KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Deprem riski olan yedisu'nun çamur yolu sürekli açık tutulmalıdır'

CHP Bingöl İl Başkanı Kurban,” Yedisu'daki 4,8 şiddetindeki deprem KAF hattında meydana gelebilecek büyük bir depremin habercisi olabilir. Bu nedenle yolun sürekli açık olması gerekiyor”

Deprem riski olan yedisu`nun çamur yolu sürekli açık tutulmalıdır`
08 KASIM 2006 ÇARŞAMBA 10:08
0
1152
0
AA aa
Bingöl Cumhuriyetçi Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Mustafa Kurban Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelebilecek bir deprem için hazırlıklı olunmasını ve toprak olan Yedisu yolunun her ihtimale karşı sürekli açık tutulması gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremin Kuzey Anadolu Fay(KAF) hattında meydana gelebilecek büyük bir depremin habercisi olabileceğine dikkat çeken Kurban,  toprak olduğu için kışın sürekli çamur ve kar nedeniyle kapanan Yedisu yolunun sürekli açık tutulmasını gerektiğini ifade etti.
Türkiye'nin milli gelirinden en az pay alan Yedisu ilçesinin, son Bingöl ve Karlıova depremlerinde afet ekiplerince gezildiği halde meydana gelebilecek depremde olacak hasarların aza indirilmediğini kaydeden Kurban, Yedisulu vatandaşların geçen hafta 4,8 şiddetindeki depremle tedirgin olduklarını aktardı.
Kurban,” Aynı vadide bulunan birçok köy ve ilçe merkezinde 50 yıl önce taş ve çamurdan yapılmış fay hattı üzerindeki evler sağlam kabul edildi. Şu an büyük risk altında bulunan bölge halkı geceleri ahşap kulübelerde yatmaktadırlar. Depremde olacak kayıpların sorumlusu özellikle yapılan hasar tespitlerini iptal eden heyetler olacaktır” diye konuştu.
Deprem bilimcilerinin yaptıkları tespitlerin yüzde 90'ının aynen çıktığını, 2003 Bingöl, 2005 Karlıova ve 2006 Yedisu depremlerinin bu tespitlerin doğruluğunu ortaya koyduğunu belirten Kurban, “Bilim adamlarının risk altında bulunan Yedisu için söylediklerini dikkate alıp Karlıova-Yedisu karayolunun açık tutulması için her an Yedisu'da bir kepçe veya greyder bulundurulmalı. Çamur yerler mutlaka kumlanmalı. Çadır, soba, battaniye gibi Kızılay malları hazır tutulmalıdır” dedi.

BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj;
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
12.01.2026
15:08
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı.
12.01.2026
14:56
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Araç Takla Attı: 2 Yaralı
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
12.01.2026
14:50
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
12.01.2026
14:40
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran`daki protestoların başarı şansı var mı?
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı?
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi.
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın