KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

'Depreme dair gösterilecek hassasiyet önceliğimizdir'

Bingöl'de Vali Kadir Ekinci Başkanlığı'nda İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Vali Ekinci: 'Depreme dair gösterilecek hassasiyet önceliğimizdir. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığımız bu konuyla alakalı hem bir farkındalık oluşturmak hem de konu ile ilgili tekrar tekrar hafızaları canlandırıp ilgili kurumların ne yapacaklarını tekrar gözden geçirmesi adına çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettirecektir.'

`Depreme dair gösterilecek hassasiyet önceliğimizdir`
22 OCAK 2021 CUMA 13:35
3
2134
4
AA aa

Bingöl'de Vali Kadir Ekinci başkanlığında, afet risklerini tanımlamaya ve azaltmaya yönelik hedef, strateji ve eylemleri belirlemek amacıyla İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Ekinci'nin yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkan Vekili Yaşar Demir, Vali Yardımcısı Murat Kaplay, 7 İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanları, AFAD İl Müdürü Kerem Oruk, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ekinci, İl Afet Risk Azaltma Planının İçişleri Bakanlığının yeni projelerinden biri olduğunu belirtti.

Vali Ekinci, “Öncelikle yapmamız gereken mevcut riski azaltmaktır. Bunu yaşayacağımızı biliyoruz. Yaşadığımız zaman da Allah korusun evlerin yıkılması, işyerlerinin talan edilmesi bizim için önemli değildir. Önemli olan, afet alanında bir insanımızın dahi burnunun kanamaması, en küçük bir zarar görmemesidir. Dolayısıyla tüm çalışmalarımızı ve gayretlerimizi bu hedef üzerine kurguluyoruz. İnsanımızı bu konuda uyarmak, bilgilendirmek ve birlikte tedbirler alarak muhtemel afet ve acil durumları en az zarar ile atlatmak istiyoruz inşallah. Vatandaşlarımızın bu konudaki eksikliklerini ve ihtiyaçlarını kurumsal olarak Valilik ve Belediye olarak vereceğimiz desteklerle birlikte aşmayı hedefliyor ve planlıyoruz” dedi.

“Depreme dair gösterilecek hassasiyet önceliğimizdir”

Her afet sonrasında devletin kısa sürede ilgili kurumlarıyla birlikte iyileştirme çalışmalarına başladığını söyleyen Vali Ekinci, “Malumunuz her afet sonrasında devletimiz ilgili kurumları ve elemanları ile en kısa zamanda afet yerinde kurtarma ve iyileştirme çalışmalarına başlıyor. Kısa zaman sonra afetzedeler için konut ve işyeri gibi ihtiyaçları giderebiliyor. Hamdolsun devletimizin güçlü imkanları ile bunlar bir şekilde yapılabilir. Ama Allah korusun bir can kaybını yerine koymamız mümkün değildir. Hal böyle olunca da tüm çalışmalarımızı özenle ve öncelikli olarak yapmamız gerekiyor. Bu Bingöl'de yapılabilecek en hayırlı, en acil iştir. Depreme dair gösterilecek hassasiyet önceliğimizdir. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığımız bu konuyla alakalı hem bir farkındalık oluşturmak hem de konu ile ilgili tekrar tekrar hafızaları canlandırıp ilgili kurumların ne yapacaklarını tekrar gözden geçirmesi adına çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettirecektir. Bu kapsamda da yeni bir plan hazırlama ihtiyacı duyuldu. Bu çalışmayı bizler de ‘İl Afet Risk Azaltma Planı' adı altında Bingöl'de hayata geçiriyoruz inşallah. Merkezden en ücra köşelere kadar olmak üzere ilin tamamını kapsayacak şekilde risklerimizi masaya yatıracağız. Ortaya çıkacak risk haritası ve envanteri karşısında neler yapabileceğimizi, ne tür tedbirler alabileceğimizi değerlendirecek; buna dair planlarımızı hazırlayıp uygulayacağız. Bu çalışmalara bağlı olarak ilgili birimlere, ilgili bakanlıklara sürece dair taleplerimizi sunacağımız inşallah” diye konuştu.

Toplantı, AFAD İl Müdürü Kerem Oruk tarafından yapılan ‘İl Afet Risk Azaltma Planı' bilgilendirme sunumunun ardından öneri ve değerlendirmeler ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80989)
25 Ocak 2021 Pazartesi 16:39
bu proje bingöl için bir fırsat umarım ilgili kurumlar eskimiş, çürümüş, depreme karşı dayanıksız hale gelmiş tüm binaları risk azaltma projesi kapsamında dönüştürür. aksi takdirde büyük bir depremde çok canımız yanacak! Şahsen Sayın Valimizin bu konudaki samimiyetine ve gayretine güveniyorum. Bu iş sadece ilgili kurumlara bırakılamayacak kadar önemlidir, vatandaşlar muhtarlarıyla birlikte Valimizi ziyaret edip, köydeki, mahalledeki evlerinin durumunu anlatsın. vesselam..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80985)
25 Ocak 2021 Pazartesi 10:48
Türkiye müdahale ve kurtarma konusunda gerçekten çok başarılı ancak Afet risklerinin azaltılması ve tehlikelerin bir afete dönüşmemesi konusunda istenilen seviyede değiliz. Afet olur olmaz herkes müdahale ve yardıma koşuyor burda sıkıntı yok asıl sıkıntı risklerin azaltılması konusudur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80975)
24 Ocak 2021 Pazar 16:56
İlimizin valisine güveniyoruz. Keşke siyasetçilerimiz biraz daha müdahale etmeseler de valimiz daha rahat çalışabilse.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80967)
22 Ocak 2021 Cuma 22:51
Madem önceliğinizdir neden size dilekçe yazdığımızda cevap vermiyorsunuz Bingöl de bilhassa Gençte 40 yılı aşkın binalar var gelip kontrol etsenize deprem olduktan sonra , altında can verdikten sonra mı gelip kontrol edeceksiniz
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
13.09.2025
18:50
Sağlık Bakanı duyurdu:
Sağlık Bakanı duyurdu: '17 bin sağlık çalışanı daha alınacak'
Atama bekleyenlere müjde! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
13.09.2025
18:33
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Son dönemde konuşulan vergilere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, genel vergi oranlarına ilişkin bir değişikliğe olumlu bakmadıklarını, vergi artışı yapmadan gelirleri artırmanın yollarını arayacaklarını söyledi.
13.09.2025
18:02
Bingöl DEM Parti`den İHD ziyareti
Bingöl DEM Parti'den İHD ziyareti
Ormangören; 'Hep birlikte adalet ve barış mücadelesini sürdüreceğimiz bir alanda sorumluluğumuzun bilincinde olup, hukukun askıya alındığı bu süreçte dayanışma duygusuyla sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz' dedi.
13.09.2025
17:40
12 Bingölspor Ağrı`dan da lider döndü
12 Bingölspor Ağrı'dan da lider döndü
12 Bingölspor, ligin ikinci maçında deplasmanda konuk olduğu Ağrı 1970 Spor karşısında 1-2'lik skorla kazandı. Tek farkla 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın