KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

Deprem söylentisi vatandaşları korkuttu

Deprem konusunda uzman kişilerin 'Yedisu fay hattı tehlike arz ediyor' söylemlerinin ardından, Bingöl'ün Yedisu ilçesindeki vatandaşlar tedirginlik yaşamaya başladı.

Deprem söylentisi vatandaşları korkuttu
14 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:36
0
2408
0
AA aa

Özellikle kerpiç evlerde ikamet eden aileler, yetkililerden gerekirse yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi ve buralara deprem konutları çalışmasının ivedilikle başlatılması talebinde bulundular.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsünün Eski Müdürü ve Türk Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Doğu Anadolu Fay Hattı'nın en riskli bölgesi olan Bingöl-Yedisu fay hattının tehlike arz ettiği, ifade etmesinin ardından ilçede özellikle kerpiç evlerde oturan vatandaşlarda tedirginlik başladı. Prof. Dr. Işıkara'nın açıklamalarının ardından ilçede yaşayan vatandaşların tedirginlik yaşadıklarını söyleyen merkez Mahalle Muhtarı Ahmet Sünme, yetkililerin olası bir deprem öncesinde gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

İlçelerinde meydana gelebilecek bir depremle birlikte birçok yapının yıkılacağını belirten Sünme; "İlgili kurum ve kuruluşların olası bir depremden en az hasarla kurtulabilmesi için bölgede yapılacak detaylı bilimsel çalışmalarla, deprem tehlikesinin net olarak ortaya konması, gerekirse yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi ve buralara deprem konutları çalışmasının ivedilikle başlatılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İlçe merkezi, bağlı köy ve mezralardaki evlerin yüzde 90'nın kerpiç yapılar olduğunu belirten Muhtar Sünme; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki teknik elemanlar tarafından gerekli inceleme yapılarak, bu evlerin acilen yıkılarak depreme dayanıklı konutların yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Bilim adamlarının yapmış olduğu çalışma neticesinde Kuzey Anadolu Fay Fattı'nın (KAFH) 1939 yılında başlayan deprem süresi ile Karlıova'ya kadar kırıldığını; ancak Yedisu segmentinin kırılmadan kaldığını söyleyen Sünme; "Sismik boşluk olarak adlanan bu segmentin, doğal süreçte 1900'lü yıllarda başlayan ve seri içinde kırılması gerekirken kırılmamış olması, deprem riskinin çok yüksek olduğunu göstermektedir. 2005 yılında meydana gelen 5.7, 5.9, 5.5, 5.7 ve 5.3 büyüklüğündeki Karlıova depremlerinin, Yedisu segmenti üzerindeki enerjiyi artırması da ayrıca kuvvetle muhtemeldir. Tüm bu bilgiler ışığında yakın gelecekte Yedisu segmenti üzerinde 7'den büyük bir deprem olma olasılığının yüksek olduğu açıktır. Bu büyüklükte bir deprem Yedisu ilçesinde ve çevresine önemli hasarlara ve can kayıplarına neden olabilir. Vatandaşlarımız tedirgin durumundadır. Yetkililerin çok acil önlem alması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç:
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
23.07.2026
13:56
Bingöl`de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Bingöl'de Duygu Dolu Açılış: Akın Akınözü Gözyaşlarını Tutamadı
Hayır Kapısı Derneği tarafından Bingöl'de hayata geçirilen 'Özlem Akınözü Arın Atölyesi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta annesinin adını taşıyan atölye için konuşan oyuncu Akın Akınözü, duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hâkim olamadı.
23.07.2026
13:36
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: `Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir`
YKS Adaylarına Kritik Uyarı: 'Tercih Sadece Bölüm Yazmak Değildir'
2026 YKS tercih döneminin yaklaşmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Tercih Danışmanı ve Öğrenci Koçu Hamza Ayan, adayların sadece puana göre değil, gelecek hedeflerini de dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Ayan, bilinçsiz yapılan tercihlerin öğrencilerin eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın