KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

Depo yapılmazsa köy susuz kalacak

Gözeler Köyü’nde vurulan sondaj sonrası tüm suların kesildiğini ve köyde ciddi sorunlar baş gösterdiğini vurgulayan Muhtar Arin: “Sondaj vurulması çok güzel. Şebekemiz de hazır. Fakat sondaj sonrası tüm sular kesildi. Şuanda köy halkı ciddi bir susuzluk yaşıyor. Acilen depo yapılmalı. İlgililerin hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dedi.

Depo yapılmazsa köy susuz kalacak
01 EKİM 2013 SALI 07:41
0
4915
0
AA aa

Bingöl merkez Gözeler (Haraba) Köyü'nün yıllardır devam eden su sorunun çözümü için ilk adım atıldı. Bu kapsamda geçen yıl verilen dilekçenin akabinde sondaj işini programa alan Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, geçtiğimiz günlerde sondaj çalışmasını gerçekleştirdi. Ancak daha önce köy içinde hortum çekmek suretiyle karşılan su ihtiyacı, sondaj sonrası kanalların kurumasıyla ortadan kalktı.

“KÖY HALKI CİDDİ PROBLEM YAŞIYOR”

Sondaj sonrası baş gösteren susuzluğun ciddi tepki ve sorunları beraberinde getirdiğini kaydeden Muhtar Arin: “Köyümüz 150 haneden oluşmaktadır. Yıllardır kangrenleşen bu sorunumuzun çözümü için İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde sondaj vuruldu. Çok şükür ki, beklediğimizden fazla bir su çıktı. Ama depomuz olmadığı için su boşa aktı. Şuanda suyun boşa akmaması için önlem aldık fakat köyde ciddi bir susuzluk başladı. Daha önce hortumlarla su çeken köylü, sondaj sonrası tüm kanalların kurumasından dolayı çaresiz kaldı. Köyümüze acilen bir depo yapılması gerekmektedir. Aksi halde köy halkının yaşayacağı sıkıntı daha da büyüyecektir. Bu hususta yetkili makamlardan çok acil destek bekliyoruz” dedi.

Köylerinde su şebekesinin 4-5 yıl önce yapıldığını ve depo yapılması halinde sıkıntının kısa vadede köklü çözüme kavuşturulmuş olacağını da aktaran Muhtar Arin: “Su, en temel ihtiyaçların başında gelmektedir. Bunun ötelenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini diliyoruz” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yılların sorununa neşter vurulması için atılan ilk adımın memnuniyet verici olduğunu da ifade eden Muhtar Arin: “Sondaj vurulmasında emeği geçen başta Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Bingöl Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'a ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Mehmet Işık'a şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca sondaj çalışmalarındaki özverili gayretlerinden ötürü İl Özel İdaresi personellerinden Jeoloji Mühendisi Nursel Demir, İnşaat Teknikerleri Ömer Bazencir ve Cevdet Göktaş'a da teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çalışmaların memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Muhtar Arin, depo yapılması yönündeki talebini bir kez daha yineledi ve soruna acil çözüm taleplerinin karşılık bulması temennisini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın