KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Depremde ölenler için mevlit okutulacak

1 Mayıs 2003 Bingöl depreminde hayatını kaybeden 176 kişi için Mevlit okutulacak.

Depremde ölenler için mevlit okutulacak
30 NİSAN 2014 ÇARŞAMBA 02:53
0
1896
0
AA aa

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 01 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yarın ikindi Namazına müteakip Merkez Ulucami'de Mevlid-i Şerif'in okutulacağını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi olduğu kaydedilerek, “1 Mayıs 2003' te yaşadığımız depremin yıldönümü münasebetiyle hatırladığımız deprem afeti, aslında biran bile unutulmaması gereken bir konudur. Bingöl halkı olarak deprem afetini her an gündemimizde tutmak ve bu konuda gerekli önlemleri almak bizlerin bireysel sorumlulukları arasında olmalıdır” denildi.

VATANDAŞLAR DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRİLDİ

Çeşitli projelerle vatandaşların depreme karşı bilinçlendirildiği belirtilen açıklamada, "Afete hazır Birey ve Aileler” projesi kapsamında bin 600 vatandaşa temel afet bilinci eğitimi verildiği belirtildi. "Afete Hazır Okul" projesiyle Bingöl Merkez ve tüm ilçelerde bulunan okullarda eğitmlerin verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Bizler müdürlük olarak kendi görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken siz değerli halkımızdan beklentimiz, Afet Bilinci
Eğitimlerini önemsemeniz ve bu eğitimlere katılarak bireysel sorumluluklarımızın neler olduğunu öğrenerek bu sorumlulukları yerine getirmenizdir. Birey olarak en önemli görevlerimiz kısaca özetlenecek olursa. Aile Afet Planımızı yaparak ailemizin afetlere karşı hazır olmasını sağlamakla birlikte Deprem çantası oluşturarak kolay ulaşılabilir bir yerde bulundurmalıyız ayrıca evimizin içinde yapısal olmayan elemanları sabitleyerek deprem esnasında devrilip bizleri yaralamalarını engellemeliyiz. Unutulmamalıdır ki ilimizde yaşayan her bir birey afete hazır olduğunda ilimiz afete hazır bir il olma becerisine ulaşmış olacaktır” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
00:11
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl`de Yakalandılar
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl'de Yakalandılar
'Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.03.2026
00:09
Bingöl`de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de korunma altındaki çocuklara yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik, yarışmaya katılan tüm çocukların kazanan olduğunu vurguladı.
25.03.2026
00:08
Bingöl Üniversitesi`nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde kurulan Milli Teknoloji Atölyesi öğrencilerin kullanımına açıldı. Rektör Erdal Çelik, atölyenin gençlerin üretim ve teknoloji becerilerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
25.03.2026
00:07
Motorine Rekor Zam! Bingöl`de 80 TL`yi Aştı
Motorine Rekor Zam! Bingöl'de 80 TL'yi Aştı
Küresel petrol piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını vurdu. 24 Mart itibarıyla motorine 6,58 TL, benzine 92 kuruş zam gelirken Bingöl'de motorin ilk kez 80 TL barajını geçti.
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın