KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Dert yuvası toki!

Bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarla sık sık gündeme gelen TOKİ konutları, dert yuvasına döndü. Aydınlatma, sosyal alanlar, çevre düzenlemesi, sağlık ve eğitim hizmetlerindeki eksikliklerle boğuşan hak sahipleri, altyapıdaki rezaleti yaşıyor. Lağım sularının bastığı blok, yaşanılmaz hale geldi!

Dert yuvası toki!
20 TEMMUZ 2015 PAZARTESİ 22:53
0
4546
0
AA aa

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bingöl-Genç yolu İçmeler Mahallesi'nde yapılan 612 konutta sorunlar bitmiyor.

LAĞIM SULARI BASTI

Site içerisinde bulunan C5 bloğunu, kanalizasyondaki sorunlardan dolayı lağım suları bastı. Bodrum katı ve mazgallardan sızarak bina etrafına yayılan lağım suları, hak sahiplerini çileden çıkardı.

Kapı pencereyi açamayan, kötü kokudan dolayı dışarı çıkamayan hak sahipleri, yetkililere sitem etti.

C5 blokta ikamet eden Necmettin Tan, altyapı rezaletine tepki göstererek, rögarların önünün kapalı olduğunu söyledi. Bayramdan önce yağan yağışla birlikte bodrum katını lağım sularının bastığını söyleyen Tan, “Burada nefes dahi alamıyoruz, kimse sahip çıkmıyor. TOKİ yaptığı yapıların eksikliklerini gidermiyor ama para almasını biliyor” dedi.

Kötü kokulardan dolayı pencereyi açamadıklarını belirten Dursun Akyüz ise, “TOKİ sahip çıkmıyor ben bu sorunlardan dolayı taşınmayı düşünüyorum” diye konuştu.

TOKİ ve site yönetimine sitem eden Nizamettin Baymaz, “çok sorumsuz davranıyorlar. Site yöneticisini arıyoruz telefonlarına dahi cevap vermiyor. TOKİ'de sahip çıkmıyor, kimse bizimle ilgilenmiyor burada rezil rüsva olduk” şeklinde konuştu.

Bingöl Belediyesi'nden görevlilerin geldiğini kaydeden hak sahipleri, “belediyeden gelen ekip, burada çalışma yaptı. Rögarları açıp kontrol etti arızası olan rögarı bulamadı. Vidanjör getirdiler ama hortumu patlak çıktı arızaya gittiler” dedi.

MUHTAR SİTEM ETTİ

C5 bloğunda 5-6 aydır sorunların devam ettiğini belirten Mahalle Muhtarı Felemez Aytar, sorunun defalarca site yönetimine bildirilmesine rağmen kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

Aytar, “Mahalle sakinleri beni aradığında 44 kilometre uzaklıktaki köyden çıkıp geliyorum ama site yönetimindeki arkadaşlar burada olmalarına rağmen evlerinden çıkma zahmetinde bulunmuyor” dedi.

Emlak yönetiminin atadığı site müdürünün görevini yapmadığını kaydeden Muhtar Aytar, “görevini yapmayan müdürünün değiştirilmesi lazım. Ayda 64 TL ödeme yapan hak sahipleri, görevini yapmayanları istemiyor. Aidatlar, hizmet edilsin diye ödeniyor, gelip burada oturmaları için değil. Vatandaşlarla ilgilenmiyorlarsa, sorunlarını çözmüyorlarsa burada oturmalarının anlamı yok, çıkıp gitsinler. Hak sahipleri burada sadece sömürüyor, bu yönetimi istemiyoruz imza toplayıp, ilgili birimlere göndereceğiz” diye konuştu.

YAŞAM ALANI SIFIR

612 konutun inşa edildiği ve binlerce hak sahibinin yaşadığı alanda, okul, sağlık ocağı, cami, alışveriş merkezi ve sosyal alanlar bulunmuyor. Çevre düzenlemesinin tam anlamıyla yapılmadığı, ağaçların kuruduğu, aydınlatma sorunun baş gösterdiği alandaki sorunlar, mahalle muhtarı ve hak sahiplerinin girişimleriyle aşılmaya çalışılıyor.

Mahallenin en önemli ihtiyacı olan sağlık ocağı, sosyal tesisler binasının devredilmesiyle aşılmayı bekliyor.

Projede yer alan hizmetler için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Muhtar Aytar, “sağlık ocağı sorunu çözülüyor. Sosyal tesisler binası devredildi, gerekli çalışmalar bittiğinde mahalle sağlık ocağına kavuşacak. Alışveriş merkezi için belediyeye dilekçe verdik. Reis bey ilgileneceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Gençlere yönelik sosyal alanlar için Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin kendilerine söz verdiğini kaydeden Muhtar Aytar, “taziye evi ve Kur'an kursu için girişimlerde bulunuyoruz. Altyapıdaki eksikliklerden kim sorumluysa bu sorunları çözmesi lazım” dedi.

612 konutta ikamet eden hak sahipleri, temel sorunların çözülerek, yaşam alanlarının iyileştirilmesini bekliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın