KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Deprem vergileriyle ne yapıldı?

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklündeki deprem sonrası, bazı kesimler ' deprem vergileri ne oldu?' tartışması çıkartarak algı operasyonu yapmaya çalıştı. İşte toplanan deprem vergileri ile yapılanlar...

Deprem vergileriyle ne yapıldı?
25 OCAK 2020 CUMARTESİ 15:54
4
2377
2
AA aa

Elazığ'daki yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrası bazı kesimler 'Deprem paraları ne oldu?' tartışması başlatarak algı operasyonuna peşine düştü.

İşte deprem ile ilgili yapılan çalışmalardan bazıları....

-1999'dan bugüne riskli olan konutlarda oturan 22 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturması sağlandı.

-Kentsel dönüşüm kira yardımları kapsamında 11 milyar TL kira yardımı yapıldı

-Van'da 26 bin 500 konut ve 53 tane okul camiler, park ve bahçeler ile altyapı sistemleri yapıldı. Şehre içme suyu tesisatı yapıldı. 

-2012'den sonra 1 milyon 166 bin bağımsız birimin dönüşümü başlatıldı. Bununla beraber 730 bin bina denetlendi ve 330 bin binanın denetimi devam ediyor.

-Türkiye'nin kamu binalarında büyük bir revizyon yapıldı. 43 binden fazla konut, okul, sosyal donatı, hastane, eğitim alanı yapıldı.

TOKİ, konut yenileme ve sosyal konut projeleri kapsamında, depremde evi hasar gören vatandaşlar için 1  Mayıs 2003'teki Bingöl depremi sonrasında toplam tutarı 110 milyon TL'yi bulan 19 projeyi hayata geçirdi. 2 bin 857 konut, bir ilkokul ve bir lise, belediye için çok amaçlı bir salon, atık su arıtma tesisi, cami ve karakol inşaatı yapıldı.

-19 Mayıs 2011'de Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depremden sonra  928 afet konutunu 6 ay sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca Simav'da 5 lise, 3 ilköğretim, 4 atölye, anaokulu, halk eğitim merkezi, hükümet konağı ve ticaret merkezini inşa edildi.

- AFAD Türkiye genelinde 49 bin konut yatırımı yaptı ve AFAD'ın kendi bünyesinde 25 tane bizim lojistik merkezi kurdu ayrıca AFAD'ın 53 tane cep deposu inşa edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54871)
26 Ocak 2020 Pazar 22:38
neyin nerelere gittiği aşikar.yazık gerçekten fakir,fukaraya.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54810)
25 Ocak 2020 Cumartesi 17:15
Belgeyle gostermeleri lazim bunlari sorsan hersey yapilmis alinmis ama ortada yok bisey tum depremin yasandigi heryerde yasayanlara gecmis olsun ALLAH vefat edenlere rahmet yaralilara sifalar versin insALLAH ..
21.02.2026
03:20
PFDK`nın Kararı Tahkim`den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın Kararı Tahkim'den Döndü! 12 Bingölspor Seyircisine Kavuşuyor
PFDK'nın 12Bingölspor hakkında verdiği 2 maçlık seyircisiz oynama cezası Tahkim'de 1'e indirildi. Lider 12 Bingölspor, bugünkü Kırşehirspor karşılaşmasına taraftar desteğiyle çıkacak.
21.02.2026
03:19
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Bingöllü arıcıların umutları suya gömüldü!
Adana Seyhan Barajı'nda kapakların açılması sonrası baraj havzasında su seviyesi kısa sürede yükseldi, kışlatma için bölgede bulunan Bingöllü arıcıların çok sayıda kovanı sular altında kaldı.
21.02.2026
03:13
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bu eserler millete miras kalacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Görevler geçici' vurgusuyla kamu makamlarının emanet olduğunu belirterek, inşa edilen eserlerin ve yatırımların ise millete kalıcı bir miras olarak bırakıldığını söyledi.
21.02.2026
03:12
Bingöl`de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 6 şüpheli yakalandı
Bingöl jandarma ekiplerince yapılan bir haftalık çalışmada, aranan 6 şüpheli yakalandı.
21.02.2026
03:00
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Sahur sofrasında ihbar geldi, itfaiye göreve koştu
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sahur sofrasında gelen ihbara koştu. İtfaiye personeli; 'Saatler sonra iftar açtığımız da oldu. Ama biz bunlara bakmıyoruz. 7-24 vatandaşın hizmetindeyiz' dedi.
21.02.2026
02:36
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Gençlik Ramazan boyunca sahada olacak
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları, Ramazan ayı boyunca Bingöl'ün farklı noktalarında düzenleyeceği 'İftara 5 Kala' programları, teravih sonrası ikramlar ve Genç Nokta buluşmalarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın