KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Ders yerine besicilik yapıyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı 25 kilometre uzaklıktaki Kızılçubuk Köyü’ndeki öğrenciler, yarıyıl tatilini besicilik yaparak geçiriyor.

Ders yerine besicilik yapıyorlar
04 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 06:13
0
4919
0
AA aa

Gün ışımasıyla aileleriyle birlikte uyanan çocuklar, küçükbaş hayvanların barındığı ahırlara giderek hayvanlarının yemini ve suyunu verip ailelerine yardımda bulunuyorlar. Köyden 1 kilometre uzaklıktaki ot yığınlarından günde iki defa kızaklarla hayvanları için köye ot taşıdıklarını söyleyen çocuklar, gün içinde hayvanları yemlemek için ayaklarına taktıkları lekanlarla yağan karı ezip, hayvanların rahat şekilde otları yemelerini sağladıklarını ve boş vakitlerde ise kızaklarla kaydıklarını dile getirdiler.

Kızılçubuk köyünde yaşayıp, Bingöl merkezde okuyan üçüncü sınıf öğrencisi Umutcan Akbulut (16), yarıyıl tatilinde yaptıklarını şöyle anlattı: “Yarıyıl tatilinde hayvanlarla uğraşıyorum, boş zamanımız hiç olmuyor. Günde iki defa köye ot taşıyoruz. Bu kışta bu çileyi çekmek çok zor, bazen kar çok yağıyor ve tipi oluyor, hayvanlara bakamıyoruz, öyle durumda hayvanlar aç kalıyor, tek geçim kaynağımız hayvancılık olduğu için, bu işle de uğraşmak zorundayız. Zaten okulda derslerimiz yoğun olduğu için eve pek gelemiyoruz, geldiğimizde de derslere çalışamıyoruz ve ailelerimize yardım etmek zorunda kalıyoruz.”

Kış aylarında hayvanlara bakma şartı zor olduğu için babasına yardım etmek zorunda olduğunu söyleyen 13 yaşındaki Ramazan Akay: “15 Tatilde babama destek oluyorum, koyunlara bakıyorum. Günde iki defa koyunlar için kızaklarla ot taşıyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın