğrenciler, çeşitli illerde okuma imkânı bulabiliyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre her mahalleye, hatta her köye okuma salonları ve kültür merkezleri kurmak istediklerini söylediler” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yeşil bayraklı zaza (@Misafir_9839)
09 Ekim 2012 Salı 12:08
hatırlarsanız japonyayı geçtiğimiz yıl tsunami vurmuştu ve nükleer santralleri büyük hasar olmuştu. tüm bunlara rağmen japonya dış dünyadan destek almak istemedi! çünkü kendi sorunlarını kendilerince çözmek istemişlerdi ve bunu da başardılar. şimdi gel gelelim bizim bingöle. mesela neden biz bingöllüler olarak veya bingöllü kurum-kuruluşl yetkilileri olarak kendi halkımızın ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz ve diğer şehirlerin yardımına muhtaç durumdayız??? bence bu araştırılması ve çözülmesi gereken ciddi bir sorundur. kendi,mizi küçük görmeyelim
cihan SARIDAĞ (@Misafir_9825)
09 Ekim 2012 Salı 10:09
evet sayın YÖRÜKOĞLU öncelikle bingöl'ümüze şeref verdiniz evet doğrudur sanayinin gelişmediğinden iş adamlarının dışarı yatırım yaptığından bingöl nüfusunun yarısından fazlası dışarıda olduğundan bingöl tam manasıyla mağdur duruma düşmüştür bundan suçlu kendini vekil zaneden hatta bakan zaneden şahsiyetlere sormak lazım bingöl depreminde bingöle korkunç miktarda maddi yardımlar geldi yine bingöllün sahipleri olduklarını düşünen kan emicileri yemiştir yinede kardeşiz ama tam bir felaket ile karşı karşıyayız
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın