KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Depremin yaraları sarılıyor

Bingöl'de meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen köylere AFAD tarafından gönderilen yardım malzemeleri Mehmetçik tarafından ailelere ulaştırılıyor.

Depremin yaraları sarılıyor
16 HAZİRAN 2020 SALI 21:21
4
7215
5
AA aa

Pazar günü saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremin ardından bakanlıklar koordinesinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin yıkıcı etkisini gören Elmalı, Dinarbey ve Kaynarpınar köylerine AFAD tarafından gönderilen battaniye, mutfak eşyası, gibi malzemeler Mehmetçik tarafından vatandaşlarla getirilerek teslim edildi. Depremzede vatandaşlar devletin ilk günden itibaren kendilerinin yanlarında olduğunu belirtti.

Depremi anımsatan Elmalı köyü sakinlerinden Mehmet Su, “Çok şiddetli bir deprem oldu. Bütün evlerimiz yıkıldı. Yetkililer buraya geldi hemen yardım da gönderdiler. Devlet ilk günden itibaren yanımızda. Çok şükür bütün eksikliklerimiz tamamlanmaya devam ediyor” dedi.

Yaşadıkları depremden dolayı yardımların geldiğini aktaran yöre sakinlerinden Doğan Su ise , “AFAD grubu yardımları getiriyor. Onları içeri aldık. Şuan çadırlarda kalıyoruz. Mehmetçik aracılığı ile yardımlar gelmeye devam ediyor. Artçı sarsıntılarımız halen devam ediyor. Artçı sarsıntıların devam etmesiyle birlikte artık kendimizi korumaya almak için çadırlarda yaşamaya çalışıyoruz. Sürekli burada yemeklerimiz veriliyor. Her şeyden faydalanıyoruz. Şuan da sıkıntımız yok. Çadırların olması çok büyük bir avantaj çocuklarımız olduğu için onları soğuktan koruyoruz. Şuan depremden dolayı enerjilerimiz patladığı için banyo yapamıyoruz. Çadırlarla birlikte çocuklarımızı koruyabileceğimiz bir alan oldu. Allah devletimizden de milletimizden de razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59585)
21 Haziran 2020 Pazar 11:59
Jandarmanın artislik yapmasına gerek yok. Boş on boş kutuyla gövde gösterisi yapmasına GERREK YOK.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59503)
19 Haziran 2020 Cuma 11:17
Kutularda helyum olmalı , çünkü taşıcısını taşıyorlar. Yani jemdermenin böyle hava atmasına gerek yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59444)
17 Haziran 2020 Çarşamba 14:06
allah devletimizden razı olsun.inşaallah yolları ve okullarıda yapılır.huzurlu olurlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59424)
17 Haziran 2020 Çarşamba 00:17
Şu Bingölonline yazısını her şeyin üzerine yapıştırmanızı anlayamıyorum. Bunlar çok çok gizli fotoğraflar değil ki telif hakkı olsun. Ayrıca o kolileri siz almıyorsunuz, yanlış anlaşılıyor.
Editör Notu: Bizler haber için emek verip yine onca zahmetle haber görsellerini hazırlarken, hiç emek vermeden bizim haber ve fotoğraflarımızı kendi ürünleri gibi pazarlayan sosyal medya habercileri olsaydı karşınızda, sizler de emeğinizi korumak için bu yolu tercih ederdiniz. Ayrıca, telif hakkı her fotoğraf için geçerlidir. Sosyal medyada haberci diye geçinenlerin haricinde vatandaşın kullanımına sadece sessiz kalınıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59417)
16 Haziran 2020 Salı 22:31
Devletimiz tüm imkanlarıyla halkımızın yanında tüm halkımıza geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:11
Bingöl`de 163 kişiye iş fırsatı
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:09
Bingöl`de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın