KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

'Depremde tüm kurumlar ve STK'lar koordineli olmalıdır'

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Orhan Açıkbaş, 'Sahadaki arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yardımlar koordineli olarak gitmiyor. Yardımlar giderken ildeki Valilik, Belediye, Afad, STK, platform ve kent konseyleri ile birlikte koordineli olmalıdır' dedi.

13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:21
2
1562
0
AA aa

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Açıkbaş, yaptığı açıklamada Pazarcık merkezli 10 ili etkileyen iki ayrı depremin tüm ülkeyi yasa boğduğunu ve bu acı tablonun yürekleri yaktığını ifade etti.

14 milyonu etkileyen felaketin tarihin görmediği bir tablo olduğunu belirten Açıkbaş, yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de depremzedelere yardım ulaştırma çabasında olduğunu söyleyen Açıkbaş, yardım çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açıkbaş, "Türkiye'de yaşanan deprem afeti tüm Türkiye'yi derinden etkilemiştir. Bu büyük afet karşısında tüm insanlarımız tek yumruk olmuş bölgede yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret göstermektedirler. Bugün acıları paylaşma günüdür, bugün birlik olma günüdür, Ensar olma vaktidir düşüncesiyle ilimizde de Valilik, Belediye. Afat, Resmi Kurumlar, İş insanlarımız, STK'lar vatandaşlarda yardımlar için seferber olunmuştur. Allah kendilerinden razı olsun. Bingöl Sivil Toplum Platformu olarak ilk günden itibaren sahadayız depremin etkilediği 10 ile platformu paydaş STK temsilcilerimiz deprem bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Sahadaki arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yardımlar koordineli olarak gitmiyor. Yardımlar giderken ildeki Valilik, Belediye, Afad, STK, platform ve kent konseyleri ile birlikte koordineli olmalıdır." şeklinde konuştu.

Bingöl'e gelen depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının olduğunu da hatırlatan Açıkbaş, bunun için gerekli desteğin sunulması gerektiğini söyleyerek, misafir depremzedelere yardımların ulaşılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı il koordinasyon merkezinin kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2026
13:32
Bingöl`de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucudan kaçakçılığa, aranan şahıslardan çeşitli asayiş olaylarına kadar 41 olaya müdahale edildi. Çalışmalarda 38 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak sigara, silah ve mühimmat ele geçirildi.
14.09.2026
13:28
Bingöl`de balık tezgâhları şenlendi
Bingöl'de balık tezgâhları şenlendi
Havaların serinlemesiyle birlikte Bingöl'de balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı. Karadeniz'den gelen palamut başta olmak üzere farklı balık çeşitleri satışa sunulurken, balıkçılar önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyor.
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın