KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Depremzede köylüler çaresiz! 'Halimiz ne olacak?'

Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla etkilenen köylerden biri olan Bingöl'ün Genç İlçesi Aktoprak Köyünde birçok vatandaş halen çadırlarda kalıyor. Depremde hasar gören evlerinin yeniden yapılıp yapılmayacağını merak eden köylüler ise yetkililere: 'Halimiz ne olacak?' diye soruyor.

Depremzede köylüler çaresiz!
14 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA 03:00
6
2778
3
AA aa

Kahramanmaraş'ın Pazarcık'ta ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Bingöl'ün Genç ilçesinde de büyük ölçüde hissedildi. Servi merkez, Akbudak, Sarıbudak ve Çaybaşı gibi birçok köyde can kaybı yaşanmazken bu köylerde yıkım ve büyük oranda hasar oluştu. Yaşanan depremin ardından Genç Kaymakamlığı ekipleri, evleri hasar görüp evlerinde kalmak istemeyen birçok köylü vatandaşı Genç ilçesine getirerek çeşitli öğrenci yurduna yerleştirdi. Köyünde kalmak isteyenlere ise AFAD aracılığı ile çadırlar dağıtıldı.

Köylüler soruyor; “Evlerimiz yapılacak mı?”

Depremin ardından Genç Kaymakamlığı'nca köylerinde çalışmalar yapıldığını, birçok vatandaşın ilçedeki yurtlarda misafir edildiğini, köyde kalanlara ise çadırlar dağıtıldığını belirten Köy Muhtarı İbrahim Kayıkçı, diğer ilgili kurumlara müracaatlarda bulunmasına rağmen köylerinde herhangi bir çalışma ve bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

Evleri hasar gören köylülerin akıbetlerini merak ettiklerini ve sürekli olarak konuyu kendisine yansıttıklarını ifade eden Muhtar Kayıkçı: “6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde köyümüz ciddi manada etkilendi. Yıkılan ve ağır hasar gören birçok yapımız mevcut. Genç Kaymakamlığı aracılığı ile vatandaşlarımıza ilk etapta çadırlar dağıtıldı. Köylülerimiz halen bu çadırlarda kalıyor. Evleri hasar gördüğü için de kimse evlerine girmek istemiyor. Depremin ardından Bingöl, Genel Hayata Etkinlik Afet Bölgesi ilan edildi. O günden beri hiçbir yetkili kapımıza gelip bizlere ne yapacağımızı, ya da kendilerinin neler yapacağını söylemedi. Köylülerimiz de sürekli bizlere soruyor ‘Evlerimiz yapılacak mı? Ya da hasar gören evlerimiz onarılacak mı?' diye. Bizde buradan yetkililere sesleniyoruz. Depremzede köylülerimizin hali ne olacak? Birkaç ay daha havalar iyi gidecek ama ondan sonra tekrardan kışa gireceğiz. Lütfen birileri çıkıp bu konuda bizleri aydınlatsın” dedi.

Haber: Ahmet SAYILIR

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102440)
14 Haziran 2023 Çarşamba 20:09
Kışı pekmez yiyerek atlatacaz inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102439)
14 Haziran 2023 Çarşamba 16:27
Diğer illerde hasar tespit çalışmaları çoktan bitirilmiş, askı süresi sona ermiş haksahipliği başvuruları alınmaktadır. Bizde ise ön hasar 4 ay önce bir çok içine bile bakılmadan kafadan yapıldı, daha önce ön hasar yapılan evlerin kesin hasar tespiti yapılmayacak deniliyor, bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir muamele, Bingöl neden bu kadar gecikti anlamak mümkün değil. Taş duvarlı eve adamlar orta hasar vermişler, hangi çağda yaşıyoruz taş ve kenpiçli yapıların orta hasarı olurmu ya hasarsız ya da ağır hasarlı yazılır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102436)
14 Haziran 2023 Çarşamba 09:10
Muhtar haklı sivan bölgesi devletine bağlı bir bölge ancak, her ne hikmetse sürekli ihmal edilen o bölgenin insanları oluyor.
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın