KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Depremi 12 gün önceden tahmin ettim

Emekli öğretmen Kadir Sütçü, “Süt Beyaz Bulutlar” adını verdiği sistemle Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi, 12 gün öncesinde tahmin ettiğini iddia etti.

Depremi 12 gün önceden tahmin ettim
03 ARALIK 2015 PERŞEMBE 23:40
1
4653
0
AA aa

 Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir saat içerisinde 4 ayrı köyde 13 ayrı deprem meydana geldi. En büyüğü 5.5 şiddetindeki depremde can kaybı yaşanmazken halk büyük panik yaşadı.

Bingöl ve çevre illerde hissedilen 5,5 büyüklüğündeki depremle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Sütçü, Biz hava durumunu ve bulutları takip ederek Bingöl depremini 12 gün önceden tahmin ettiğini söyledi.

Sütçü, “Amerika kıtasında meydana gelecek MEGA deprem öncesinde oluşan sütçü bulutları Atlantik Okyanusu, İzlanda ve Avrupa kıtasını geçerek Türkiye üzerine geldi. Havamızı soğuttu. Ankara'da yağan kar ise Türkiye veya çevresinde meydana gelecek bir depremin işaretidir. 
Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi üzerinde görünen Sütçü Bulutları Bingöl üzerinden Doğu'ya gidemedi. Bu olaydan sonra hava durumunu ve bulutları takip ederek, Bingöl depremini 12 gün önceden tahmin ettik ve duyurduk” dedi.

Depremlerin küresel ısınma-soğuma, iklim değişikliği ve hava kirliliği konularında en önemli faktör olduğunu kaydeden Sütçü, “Küresel ısınma-soğuma, iklim değişikliği ve hava kirliliği konularında en önemli faktörün depremler olması sebebiyle bu konularda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası toplantılarda depremlerin de dikkate alınması lazım. Çünkü sera gazı salınımında depremler önemli bir faktördür. Deprem fırtınaları soğumayı depremlerin olmaması ise mevsim normali üzerindeki ısınmayı meydana getiriyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın