KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Kava; Geleceğimizin teminatı gençleri kitapla bir araya getirmek en kıymetli eğitim faaliyetidir. Güzellikleri çoğaltmalı, kitap meclislerini artırmalı ve yarınları hep birlikte inşa etmeliyiz dedi.

Dereceye Girenler Ödüllendirildi
29 MAYIS 2018 SALI 22:50
1
1966
4
AA aa

Eğitim Bir Sen ve Genç Memur Sen Bingöl Şubesi tarafından “Bir Bilenle Bilge Nesil” programı kapsamında Okur/Yazar buluşmalarının ikincisi düzenlendi.

Yazar Ferhat Özbadem'in kaleme aldığı “ALİYA” isimli kitabını öğrencilerle birlikte tahlil etme imkânın bulunduğu programın sonunda ise toplamda 400 öğrenciye okutulan “Ümmet Coğrafyası” ve “ALİYA” kitapları ile ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri (Birinciye 1000 TL, İkinciye 750 TL, Üçüncüye 500 TL'ilk hediye çeki) ve bu programa emek veren, katkı sunan tüm öğretmenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

“Gençleri kitapla buluşturmak en kıymetli eğitim faaliyetidir”

Programda konuşma yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Kava, okumanın soylu bir eylem olduğunu vurguladı.

“İyi ve başarılı; araştıran, soran, sorgulayan, olaylara eleştirel bakabilen, dünyada olup bitenleri okuyabilen ve medeniyet değerlerine vakıf gençlerin yetiştirmesini istiyorsak, onları kitapla buluşturmalıyız” diyen Kava; “Geleceğimizin teminatı gençleri kitapla bir araya getirmek en kıymetli eğitim faaliyetidir. Güzellikleri çoğaltmalı, kitap meclislerini artırmalı ve yarınları hep birlikte inşa etmeliyiz” dedi.

“Gençlere karşı sorumluluğumuz var”

Özelde üyelerinin, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını koruma ve geliştirme odaklı genelde ise ülkenin özgürleşmesi, , noktasında sorumluluk aldıklarını kaydeden Kava; “Millî iradenin vesayetin tahakkümünden kurtarılması, özgürlük alanlarının genişletilmesi, herkesin emeğinin karşılığını alması, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi için mücadele veriyoruz. Sorunları bilen, çözüme ilişkin öneriler sunan bir teşkilatız. Bununla birlikte, gençlere karşı sorumluluğumuz da var” şeklinde konuştu.

Gençlere karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirmek için çaba harcadıklarını belirten Kava, şunları söyledi: “Bir Bilenle Bilge Nesil projesi, ülkemizin geleceği ve imarı, nesli inşa noktasında son derece kıymetli bir projedir. ”Bilge Nesili” adanmış ruhlu “Bir Bilen” olan öğretmenlerimizin rehberliğiyle ve akıtmış olduğu teriyle inşa edeceğiz inşallah. “Bir Bilenle Bilge Nesil” çalışmamızla idealimiz; Tefekkür eden bir neslin inşası, Tevekkül eden bir neslin inşası, Tevazu sahibi bir neslin inşası, Teveccüh sahibi bir neslin inşası, Takva sahibi bir neslin inşası, Talim edilmiş bir neslin inşası, Akl-ı selim, Kalb-i selim, zevk-i selim sahibi bir neslin inşa ve ihyasını gerçekleştirmektir. Eğitim-Bir-Sen olarak, 450 bine yaklaşan üyemizle gençliğe karşı sorumluyuz. Bu amaçla öğretmeni, öğrenciyi ve kitabı bir araya getiren bir projeyi hayata geçirdik. Sonuçta Türkiye geneli 43 bin öğrenci ile bire bir çalışma yaptık. İlimizde de 430 öğrencimiz ve adanmış 40 öğretmenimizle Çok kıymetli olan bu çalışmayı yılsonu itibarıyla noktalamış durumdayız. Programımızın kapanış programını yapıyoruz.

Çok kıymetli bir eğitim faaliyetini gerçekleştirdikleri, gençleri kitapla buluşturdukları için, gençliği ilmek ilmek dokuyan adanmış ruhlu öğretmenlerimize, onları yüreklendiren okul yöneticilerimize, teşkilatlarımıza ve birbirinden kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28071)
03 Haziran 2018 Pazar 12:31
Millet onlarin yerine size tokat atarsa bir zahmet bir defa da olsa ozelestirinizi yapin. Her defasinda ayni nakarat: 'secimlerden once millet size tokat atacak. secimlerden sonra da bu millet zaten makarnaci, komurcu, corbaci bu milletten Adam cikmaz .'Bir defa biz nerede yanlis yapiyoruz deme olgunlugunu gosterip ozelestirinizi yapmadiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28057)
03 Haziran 2018 Pazar 01:13
Nedense bu millet hep tokadi size atiyor 've hic bir zamanda donup ya bu millet niye bizde tokadi atti diye bir ozelestiri de yapmiyorsunuz.Siz Boyle ....oldukca iktidar da olan hep biz oluruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27669)
30 Mayıs 2018 Çarşamba 15:57
Bunların il başkanları bir memurun iki katı kadar maaş alır.Bu maaşı genel merkez alır.yani işe falan gitmezler.Peki ne yaparlar okul okul dolaşırlar,Antalya,Muğla,İstanbul,Ankara gibi yerlere güya toplantı ya da seminer adı altında 5 yıldızlı otellere tatile giderler. Bo bol çevre illere gezi yaparlar. Kendileri bütün masraflarını sendikaya yaptırır. bunların Ankara'daki Genel merkez Başkan ve yardımcılarının durumu daha vahim.Genel Merkezin en alt katında yemekhane var bunların uğramışlğı yok.Peki ağalarımız ne yapar.en kral lokanta ve restuarantlarda yemek yer ve faturayı sendikaya ödetir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27650)
30 Mayıs 2018 Çarşamba 13:47
Memurun,işçinin,emeklinin,öğretmenin,sağlıkçının kısacası bütün çalışanların hakkını yemekten başka bir halt etmediniz.Yalakalık yapıp % 2 lerle çalışanı kandırdınız.Yandaşınızı Amir,Müdür çalışanı sistemin kölesi hale getirdiniz.merak etmeyin bu millet size de bir tokat atacaktır.İstifalar başlayınca anlarsınız anyayı konyayı...
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın