KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2024 Pazar
°C

Depremin Ardından Sel Vurdu

Arakonak beldesinde yağış sonrası iki dere taştı, ev, ahır ve ekili alanlar zarar gördü.

Depremin Ardından Sel Vurdu
18 HAZİRAN 2020 PERŞEMBE 11:49
1
1974
2
AA aa

Bingöl'ü depremin ardından sel vurdu. Sağanak yağış sonrası taşan dereler nedeniyle 10 ev ile 30'a yakın ahır, samanlık ve bazı ekili alanlar zarar gördü. Valilik, can kaybı olmadığını hasar tespiti ve alan temizlemesine başlandığını bildirdi.  

Alınan bilgiye göre, Solhan ilçesinde akşam saatlerinde yoğun sağanak yağış etkili oldu. İlçeye bağlı Arakonak beldesinde dolu ve yağmur yağışı sonrası iki dere taşarak Karşıyaka Mahallesi'nde sele neden oldu. Sel sularının getirdiği çamur ve taşlar yolları kapattı. Selle birlikte ilk belirlemelere göre 10 ev, 30'a yakın ahır, samanlık, 1 araç ve bazı ekili alanlar zarar gördü. Bölgede iş makineleri ile yapılan çalışmada kapanan yollar kısmen açıldı.

“Can kaybı yok hasar tespiti yapılıyor"

  Valilikten yapılan açıklamada, “Bugün saat 18.40'ta Solhan Arakonak beldemizde aşırı yağışa bağlı sel baskını yaşanmıştır. İlk belirlemelere göre sel baskınına bağlı herhangi bir can kaybı ve telef olan hayvan olmamıştır. Ekiplerimiz bölgede hasar tespiti ve alan temizleme çalışmalarına ivedilikle başlamıştır" denildi.

“10 konut,30'a yakın ahır ve samanlık zarar gördü"

Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner yaptığı açıklamada, "Saat 18.00 sularında beldemiz Arakonak Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen aşırı yağış akabinde oluşan selden dolayı yaklaşık 10 konut ile beraber yaklaşık 30 civarında ise ahır ve samanlık gibi yapılar zarar görmüştür. Bununla beraber vatandaşlarımıza ait tarla, bahçe, bostan ve ağaçlar ciddi anlamda zarar görmüştür. Olayın meydana gelmesinin hemen akabinde yetkili birimlere durumumuz ilettik ve yardım talebinde bulunduk. Can kaybımızın olmaması bizleri mutlu eden tek nokta oldu. Sadece oluşan maddi zararlar bizleri biraz da olsa üzmüştür. Kaymakamımız ile beraber sahada gerekli olan çalışmalarımızı yürüttük ve notlarımızı aldık. AFAD, DSİ, TEDAŞ İl müdürlükleri hemen gelip çalışmalara başlayıp gerekli tespitleri yaptılar" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59513)
19 Haziran 2020 Cuma 18:18
nedir Bingöllün üzerinde bu felaket. Allahim bingöllüler dini tam imani bütün insanlardir, neden sel, deprem felaket bingöle reva göruyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59535)
20 Haziran 2020 Cumartesi 01:38
@Misafir Kullanıcı Bir eksiklik olmalı, hersey din iman namaz niyaz degildir...insan olmak. Insan degerleri taşiyabilecek hoşgörü , merhamet, senden olmayana saygi ve yer vermek gibi degerleri taşiyacak yürekli aklıselim olmak gerekir. O zaman belki rabbim felaketlerini esirger olur.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59491)
19 Haziran 2020 Cuma 01:23
Bingöl artik bir deprem duasina ciğsın
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
12.05.2024
16:21
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.
12.05.2024
16:20
Kaya`dan muhalefete eleştiri! `Daha ilkeli bir duruş olurdu!`
Kaya'dan muhalefete eleştiri! 'Daha ilkeli bir duruş olurdu!'
İl Genel Meclisi'nde yapılan meclis başkanlığı ve KÖYDES seçimlerine ilişkin muhalefeti eleştiren DEM Partili İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya: 'Muhalefet partilerinin temsilcileri, AK Parti ile hareket etmeleri için gönderilmişse halk AK Parti'ye oy vermeliydi. Eğer muhalefet partilerine oy vermişlerse, muhalefet partileri kendi aralarında bir birliktelik sağlayamasa da her parti kendi adayını gösterip oylayabilirdi. Bu daha ilkeli bir duruş olmuş olurdu' dedi.
12.05.2024
16:19
Karaarslan:
Karaarslan: 'Depreme hazırlık kâğıt üzerinde kalmamalı'
Bingöl'ün deprem riskine dikkat çeken ve olası bir depreme karşı hazırlıklı olup deprem eğitimi, bilinçlendirme çalışmaları ve deprem yapı güvenliğinin acilen artırılması gerektiğini vurgulayan BİNDAG Başkanı Semiramis Karaarslan, 'Depreme hazırlık çalışmaları sadece bir güne sığdırılmadan, kâğıt üzerinde kalmaksızın yapılmalıdır' dedi.
11.05.2024
15:50
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır: 'Bu yıl çiftçilerimize yüzde 75'i hibeli 17 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi dağıttık. Pazar noktasında da gerekli desteği sunuyoruz. Verimli bir yıl olursa, çiftçimizin yüzü gülecek inşallah' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın