KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

Ders yerine besicilik yapıyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı 25 kilometre uzaklıktaki Kızılçubuk Köyü’ndeki öğrenciler, yarıyıl tatilini besicilik yaparak geçiriyor.

Ders yerine besicilik yapıyorlar
04 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 06:13
0
4557
0
AA aa

Gün ışımasıyla aileleriyle birlikte uyanan çocuklar, küçükbaş hayvanların barındığı ahırlara giderek hayvanlarının yemini ve suyunu verip ailelerine yardımda bulunuyorlar. Köyden 1 kilometre uzaklıktaki ot yığınlarından günde iki defa kızaklarla hayvanları için köye ot taşıdıklarını söyleyen çocuklar, gün içinde hayvanları yemlemek için ayaklarına taktıkları lekanlarla yağan karı ezip, hayvanların rahat şekilde otları yemelerini sağladıklarını ve boş vakitlerde ise kızaklarla kaydıklarını dile getirdiler.

Kızılçubuk köyünde yaşayıp, Bingöl merkezde okuyan üçüncü sınıf öğrencisi Umutcan Akbulut (16), yarıyıl tatilinde yaptıklarını şöyle anlattı: “Yarıyıl tatilinde hayvanlarla uğraşıyorum, boş zamanımız hiç olmuyor. Günde iki defa köye ot taşıyoruz. Bu kışta bu çileyi çekmek çok zor, bazen kar çok yağıyor ve tipi oluyor, hayvanlara bakamıyoruz, öyle durumda hayvanlar aç kalıyor, tek geçim kaynağımız hayvancılık olduğu için, bu işle de uğraşmak zorundayız. Zaten okulda derslerimiz yoğun olduğu için eve pek gelemiyoruz, geldiğimizde de derslere çalışamıyoruz ve ailelerimize yardım etmek zorunda kalıyoruz.”

Kış aylarında hayvanlara bakma şartı zor olduğu için babasına yardım etmek zorunda olduğunu söyleyen 13 yaşındaki Ramazan Akay: “15 Tatilde babama destek oluyorum, koyunlara bakıyorum. Günde iki defa koyunlar için kızaklarla ot taşıyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
07.12.2025
02:21
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Aracın elektrik direğine çarptığı kazada yaralananlar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
07.12.2025
02:19
Kaya: ‘Hakikatin Merkezinde Olmayan Her Yol Bencilliğe Çıkar`
Kaya: 'Hakikatin Merkezinde Olmayan Her Yol Bencilliğe Çıkar'
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Bingöl'de düzenlenen sezon açılışı seminerinde maruf bilincinin hayatı kuşatan rolünü anlatarak modern çağın büyüttüğü bencillik, kibir ve yalnızlaşmaya karşı Müslümanların adalet, sorumluluk ve güzel ahlakla yeniden ayağa kalkması gerektiğini vurguladı.
05.12.2025
17:24
Bingöl`e 5 yeni ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
Bingöl'e 5 yeni ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
05.12.2025
16:55
Vali Usta`dan Sert Uyarı:
Vali Usta'dan Sert Uyarı: 'Böyle gelmiş böyle gitmeyecek!'
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi. Ciddi şikâyetler ve yönetim zafiyetlerini masaya yatıran Vali Usta, tüm sağlık yöneticilerine net bir uyarı yaptı: 'Görevler eksiksiz yerine getirilecek!''
05.12.2025
16:32
Bingöl Havalimanı İhalesi Dördüncü Denemede Sonuçlandı
Bingöl Havalimanı İhalesi Dördüncü Denemede Sonuçlandı
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın