KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

'Derin devlet Osmanlı'dan gelen bir gelenek'

Dink suikasti ile ilgili açıklamalar yapan Erdoğan 'Derin devlet'in varlığını kabul etti

`Derin devlet Osmanlı`dan gelen bir gelenek`
27 OCAK 2007 CUMARTESİ 11:04
0
1147
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink İçin Düzenlenen Cenaze Törenini "Taktire Şayan" Bulduğunu, Tek Eleştirisinin İse "Hepimiz Ermeniyiz" İfadesine Dönük Olduğunu Söyledi. "Hepimiz Hrant Dink'iz" Demenin Bu Anlamı Karşıladığını İfade Eden Erdoğan, "Hepimiz Ermeniyiz" Söylemi İçin "Herkes Bir Entelektüel Pencereden Olaya Bakmayabilir Çünkü Bu Tür Bir Etki-tepki Olayını Körüklemek İsteyenle...
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink için düzenlenen cenaze törenini "taktire şayan" bulduğunu, tek eleştirisinin ise "Hepimiz Ermeniyiz" ifadesine olduğunu söyledi. "Hepimiz Hrant Dink'iz" demenin bu anlamı karşıladığını ifade eden Erdoğan, "Hepimiz Ermeniyiz" için "Herkes bir entelektüel pencereden olaya bakmayabilir çünkü bu tip bir etki tepki olayını körüklemek isteyenler olabilir. Onlara fırsat açması bakımından o yanlış oldu" dedi.  


Başbakan Erdoğan Kanal 7 canlı yayınında Hrant Dink suikastı ve cenaze töreniyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Devlet bir Ermeni vatandaşını koruyamadı" ifadesini doğru bulmadığını belirten Erdoğan, koruma altında olanların da suikastla karşılaşabildiğini söyledi.

Erdoğan, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı dışında cenaze törenini "taktire şayan" bulduğunu belirterek, vatandaşların uluslararası camiaya çok önemli bir mesaj verdiğini kaydetti. Erdoğan Rakel Dink'in törende yaptığı konuşmayı da överek, şunları söyledi:

"Birliğimize beraberliğimize demokrasiye bir kurşun sıkılmıştır ama biz bunun karşısında biriz, birliğiz, bütünüz demişizdir. İşin bir diğer bir boyutu ise o gün o topluluğu provoke etmek isteyenler çıkabilirdi, nitekim de vardı ama bu konuda hanımefendinin yapmış olduğu konuşma, o şükrana layıktı. Orada bir kemal vardı, olgunluk vardı, bu önemliydi. Tabi canı en çok yanan, orada olanların hepsinden daha fazla, hanımefendiydi ama O, o toplumun vermiş olduğu atmosfere bana göre aldanmadı. Gerçekten olgun bir şekilde, adeta o topluluğu Rakel Hanım yönlendirdi ve asla slogan istemiyorum dedi, buna yol açılmadı."

Patrik Mutafyan'ın da verdiği beraberlik mesajlarıyla çok anlamlı bir konuşma yaptığını kaydeden Erdoğan, "O da milletimizin birlik beraberliğine yönelik olarak çok olumlu bir konuşma tarzıydı. Bunlar merasimi manalarına uygun hale getirdi" dedi.

"HEPİMİZ ERMENİYİZ" KARŞITLIK YARATABİLİR

Erdoğan, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından verilen tepkilerde öne çıkan ve tartışma yaratan "Hepimiz Ermeniyiz" söylemine karşı çıktı. Erdoğan, "etki-tepki hareketini körüklemek isteyenlere fırsat vermesi açısından" bu söyleme karşı olduğunu ifade etti. Cenaze töreni için "Temenni ederdim ki sadece 'Hepimiz Ermeniyiz' ifadesi orada olmamış olsaydı çok daha mükemmel olmuş olacaktı" diyen Erdoğan, bu ifadenin karşıtlık doğurabileceğini dile getirdi. Erdoğan "Hepimiz Hrant Dink'iz" demekle aynı dayanışma duygularını ifade etmenin mümkün olduğunu söyledi. Erdoğan, "Yapanlar iyi niyetle, bir dayanışma için yapmış olabilirler ama öbürü; "Hepimiz Hrant Dink'iz" demek yetiyordu, zaten içine alıyordu. Ama bir diğeri, farkında olmuyoruz belki ama, herkes çünkü bir entelektüel pencereden olaya bakmayabilir, bu tür etki-tepki olayını körüklemek isteyenler olabilir onlara, fırsat açması bakımından o yanlış oldu. 'Hepimiz Dink'iz' demek bu işi zaten toparlıyordu, yetiyordu. O tek başına yeterliydi" diye konuştu.

DERİN DEVLET GELENEĞİ

Erdoğan, suikastın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilişkilendirilmesine tepki göstererek, "bunların konuşulmasını dahi doğru bulmuyorum" dedi.

Derin devletin varlığıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Derin devletin varlığına katılmıyorum diye bir şey yok, katılmıyorum olur mu, neden olmasın. O her zaman olmuş. Türkiye Cumhuriyeti döneminde başlamış bir şey de değil . Ta Osmanlı'dan. Bu gelenekten gelen bir şey zaten. Ama bunu minimize etmek, mümkünse yok etmek, bunu başarmak gerek" dedi.

301'İ DEĞİŞTİRMEYE HAZIRIZ

Başbakan Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili çevrelerden 301'de yapılması istenen değişikliklerle ilgili somut öneriler beklediklerini ifade ederek, "Yapılması gereken değişikliği yapmaya hazırız" dedi. Bu tip yasaların Avrupa ülkelerinde de olduğunu belirten Erdoğan, yasanın son halin AB uyumu çerçevesinde yapıldığını da söyledi. Erdoğan, bu konuyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü, gelecek önerilerin değerlendirileceğini kaydetti.

Erdoğan, uygulamada yaşanan sorunların sorulması üzerine, "Yasa artık uygulayıcının elinde, artık onun vicdanına kalmış bir olay. O nasıl onu yorumluyorsa o yorumların istikametinde bu kararlar veriliyor. Bunları hep yaşadık ben de yaşadım. Kanunun bir matematiği yoktur, iki kere iki dört eder mantığı kanunda çalışmaz" diye konuştu.



(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın