KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Dev inşaat için ilk adım

HEM ve ASO Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapımı için ilk adım atıldı. İhaleyi alan firma, kazı işlemleri için çalışmalarına başladı.

Dev inşaat için ilk adım
26 HAZİRAN 2007 SALI 11:53
0
3909
0
AA aa
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM ve ASO) Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapımı için ilk adım atıldı. İhaleyi alan firma, kazı işlemleri için çalışmalarına başladı.
Kültür Parkı Karşısındaki eski HEM ve ASO Müdürlüğü binası yerinde kazı işlemleri yer belirleme faaliyetlerini yürüten Asilkan inşaat firması yetkilisi Halim Asilkan, inşaatına birkaç gün içinde başlanacaklarını ifade etti.
İnşaat işini yüklenici firma olarak SEÇ-YAPI İnşaat firmasının aldığını belirten Asilkan, inşaatın kontrollük hizmetleri ve proje sorumlusunun ise Merkezi Diyarbakır'da bulunan METRO PLÂN olduğunu belirtti.
Arsa üzerine kireçle binanın inşa edileceği alanı çizdiklerini ve bir iki gün içerisinde temel kazı işlemlerine başlayacaklarını aktaran Asilkan, onaylanmış projenin 2 gün içinde ellerinde olacağını ve binanın bodrum artı dört kat olarak inşa edileceğini söyledi.
İnşaat alanında yaptıkları gözlemleri anlatan Asilkan; “Bina, arsasına göre arka tarafa çekilerek ön tarafında boşluk bırakılmış. Daha önce Körfez Krizi sonrası binanın sığınağı olmadığı için inşa edilen eski binanın arkasında bulunan ve tam yapılmadığı için uyuşturucu ve tinerci yuvası haline gelen sığınakta yıkılacak” diye konuştu.
Yapılacak olan bina ile hem 2003 yılından beri istediği hizmetleri bina sıkıntısı yüzünden veremeyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yeni binasına kavuşacak hem de Bingöl'de mesleki, sosyal ve kültürel etkinliklerde ihtiyaca cevap verecek bir bina olacak.

Bingolonline - Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın