KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Nisan 2026 Cuma
°C

Ders yerine besicilik yapıyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı 25 kilometre uzaklıktaki Kızılçubuk Köyü’ndeki öğrenciler, yarıyıl tatilini besicilik yaparak geçiriyor.

Ders yerine besicilik yapıyorlar
04 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 06:13
0
4760
0
AA aa

Gün ışımasıyla aileleriyle birlikte uyanan çocuklar, küçükbaş hayvanların barındığı ahırlara giderek hayvanlarının yemini ve suyunu verip ailelerine yardımda bulunuyorlar. Köyden 1 kilometre uzaklıktaki ot yığınlarından günde iki defa kızaklarla hayvanları için köye ot taşıdıklarını söyleyen çocuklar, gün içinde hayvanları yemlemek için ayaklarına taktıkları lekanlarla yağan karı ezip, hayvanların rahat şekilde otları yemelerini sağladıklarını ve boş vakitlerde ise kızaklarla kaydıklarını dile getirdiler.

Kızılçubuk köyünde yaşayıp, Bingöl merkezde okuyan üçüncü sınıf öğrencisi Umutcan Akbulut (16), yarıyıl tatilinde yaptıklarını şöyle anlattı: “Yarıyıl tatilinde hayvanlarla uğraşıyorum, boş zamanımız hiç olmuyor. Günde iki defa köye ot taşıyoruz. Bu kışta bu çileyi çekmek çok zor, bazen kar çok yağıyor ve tipi oluyor, hayvanlara bakamıyoruz, öyle durumda hayvanlar aç kalıyor, tek geçim kaynağımız hayvancılık olduğu için, bu işle de uğraşmak zorundayız. Zaten okulda derslerimiz yoğun olduğu için eve pek gelemiyoruz, geldiğimizde de derslere çalışamıyoruz ve ailelerimize yardım etmek zorunda kalıyoruz.”

Kış aylarında hayvanlara bakma şartı zor olduğu için babasına yardım etmek zorunda olduğunu söyleyen 13 yaşındaki Ramazan Akay: “15 Tatilde babama destek oluyorum, koyunlara bakıyorum. Günde iki defa koyunlar için kızaklarla ot taşıyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.04.2026
04:36
ÖTV`siz araç düzenlemesi Meclis`ten geçti
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu, yüzde 40 ve üzeri ortopedik engeli nedeniyle ehliyet alamayan vatandaşlara 10 yılda bir defaya mahsus ÖTV'siz araç alma hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı. Araçlarda 2.8 milyon TL limit ve yerlilik şartı aranacak.
03.04.2026
04:35
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
Sosyal medyaya 15 yaş sınırı! Komisyonda kabul edildi
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
03.04.2026
04:33
Rençber Aziz`in `Bingöl Dağları Dumandır` eseri TRT repertuarında
Rençber Aziz'in 'Bingöl Dağları Dumandır' eseri TRT repertuarında
Bingöl'ün efsanevi halk ozanı Rençber Aziz'in Türkçe seslendirdiği 'Bingöl Dağları Dumandır' adlı eser, yapılan çalışmaların ardından TRT repertuarına alındı. Kardeşi Hasan Berdibek; 'Bu eser sadece bir türkü değil, aynı zamanda bu toprakların sesi ve abimin hatırasıdır' dedi.
03.04.2026
04:32
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı için Meclis çıkarması!
Göynük Çayı Havzası Çevre Köyleri Komisyonu üyeleri, Bingöl milletvekilleriyle Ankara'da bir araya gelerek HES projelerine karşı tepkilerini iletti; 'Göynük Çayı; doğamız, tarımımız ve geleceğimizdir. Bu ekosisteme zarar verecek hiçbir projeyi kabul etmiyoruz!'
03.04.2026
04:24
Bingöl`de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl'de 19 öğrenci hafızlık belgesi aldı
Bingöl İl Müftülüğüne bağlı kurslarda eğitimlerini tamamlayan 19 öğrenci, hafızlık tespit sınavını başarıyla geçerek belge almaya hak kazandı.
03.04.2026
04:23
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik ücreti 417 bin liraya çıkarıldı
Bedelli askerlik tutarının 417 bin liraya çıkarılmasını öngören düzenlemenin de içinde bulunduğu torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Diğer düzenleme başlıkları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın