KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

'Derin devlet Osmanlı'dan gelen bir gelenek'

Dink suikasti ile ilgili açıklamalar yapan Erdoğan 'Derin devlet'in varlığını kabul etti

`Derin devlet Osmanlı`dan gelen bir gelenek`
27 OCAK 2007 CUMARTESİ 11:04
0
1030
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink İçin Düzenlenen Cenaze Törenini "Taktire Şayan" Bulduğunu, Tek Eleştirisinin İse "Hepimiz Ermeniyiz" İfadesine Dönük Olduğunu Söyledi. "Hepimiz Hrant Dink'iz" Demenin Bu Anlamı Karşıladığını İfade Eden Erdoğan, "Hepimiz Ermeniyiz" Söylemi İçin "Herkes Bir Entelektüel Pencereden Olaya Bakmayabilir Çünkü Bu Tür Bir Etki-tepki Olayını Körüklemek İsteyenle...
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink için düzenlenen cenaze törenini "taktire şayan" bulduğunu, tek eleştirisinin ise "Hepimiz Ermeniyiz" ifadesine olduğunu söyledi. "Hepimiz Hrant Dink'iz" demenin bu anlamı karşıladığını ifade eden Erdoğan, "Hepimiz Ermeniyiz" için "Herkes bir entelektüel pencereden olaya bakmayabilir çünkü bu tip bir etki tepki olayını körüklemek isteyenler olabilir. Onlara fırsat açması bakımından o yanlış oldu" dedi.  


Başbakan Erdoğan Kanal 7 canlı yayınında Hrant Dink suikastı ve cenaze töreniyle ilgili açıklamalarda bulundu. "Devlet bir Ermeni vatandaşını koruyamadı" ifadesini doğru bulmadığını belirten Erdoğan, koruma altında olanların da suikastla karşılaşabildiğini söyledi.

Erdoğan, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı dışında cenaze törenini "taktire şayan" bulduğunu belirterek, vatandaşların uluslararası camiaya çok önemli bir mesaj verdiğini kaydetti. Erdoğan Rakel Dink'in törende yaptığı konuşmayı da överek, şunları söyledi:

"Birliğimize beraberliğimize demokrasiye bir kurşun sıkılmıştır ama biz bunun karşısında biriz, birliğiz, bütünüz demişizdir. İşin bir diğer bir boyutu ise o gün o topluluğu provoke etmek isteyenler çıkabilirdi, nitekim de vardı ama bu konuda hanımefendinin yapmış olduğu konuşma, o şükrana layıktı. Orada bir kemal vardı, olgunluk vardı, bu önemliydi. Tabi canı en çok yanan, orada olanların hepsinden daha fazla, hanımefendiydi ama O, o toplumun vermiş olduğu atmosfere bana göre aldanmadı. Gerçekten olgun bir şekilde, adeta o topluluğu Rakel Hanım yönlendirdi ve asla slogan istemiyorum dedi, buna yol açılmadı."

Patrik Mutafyan'ın da verdiği beraberlik mesajlarıyla çok anlamlı bir konuşma yaptığını kaydeden Erdoğan, "O da milletimizin birlik beraberliğine yönelik olarak çok olumlu bir konuşma tarzıydı. Bunlar merasimi manalarına uygun hale getirdi" dedi.

"HEPİMİZ ERMENİYİZ" KARŞITLIK YARATABİLİR

Erdoğan, Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından verilen tepkilerde öne çıkan ve tartışma yaratan "Hepimiz Ermeniyiz" söylemine karşı çıktı. Erdoğan, "etki-tepki hareketini körüklemek isteyenlere fırsat vermesi açısından" bu söyleme karşı olduğunu ifade etti. Cenaze töreni için "Temenni ederdim ki sadece 'Hepimiz Ermeniyiz' ifadesi orada olmamış olsaydı çok daha mükemmel olmuş olacaktı" diyen Erdoğan, bu ifadenin karşıtlık doğurabileceğini dile getirdi. Erdoğan "Hepimiz Hrant Dink'iz" demekle aynı dayanışma duygularını ifade etmenin mümkün olduğunu söyledi. Erdoğan, "Yapanlar iyi niyetle, bir dayanışma için yapmış olabilirler ama öbürü; "Hepimiz Hrant Dink'iz" demek yetiyordu, zaten içine alıyordu. Ama bir diğeri, farkında olmuyoruz belki ama, herkes çünkü bir entelektüel pencereden olaya bakmayabilir, bu tür etki-tepki olayını körüklemek isteyenler olabilir onlara, fırsat açması bakımından o yanlış oldu. 'Hepimiz Dink'iz' demek bu işi zaten toparlıyordu, yetiyordu. O tek başına yeterliydi" diye konuştu.

DERİN DEVLET GELENEĞİ

Erdoğan, suikastın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilişkilendirilmesine tepki göstererek, "bunların konuşulmasını dahi doğru bulmuyorum" dedi.

Derin devletin varlığıyla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Derin devletin varlığına katılmıyorum diye bir şey yok, katılmıyorum olur mu, neden olmasın. O her zaman olmuş. Türkiye Cumhuriyeti döneminde başlamış bir şey de değil . Ta Osmanlı'dan. Bu gelenekten gelen bir şey zaten. Ama bunu minimize etmek, mümkünse yok etmek, bunu başarmak gerek" dedi.

301'İ DEĞİŞTİRMEYE HAZIRIZ

Başbakan Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili çevrelerden 301'de yapılması istenen değişikliklerle ilgili somut öneriler beklediklerini ifade ederek, "Yapılması gereken değişikliği yapmaya hazırız" dedi. Bu tip yasaların Avrupa ülkelerinde de olduğunu belirten Erdoğan, yasanın son halin AB uyumu çerçevesinde yapıldığını da söyledi. Erdoğan, bu konuyla ilgili çalışmaların da sürdüğünü, gelecek önerilerin değerlendirileceğini kaydetti.

Erdoğan, uygulamada yaşanan sorunların sorulması üzerine, "Yasa artık uygulayıcının elinde, artık onun vicdanına kalmış bir olay. O nasıl onu yorumluyorsa o yorumların istikametinde bu kararlar veriliyor. Bunları hep yaşadık ben de yaşadım. Kanunun bir matematiği yoktur, iki kere iki dört eder mantığı kanunda çalışmaz" diye konuştu.



(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın