KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Depremin yaraları sarılıyor!

Bingöl'de geçen yıl yaşanan Karlıova depreminde bin 68 konut hak sahibinden 917 hak sahibinin yeni konut yer seçim çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Depremin yaraları sarılıyor!
13 HAZİRAN 2021 PAZAR 15:35
3
1753
0
AA aa

14 Haziran 2020'de gerçekleşen ve merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılıyor. Yaşanan depremin ardından bölgedeki çalışmalar ile ilgili Vali Kadir Ekinci bilgi verdi. Karlıova, Yedisu ve Adaklı ilçele ve köylerini etkileyen depremde 108 yerleşim yerinde toplam 31 bin 487 vatandaşın etkilendiğini belirten Vali Ekinci, bu süre içinde afetzedelere toplam 6 milyon 133 bin 672 TL nakdi yardım dağıtıldığını ifade etti. 3 ilçede toplam 2 bin 271 ağır hasarlı yapı tespit edildiğini aktaran Ekinci, bin 68 konut hak sahibinden 917 hak sahibinin de yeni konut yer seçim çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Depremde bir güvenlik korucusunun enkaz altında kalarak şehit olduğunu anımsatan Vali Kadir Ekinci, “Depremden etkilenen bölgede daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur alan inşa edebilmek için devletimizin himayelerinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Hatırlanacağı üzere deprem bölgesinde 108 yerleşim yerinde toplam 31 bin 487 vatandaşımız depremden etkilenmişti. Bu süre içinde afetzedelerimiz için yapılan çalışmalarımıza bakıldığında ilimiz genelinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 6 milyon 133 bin 672 TL nakdi yardım dağıtılmış ve harcanmıştır. Karlıova, Adaklı ve Yedisu ilçelerimizde toplam 2 bin 271 ağır hasarlı yapı tespit edilmiş, toplamda bin 68 konut ve 632 ahır hak sahipliği gerçekleşmiştir. 3 ilçemizdeki bin 68 konut hak sahibinden 917 hak sahibinin yeni konut yer seçim çalışmaları tamamlanmış, kalan 151 hak sahibi için yer seçim çalışmaları devam etmektedir” dedi.

470 adet konteyner dağıtımına başlandığını belirten Vali Ekinci, “Yine 3 ilçemizdeki 632 ahır hak sahibi için 140 yer seçimi tamamlanmış olup kalan hak sahipliği çalışmaları yapım ihalesi sonrası tamamlanacaktır. Depremden hemen sonra başlanan çadır dağıtımı sonucunda 2 bin 904 çadır kurulumu yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuş, acil barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. Depremden hemen sonra başlanan konteyner kurulumlarında da ilk etapta 366 konteyner dağıtımı yapılmıştır. Yıkım işlerinin başlaması ile 470 adet yeni konteyner dağıtımına daha başlanmış, Haziran 2021 sonuna kadar konteyner dağıtımının tamamlanması hedeflenmektedir. Tespit edilen toplam ağır hasarlı yapılardan bugüne kadar 290 adet yapının yıkımı gerçekleştirilmiş olup yıkım çalışmaları devam etmektedir. Valiliğimizce ihalesi yapılmak üzere 917 konut ve 632 ahır hak sahibi AFAD Başkanlığına bildirilmiş, AFAD Başkanlığı ilk etapta TOKİ'ye 70 konut ve 140 ahır ihalesi talebinde bulunmuş ve ihaleler tamamlanmıştır. 2. etap yapım işleri için AFAD Başkanlığınca TOKİ'den 470 konut yapım ihalesi talebinde bulunulmuş süreç valiliğimizce yakından takip edilmektedir. Deprem bölgesinin yeniden bayındır kılınması için, kamu kurum ve kuruluşlarımız arasındaki koordinasyonla oluşturacağımız ortak sinerji sayesinde çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edecek, konut sorunu öncelikli olmak üzere acil çözüm bekleyen sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesinde var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın